Фантоме много ти благодаря за тези пояснения- те говорят че за сега си единствения схванал идеята ми, който поства тук! Сега да поразсъждавам над думите ти. Проблемът който описваш го мислих, но не го постнах, защото и без това на форумците им се видя сложно. Всъщност силата на привличане на малките магнитчета (3, 4, 5 и 6) е лесно регулируема, като се вземе под внимание, че схемата, която съм изрисувал тук е двуизмерна. С други думи площта на залепяне на малките магнитчета в дълбочина може да е по-голяма от площта на отблъскване на двата полукръга (1, 2, 7 и
и така силата на привличане ще е по- голяма от силата на отблъскване на полукръговете. Освен това регулирането на силата на малките магнитчета ( 3 4 5 и 6 ) може да стане и чрез диаметъра на целият кръг- колкото по-навътре към центъра се сложат 3 4 5 и 6 , толкова по- слабо ще действат заради лоста който се получава. С други думи ако искаме да ги подсилим увеличаваме площта на залепяне, а ако искаме да ги отслабим, ги слагаме навътре към центъра.
Искам да обясня тук и още нещо! Ако да речем двата полукръга са постоянно залепени в двата си края и да правят завършен кръг нищо няма да излезе и това е ясно. Уникалното тук, на което си правя самооценка, е начина по който съм се справил с тази ситуация. Общо взето силата на отблъскване от единия край ( 1 2 ) блъска другия край ( 7 8 ) и му помага да се съедини. Така при останалите схеми, които не работят именно заради факта, че колкото се отблъсква дадено махало, толкова се и привлича в другия край, при мен този проблем е решен, като съм противопоставил двата края един на друг повлияни от една и съща сила на отблъскване, като по този начин съм я анихилирал. От тук вече е нужно да се вложи по-малко сила от тази, която се извлича от въртенето на кръга с помощта на 9. Интересното е в това, че тази схема стои тук от близо година и никой не отчита и дори не разбира интелигентния и прост начин, по който е спретната, а ред други сложни схеми и замисли се пълнят с коментари от хора, които гледам че им разбират! Е това не го схващам!