Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Центробежните сили - тяга за транспортни средства с КПД>1

<< < (9/25) > >>

GTV:

--- Цитат на: Иван Димов в Август 26, 2013, 02:08:16 pm ---   ...... Имаме числа, имаме формули за кинетичната енергия и за запазването на импулса. Грубо казано, може да разгледаме опита първо като движение на една топка с маса m, а после като движение на топка с маса M = 2m. Импулсът преди удара е mV1, а след удара е MV2. Щом M = 2m, значи V1 e два пъти по-голяма от V2 за да се запази импулса (произведението на маса по скорост е едно и също преди и след удара).....

--- Край на цитат ---

Иван Димов, що не четеш линковете които съм ти дал? ???
    Функцията не е линейна а параболична. :D

Иван Димов:
    Velektra, това число като го умножим по 2 kg ще излезе, че в космоса ще имаме вече повече импулс (повече количество движение). Това дали е възможно? Прилагам файл със схема за евентуален експеримент. Двете топки след удара закривяват траекториите си без триене и вече се движат успоредно в същата посока като на черната топка преди удара. Такова закривяване може да стане с гравитационно, магнитно или електростатично поле, т. е. чрез "центростремителната" сила на spirit1. При това ще имаме само отклоняване без ускоряване (големината на кинетичната енергия преди и след завоя е една и съща).

Bat_Vanko:

--- Цитат на: Иван Димов в Август 26, 2013, 02:08:16 pm ---Въпрос 1: Топче с маса 1 kg лети в космоса със скорост 20 m/s. Удря две неподвижни топчета, всяко с маса 1 kg и в момента на удара спира. Двете първоначално неподвижни топчета след удара имат еднакви по-големина скорости. Въпросът е: Колко m/s е тази скорост?

--- Край на цитат ---
А някой забеляза ли въобще, че импулса е леееееееко в страни от първоначалната посока на топчето. Какво тука значат някакви си 45 градуса!
Абе... я по-скоро да взема да поспоря с радиото.
Иване щом един неуспешен опит не ти стига да проумееш заблудата... не-ам думи.

Velektra:

--- Цитат на: Иван Димов в Август 26, 2013, 03:12:32 pm ---    Velektra, това число като го умножим по 2 kg ще излезе, че в космоса ще имаме вече повече импулс (повече количество движение). Това дали е възможно?

--- Край на цитат ---
Иван Димов, отговорих ти само защото си ми симпатичен.
Просто нямам думи за това, което пишеш и твърдиш.
Явно не съм достигнал твоето ниво на разсъждения!
Последно искам да ти кажа: Язък ти и за елетрожена и за ъглошлайфа, и за свободното ти време!
Незная дали ме разбра?

Иван Димов:
   Bat_Vanko, имам повече от един неуспешни опити, но имам един успешен, но тогава го подцених и недоразбрах. Подобен е на схемата, с която започнах темата най-горе. Да се надяваме следващият да е успешен - няма да изоставаме от "международното положение" я. А според Velektra излиза, че ЗЗЕ се спазва, но законът за запазване на импулса се нарушава.
Може би този експеримент го доказва http://www.youtube.com/watch?v=Bop5l1h-6R0
  Въобще теорията трябва да се доуточнява и като въведем и ЕФИРА можем да почнем да разбираме откъде идва СЕ-то и как се движат "летящите чинии". Прилагам файл с друг мой неуспешен опит (това, което е останало от него).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия