Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Центробежните сили - тяга за транспортни средства с КПД>1

<< < (24/25) > >>

Иван Димов:
   Прилагам още едно видео за да видите как тази механика може да се използва за преобразуване на възвратнопостъпателно движение във въртеливо. Трябва само да се сложи един маховик и движението ще е плавно.
   Ето и снимка на конструкцията в разглобен вид.

Иван Димов:
   Пак не го повторих онзи експеримент в оригинален вид. Направих малки корекции, които смятам за по-правилни. Имаме едно рамо с тежести в двата му края. Радиално по него се движи тежест (ос с 2 лагера), закрепена в периферията на двата крайни диска, които се задвижват с електродвигател. При движението, оста с двата лагера се плъзга по рамото като първо е на 4.5 см от оста на рамото, а след 180 гадуса се отдалечава от центъра на рамото до 10 см. Така двата крайни диска се движат с променлива ъглова скорост благодарение на кориолисовите сили. Така обаче центробежната сила на оста с двата лагера също е променлива. Но изглежда по-голямата центробежна сила от едната страна се уравновесява от кориолисовите сили, които дърпат точно наобратно. Засега експериментът не даде търсения резултат. Възможно е оста с двата лагера да е твърде лека. Може да пробвам и с различни тежести по рамото като го направя да не е симетрично както е сега на видеото, което прилагам. Засега спирам с механичните опити, защото имам да правя генератор с неодимови магнити - роторът е готов, почвам статора.

Vector:
Интересен е генератора-може да качиш снимки :)

kkrasi1967:

--- Цитат на: Иван Димов в Януари 07, 2015, 11:03:26 am ---   wendala, извинявай за закъснението да ти отговоря, но не съм видял въпроса ти и добре, че се обади на лични. Аз затова молих преди време да се дават последните публикации за поне два дни иначе все нещо пропускам, въпреки че влизам във форума почти всеки ден.
   Получих по твоите данни около 385 kg тяга. Ако едно такова махало осцилира в предната част на количката, тя сигурно ще се задвижи, но тягата ще е по-малка. Прилагам файл с моите обяснения.

--- Край на цитат ---
Според предварителните сметки на това дето го сглобявам в момента едното теглещо тяло е с диаметър 60мм.,(а те са 4),та очаквам при 2500 оборота налягането върху дъното му да е от порядъка на поне 3 атмосфери на квадратен сантиметър,демек 3х6 ще трябва да даде около 18 килограма само то,18х4 68 килограма чиста тяга,и то само от въртенето със да речем акумулаторна бормашина..

Иван Димов:
   kkrasi1967, доста си мислех за твоята установка. Ако предположим, че вместо съдове с течност слагаме твърди тела със същата форма, ще имаме просто въртене на твърдо тяло и така не би имало тяга в посоката на оста. Според мен такава тяга би се получила само ако течността в съдовете се върти. Подобно въртене има при "колесницата" на Отис Кар. Там имаме жироскопи по периферията на въртящ се диск като осите на жироскопите сключват ъгъл (различен от 90 градуса) с голямата ос на диска. Така ако твоята течност се върти като жироскопите, тяга ще има. Завъртането на течността може би става автоматично поради въртенето на диска така както съм го описал в темата ми за жироскопа, действащ като спирачка. Експериментът ще покаже. Сега съм се замислил за опита на Млеченков и Ганчев, които повтарят изобретение от 1939 г. Мисля да сложа обаче тежестта горе и да използвам центробежната сила за създаване на енергия. Устройството ще има различни режими на работа според оборотите на двигателя и натоварването на генератора, но на пръв поглед може да се получи СЕ в достатъчни количества.

п.п. Вземайте предпазни мерки - центробежните сили са много големи и могат да скъсат недобре направена конструкция и при тези скорости и маси животът ви е в опасност. Заставайте зад масивна преграда или извън равнината на въртенето.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия