Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Центробежните сили - тяга за транспортни средства с КПД>1

<< < (20/25) > >>

Радико:
Добре бе действай. Пожелавам ти успех от сърце, макар че не вярвам да успееш. Аз няколко пъти ясно съм написал моето мнение по въпроса как да се познаят признаците за наличие на свободна енергия. И работя колкото мога по въпроса. Просто ме хваща яд като гледам колко усилия се хвърлят залудо вместо да отидат в перспективни направления. Освен това ме боли като чета какви са мненията за този форум по други форуми, примерно тук:
http://mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?f=8&t=9448&start=30
В този уважаван от мен форум също уважавани хора пишат:

--- Цитат ---мдаа,
Както казал Батман на човека паяк:
"Преди да почнеш да спасяваш света, трябва да прескочиш дувара на лудницата" :!:
--- Край на цитат ---

Последното е написано специално по наш адрес.

Иван Димов:
   Радико, ако не си забелязал, в този форум са последователи на Стефан Маринов, който три пъти е бил в лудницата. Но това ни най-малко не го прави луд. Разговарял съм лично с него по телефона - има излъчване на уравновесен и интелигентен човек. Изчел съм и повечето от книгите му. Научните му трудове са цитирани и от други известни учени от чужбина. Аз лично отдавна не плащам "данък обществено мнение", защото опростяването вече е държавна политика, образованието е под всякаква критика, моралната деградация е широко рекламирана и на всичкото отгоре свестните хора нямат представители в парламента - не могат да се вредят от нахалници, които даже печатат фалшиви бюлетини.
   И още нещо, човек от време на време трябва да спира да чете какво мислят другите и да започне да мисли самостоятелно - затова е нужно достатъчно дълго време да медитира за да роди някаква значима идея.

jhonjhon:
А какво мислите за това:

https://www.youtube.com/watch?v=tNP5odWvJRk

http://www.linkedin.com/company/international-space-agency/solid-mass-centrifugal-propulsion-system-1669590/product

Ctah:
  Иван Димов!
Бачкай си братле без да обръщаш внимание на разни червени/пембени драскотини!
На тях им се плаща да пишат с червено :(

Само да ти кажа, че с Маринов не съм разговарял, но се срещнах с един руснак, който ми показа работещ модел, запустнат от 2010г. и НЕ е спиран до ден днешен!
Така, че споко и не обръщай въобще внимание на червенописците!

Спорен ден!

Иван Димов:
   teslov, точно това имах предвид като казах, че се хвърлят големи усилия в тази област.
27 Year Secrete Project Goes Public January 2013 - ISA - Solid Mass Centrifugal Propulsion System
   Моето мнение е, че това вече е публично понеже е морално остаряло. Даже не съм сигурен дали въобще дава някаква тяга. Не знам дали при проектирането са взели предвид и Кориолисовите сили. Принципът е подобен на този от патента от 1988 г., за който споменах по-горе и който аз повторих или може би съм първият, който е направил реално експеримента. Но той беше провал въпреки уж точните сметки, програмирането и т. н. Обаче принципът е работещ и сигурно вече са успели да отстранят грешките и няма да се учудя вече и да летят с такава тяга. Разположението обаче на въртящите се множество колела е такова, че ще спират много силно общия ротор. По същия начин спира и моята жироскоп-спирачка, за която имам тема във форума. И затова основните двигатели ще гълтат много енергия. Пък знам ли - може ефирът да се завихря по някакъв начин и положението да е съвсем различно от това, което си представям. Аз след последния провал избягвам да се изказвам много категорично, трябва да се правят експерименти и да се умува по резултатите от тях. Много експерименти обаче искат много пари и за да станеш много компетентен по въпроса трябва и да си много богат. По-горе ви показах поне два сайта, където се вижда как машината преодолява собственото си тегло и то при сравнително малки размери и в небогати лаборатории.
   Аз умувам сега за голяма тяга с малък разход на енергия - далеч по-малък от кинетичната енергия на НЛО-то. Нали и темата е за КПД>1. С риск да ми се смеете ще кажа, че следващият ми експеримент ще ми струва само около 200 (двеста) лева. Някои хора дават дори повече за едно ядене в ресторант, но това е положението и няма да се оплакваме, но да се знае. Защото като дойдат после разни инвеститори, го раздават много чорбаджийски.

Ctah, радвам се за оптимизма ти. Кажи поне изобретението механично ли е или електрическо. Защото и аз видях нещо в нета на един руснак, повторил успешно схемата на akula0083. И там няма искрене, което и аз искам да избегна. Схемата е сравнително проста - поддържа се резонанс според мен с висок качествен фактор Q и част от енергията се сваля за свободно ползване. Вече е прехвърлил 1 kW свободна енергия.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия