Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Центробежните сили - тяга за транспортни средства с КПД>1

<< < (13/25) > >>

Иван Димов:
   А бе хора, аз съм начертал даже рисунка - не я ли видяхте по-горе? Нещо като футболна врата и две дъги, една черна и две бели топки.
   Сега като видях уикипедията се сетих още нещо. Значи при взаимодействие на две тела винаги силите са равни и противопосочни - т. е. ако едното спира, другото се ускорява. Ако двете тела са с еднакви маси, щом силите са равни по големина, значи и ускоренията са равни, но в противоположни посоки.
   Интересното в нашия експеримент е, че "черната" топка спира под действието на проекциите на силите от двете топки. Проекции върху линията на траекторията на "черната". Тези две проекции се сумират и правят силата, която я спира. Двете бели топки обаче се ускоряват не от проекции, а от цялата сила - мислете върху това. Излиза че при удара, част от силите се неутрализират насрещно - все едно двама души да се опитват да те изблъскат като едновременно те натискат отстрани (откъм раменете). При това няма да те преместят, защото силите са срещупосочни и се неутрализират - само ще усетиш "смачкването". С други думи, вътрешното напрежение удържа натиска.

GTV:
 Той Бачо Иван маитап си прави с топките, ама аз от десетина години нещо загубих визията към тях. Бели ли са - черни ли, две ли са - три ли са, смачкани ли  или килограмовки? Ще трябва да питам жената. ;D

Bat_Vanko:
Адаш,
от този храст заек няма да излезе. Нито СЕ има, нито КПД > 1 можеш да изкараш. Остави това безмислено пръскане на пари! Всичко това с бялата топка, черната топка, предната, задната и т.н. започва да прилича повече на джобен тенис, а не на сериозна наука!
Успех!

mi68:
Здравейте,
Чета и неразбирам това голямо отклонение от темата. Цетробежни (центростремителни) сили има при въртене. При това положение има три движения, към  или извън центъра, може и покой. Дайте точни описания!

@praktik:

--- Цитат на: Иван Димов в Август 28, 2013, 06:09:47 pm ---   А бе хора, аз съм начертал даже рисунка - не я ли видяхте по-горе? Нещо като футболна врата и две дъги, една черна и две бели топки.
   Сега като видях уикипедията се сетих още нещо. Значи при взаимодействие на две тела винаги силите са равни и противоположни - т. е. ако едното спира, другото се ускорява. Ако двете тела са с еднакви маси, щом силите са равни по големина, значи и ускоренията са равни, но в противоположни посоки.
   Интересното в нашия експеримент е, че "черната" топка спира под действието на проекциите на силите от двете топки. Проекции върху линията на траекторията на "черната". Тези две проекции се сумират и правят силата, която я спира. Двете бели топки обаче се ускоряват не от проекции, а от цялата сила - мислете върху това. Излиза че при удара, част от силите се неутрализират насрещно - все едно двама души да се опитват да те изблъскат като едновременно те натискат отстрани (откъм раменете). При това няма да те преместят, защото силите са срещуположни и се неутрализират - само ще усетиш "смачкването". С други думи, вътрешното напрежение удържа натиска.

--- Край на цитат ---
А какво те озадачава в това? - че черната топка спира, а не продължава? - ами действащите й сили, не са перпендикулярни под 90 градуса, а са на по-малко градуси, от което следва, че има действие успоредно на движението на черната топка, срещу направлението на движението й .
От което топката спира .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия