Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Обща теория за базовата същност на Вечността.
lda_has:
Bat_Vanko Разгледах внимателно показаните чертежи (скици). След като помислих малко повече стигнах до заключение (само мое), че на практика показаното може да работи при положение, че се направи едно малко изменение в чертежа. Ето и моето виждане по чертежите:
Двете страни с тежести потопени във вода имат еднакво тегло без значение дали маншона с тежестта е пълен с течност или не е пълен. Това няма да изкара системата от баланс и тя няма да се завърти. Тава е така. Сега едно голямо НО?? Ако тръбичките за изравняването на налягане се направят "s" образно, или двойно на показаните в чертежа вече поставени така че външните им краища от където засмукват и изпускат течността сочат не към лентата, а към стените на съда и по точно (гледам от ляво) отвора да сочи на горе, съответно от другия край ще сочи към дъното на съда. Така изработени се получава нещо много интересно, а именно когато единия маншон се пълни с вода, другия започва да се празни и се получава нещо като реактивен двигател работещ с течност. То единия край се получава тяга от засмукването, а то другия край се получава тяга от изтласкването на течността. Ето това ме кара да мисля. че установката може да работи и по описания начин ще се върти по часовниковата стрелка.
Дано да разсъждавам правилно и да съм ти бил в помощ?
Атанасов_Хасково
Аtos:
lda_has, идеята тук е не да има течност в маншона, а въздух!
Ако има течност, няма как да работи - отпада изобщо подемната сила на водата като фактор!
mi68:
Здравейте,
Прикачвам друга идея с маншон. Прелива се вода от един маншон в друг с водач, да няма изкривяване на маншона. За по-равномерно движение броя на S-вете може да е 3 или 4, съответно маншоните 6 или 8 броя.
Аtos:
--- Цитат на: GreenHulk в Февруари 18, 2015, 11:59:33 am ---моята идея беше за 2 алуминиеви тръби, като външния диаметър на вътрешната е равен на вътрешния на външната - тоест тръбите да се плъзгат една спрямо друга. На вътрешната има тежест, на краищата на външната са закрепени мембрани, които са свързани с краищата на вътрешната. - в този случай разликата в обема може да е площа на вътрешната тръба умножена по височината - V = pi .r^2. h - Промяната в радиуса е от по-голямо значение, понеже е на квадрат, но при много голям радиус предполагам че и съпротивлението ще е повече, така че е хубаво да се търси най-ефективното съотношение r/h.
Имам такива алуминиеви тръби и ако някой в София му се занимава може да пробваме. Мембрани може и от аптеката ;D
--- Край на цитат ---
Хълк, ти искаш да направиш кухи бутала, доколкото разбирам? Но при постигането на добра херметичност между движещите се части, значително ще се увеличи силата, нужна за разпъване или свиване на буталото - представи си спринцовка. Затова най- доброто решение наистина са мембрани или цели маншони. Тръбите за изравняване на налягането могат да са вкарани в общ маркуч, който е залепен за лентата, въпросът е да се намери достатъчно еластичен такъв. Не се знае също и как ще влияят мъртвите точки - моментът на преобръщането.
lda_has:
atos навярно греша няма да споря. Но гледам първата скица (чертеж) там всичко с скрито под течността. Няма показано никъде подаване на въздух. Затова дадох моето виждане за принципа на работа за да е работещо устройството. За подаване на въздух се заговори в чата, имаше и скица, там не съм давал мнение.
Атанасов_Хасково
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия