Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Центробежните сили - тяга за транспортни средства с КПД>1
Maistora52:
Точно това, което ти казваш имах и аз предвид, Радико...
Целия този "въртеж" само замайва мозъка! - в случая.
Иван Димов:
Майсторе, точно същото задвижване е правил Стефан Маринов преди да го само-убият в Грац, Австрия. Прилагам последната му статия, която той ми изпрати през 1997 г. - тя беше вече тук във форума, но altium я изтри. Аз също повторих успешно този елементарен експеримент и разни "служби" се погрижиха да ми забавят и даже да спрат окончателно дейността ми. Но мина вече доста време, интернет се появи и се видя, че има далеч по-ефективни способи за инерциално задвижване, например този:
http://www.youtube.com/watch?v=Vnd21DVYY3c
SAA Inertial Propulsion Marble Test
Аз не знам това SAA какво означава, но май е име на "Бог", който се е превозвал по такъв начин. Проблемът е, че съвременните "богове" в политиката страшно се опасяват да не би и ние "простосмъртните" да подкараме тези "летящи колесници" и да станем "богоравни". С други думи, опасяват се от конкуренция и вместо да се държат мъжки, ни правят "мръсни номера", криейки се в "храстите".
@praktik:
--- Цитат на: Иван Димов в Септември 22, 2013, 11:33:58 am --- Майсторе, точно същото задвижване е правил Стефан Маринов преди да го само-убият в Грац, Австрия. Прилагам последната му статия, която той ми изпрати през 1997 г. - тя беше вече тук във форума, но altium я изтри. Аз също повторих успешно този елементарен експеримент и разни "служби" се погрижиха да ми забавят и даже да спрат окончателно дейността ми. Но мина вече доста време, интернет се появи и се видя, че има далеч по-ефективни способи за инерциално задвижване, например този:
http://www.youtube.com/watch?v=Vnd21DVYY3c
SAA Inertial Propulsion Marble Test
Аз не знам това SAA какво означава, но май е име на "Бог", който се е превозвал по такъв начин. Проблемът е, че съвременните "богове" в политиката страшно се опасяват да не би и ние "простосмъртните" да подкараме тези "летящи колесници" и да станем "богоравни". С други думи, опасяват се от конкуренция и вместо да се държат мъжки, ни правят "мръсни номера", криейки се в "храстите".
--- Край на цитат ---
Здравей Иване, този инерцоид на Маринов ме заинтригува. Дай схемата с обяснения за построяването на инерцоида, тези документи дето си ги пуснал, са на Английски, а аз не го разбирам.
Успехи.
Иван Димов:
@praktik, принципът е същия като на Велико Милкович. Имаме въртене на тежест по окръжност като от едната страна скоростта на тежестта е по-малка и следователно центробежната сила е по-малка. С други думи, от едната страна на окръжността центробежните сили са по-големи в сравнение със същите от другата и` страна. При Стефан Маринов обаче въртенето е в хоризонтална равнина като забавянето на въртенето от едната страна става с лостче и пружина. Може и по-друг начин да се измисли, важното е скоростта на въртене отпред да е по-голяма от скоростта на въртене отзад.
И все пак SAA Inertial Propulsion Marble Test, споменат по-горе, е по-добър вариант. Също и задвижването тип GIT e лесно за репликация.
@praktik:
--- Цитат на: Иван Димов в Септември 22, 2013, 12:31:29 pm --- @praktik, принципът е същия като на Велико Милкович. Имаме въртене на тежест по окръжност като от едната страна скоростта на тежестта е по-малка и следователно центробежната сила е по-малка. С други думи, от едната страна на окръжността центробежните сили са по-големи в сравнение със същите от другата и` страна. При Стефан Маринов обаче въртенето е в хоризонтална равнина като забавянето на въртенето от едната страна става с лостче и пружина. Може и по-друг начин да се измисли, важното е скоростта отпред да е по-голяма от скоростта отзад.
И все пак SAA Inertial Propulsion Marble Test, споменат по-горе, е по-добър вариант. Също и задвижването тип GIT e лесно за репликация.
--- Край на цитат ---
Нали разбираш, че за да се направи и най елементарното нещо, е необходим някакъв чертеж. Затова и питам, дали може да начертаеш установката, аз съм завършил училище по шлосерство, и по нататък ще ми е ясно. ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия