Майсторе не се вкарвай във филм с правенето на генератор. Казвам ти го като човек който е гледал и участвал вече в този филм. Виж
това Работи в двете посоки ефективноста му е близо до 90% няма почити никакъв когинг, леко е и цените на подобни неща също не са убийствени! В Conrad видях подобен хъб мотор за 300 лв мисля. Ся не знам каква мощност e, но мога утре да проверя ако все още стои.
Ако започнеш да го правиш сам, ще хвърлиш същите пари без да си наясно какво ще получиш. Ако ти трябват по мощни генератори, също могат да се намерят. Един познат от Бургас продаваше (ако не ги е продал разбира се) китайски генератори 5 кв с постоянни магнити за някакви сносни пари за около 1500-2000 лв ако не ме лъже паметта нещо.
Гарантирам ти, че ще налееш в изработването на подобен генератор, не по малко пари пък дори и с материали от скрапа и резултатите ти няма дори да се доближат като ефективност до китайските.
И между другото, ефективността му е в пряка връзка от мощността която теглиш от него. Примерно ако искаш 1 кW генератора трябва да е поне 3кW. Това разбира се е лаишко обяснение, но не ми се пише в момента много по въпроса защо е така.
Друг източник на нещо което можеш да приспособиш за генератор е директ драйв мотор от съвременна пералня. Обаче те не се намират много много, защото всички ентусиасти дето правят разни перки ги изкупуват на момента където и да се появят в e-bay.
Ако покажеш
работещ магнитен мотор без товар!
Генератора е
най-лесната работа!