Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Хидро-гравитационна помпа с противоналягане

<< < (2/5) > >>

Maistora52:
Моля, обърнете по-сериозно внимание на схемата и тогава разсъждавайте.
Valex, това което казваш не се отнася за тази схема (постановка).
Клапите не се отварят едновременно, и не се получават скачени съдове.

oneman:
Аз предлагам да го направиш така, и да приключим спора  ;)

Иван Димов:
  Не съм се замислял много задълбочено, но ако има някакъв ефект, то той би се дължал на инертността на течността. Малко ми е сложна тази схема относно превключването на клапаните. Вижте по-добре тази схема на Капанадзе, която прилагам. Има я описана тук във форума. При нея също като се затвори въртящ се клапан, се отваря страничен клапан и струята известно време се движи по инерция. Аз пък ще се концентрирам в моя CLc - резонанс.

valex:
Това според мен ще работи, но имаме загуба на вода.

miromad:

--- Цитат на: Радико в Януари 25, 2013, 11:59:06 am ---miromad
няколко века по рано Паскал е доказал несъстоятелността на идеята.
Водата не натиска с теглото си а с височината на водния стълб.
Паскал е пръскал дървени бурета и с един тон вода и с един килограм вода. В зависимост от диаметъра на тръбичката. така че, не става идеята

--- Край на цитат ---

Така е Радико, точно и аз това си мислех като пишех поста си, НО закона на Паскал за височината на водния стълб, който се намира над площта, върху която оказва това налягане действа само в ситуация номер 1, защото системата е в покой, т.е. това е хидростатичното налягане. Но в ситуация номер 2 се включва и хидродинамичното налягане, уравнението на Бернули, при което в долния край, където сечението, през което изтича водата е по-малко, скоростта, с която изтича водата ще е по-голяма. Оттам следва, че кинетичната енергия ще се увеличи за сметка на потенциалната. Оттам не знам как ще се изведе формулата с която налягането на водния стълб, умножено по скоростта с която изтича водата през големия клапан ще действа на пружината, а може би трябва да отчетем и ускорението.
Очаквам още коментари по моята схема!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия