Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Магнитни взаимодействия - графики, схеми, решения
Радико:
Първо към fade
Относно кинетичната и потенциална енергия на магнита. Ами точно така е, очевидно е в примера, който даваш - магнитното поле действа аналогично на гравитацията.
И друго, относно тези "същества" наречени "магнитни монополи" - не знам защо, но винаги ми навяват асоциация с "антиподите" от времето на Галилей. Цялата тази шумотевица с магнитните вихри във вакуума със струнната теория всъщност целят според мен да заместят обяснението на етера с някакъв имагинерен флуид от свръх малки и свръх прости частици - "забележете частици" - и с изтласкващата сила на които да обяснят гравитацията и магнетизма.
С което просто се опитват да ни вкарат в следващият сезон на сапунката, защото, за да изтласкат нещо, струните или каквото и да било там, то трябва да тежи нанякъде, сиреч нещо да го дърпа.
Нещо не ми иде това обяснение. Ето тук в тази статия се описва какво предвиждат да стане ако се открие дори и бактерия извън земята.
http://30dumi.eu/2013/01/v-davos-se-podgotvyat-za-otkrivaneto-na-izva-nzemen-zhivot/
А колко ли повече ще загубят ако признаят, че има и нещо друго освен познатата ни материя.
tsvetan.filev:
Не знам дали етера или ветера пораждат магнитното поле, обаче един факт, мисля, че не беше споменат.
Ако вземете един магнит и една карфица ще забележите, че има две зони на магнита (полюсите), които привличат карфицата и една зона ( граничната ), която я отблъсква. Може да пробвате.
Следователно не винаги магнит и метал се привличат.
valex:
Измъдрувах нещо като генератор подобен на Teofilius , но без доста от неговите проблеми. Принципа е на механичен магнитен прекъсвач като си мисля , че реакцията на Ленц или ще липсва или поне ще бъде минимална понеже е насочена перпендикулярно на въртенето. Допълнително се намалява от симетричното изменение на покриващата площ. Металната периферия на диска е от пермалой навит на слоеве. С това се избягват ефектите с токове на Фуко. Чакам коментари :)
tsvetan.filev:
--- Цитат на: valex в Януари 26, 2013, 05:59:22 pm ---Измъдрувах нещо като генератор подобен на Teofilius , но без доста от неговите проблеми. Принципа е на механичен магнитен прекъсвач като си мисля , че реакцията на Ленц или ще липсва или поне ще бъде минимална понеже е насочена перпендикулярно на въртенето. Допълнително се намалява от симетричното изменение на покриващата площ. Металната периферия на диска е от пермалой навит на слоеве. С това се избягват ефектите с токове на Фуко. Чакам коментари :)
--- Край на цитат ---
На първо четене:
1) Маховика е с изместен център и това при високи обороти ще доведе до огромни загуби от не балансираното въртене (вибрации).
Дори и да се балансира с някакви тежести пак конструктивно е сложно.
2) Как точно ще става синхронизацията за подаване на задвижващи импулси.
3) Как точно става събирането на енергия. В точката, в която става това ще се получи обратна тяга при протичане на ток през товара.
Тази тяга винаги се съпротивлява на пораждащата я.
4) Кое точно ще компенсира триенето в системата
5) Не разбирам кое точно ще играе ролята на усилвател в тази машина. Някаква определена пропорция ли ?
valex:
tsvetan.filev
Това е само генератор. Извинявам се че съм забравил да нарисувам стрелка за въртене. Електричеството се генерира от промяната на магнитното поле през намотките, а самата промяна на поле се постига с промяна на магнитната проводимост между магнита и намотката.
"Маховика" може да се изработи с променлива дебелина на вътрешната стени и така да се балансира точно.
"обратната тяга " се получава от бобините и тя е насочена перпендикулярно на равнината на въртене. Така че не би трябвало да натоварва допълнително оста на въртене. Вертикалните натоварвания стандартно се поемат от лагери.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия