Здравейте на всички във този форум,
Отново по въпроса с електромобила, който отдавна искам да създам.
Връщам се назад във времето и обяснявам на всички, които са заинтерсувани от създаването на такъв.
Когато започнах да мисля за този проект бях вече наясно какво искам, а то е лек автомобил, създаден на основата на пространствена рама, лесен за изработка и с възможност за различни дизайнерски решения във външният вид, по подобие на Лотус 7.
Някъде във времето реших, че не искам създаването на обикновен електромобил, търсих алтернативи, и срещнах публикации за автономен такъв, автор на който е Симеон Димитров от Плевен.
Насрочих среща със Симеон, той дойде в сервиза ми и разговаряхне по въпроса удачно ли е и как можем да стигнем до изработката на такъв автомобил.
Схемите на автомобила, захранван от вятърни турбини, регенериращи амортисьори, ползването на статично електричество са изцяло идея на Симеон, за което ми показа скици, които показах преди ден на всички. Не крия, че идеята е негова....нито съм искал мутренски да я открадна, дори напротив.
Исках да подготви документи, да подадем същите за патент и да кандидатстваме по европрограма за създаването на електромобил с автономно захранване, като от мен са средствата за патент и производство на работещ модел.
Говорихме също така, че е възможно създаването на мотор-генератор, който да връща до 80% от енергията обратно в блоковете с батерии, което само по себе си е уникално откритие за целият свят.
Неколкократно му обясних, че не желая създаването на обикновен електромобил и само това ме е спирало през годините да създам такъв. Самата негова утопична идея ме привлече и накара да помисля, че България е мястото за създаване на такъв автомобил.
Във времето обаче не получих нищо систематизирано, нито изчислено, може би Симеон се притесняваше от мен - не знам. Само пасове загадка и схеми, които виждате всички днес.
Поискаха ми се 10 000 лева за да ме включи в патента за регенеративният мотор и да създадем заедно електромобил, при което аз отговорих, че искам да се създаде нещо работещо и едва тогава да говорим за тия пари. На мен ми се поискаха 10 000, а на г-н Морев от транспортна техника за прототип на Регенеративен мотор - 1000 ЦИТИРАМ: Пратих оферта на г-н Морев от Транспортна техника Пловдив с предложение да
> му направя еди прототип на Регенеративен мотор - той си го премести в
> другия...грубо казано. А за модела се иска малко- дндвд 1000лв.
Искам да попитам няколко неща:
1. някой от Вас ще даде ли такива пари, само за схеми, които виждате по-горе. Няма ли да поиска документация поне? Или работещ модел?
2. ако някой инвестира пари в създаване на електромотор-генератор, то той трябва ли да знае какво ще е необходимо за създаването на същият, като ресурс, време и т.н.?
3. ако някой от Вас създаде нещо толкова революционно няма ли да иска да намери инвеститор, чрез който да го реализира, или ще поиска пари още преди да покаже каквото и да е?
Ето какво съм му поискал през времето, ЦИТИРАМ:
Здравей Симеон,
>
> Подгови ми документи, включващи цени, себестойност, време за изработка, и
> т.н.
> Кажи ми кога ще си готов и получаваш желаните 500 лева, консултантски.
> Оттам нататък ще обсъдим бъдещото ти участие в проекта. Зачети внимателно
> изискванията в изпратеният от тебе линк, за да отговаряме на същите.
>
> Моделът да е за Електромобил с удължен пробег - 1000км с едно зареждане
> За утопия регенеративен мотор и алгоритъма с два акумулаторни блока, ще
> говорим след като свършим тази работа, ако и двамата имаме интерес да
> продължим.
>
> Ето ти възможност, която ще ти даде поле за изява, при това срещу
> заплащане.
> Поздрави!
Искам да отбележа за всички:
1. Не съм откраднал никакви идеи, най малко на Симеон, тъй като не виждам никъде нито изчисления, нито КПД, само рисунки, които исках да изкоментирам, за да се види дали системите които ми предлага са удачни. Най-малкото защото след като ми се искат пари, трябва да проверя, а смятам тук е мястото за това.
2. Готов съм да работя със Симеон, въпреки думите които се наложи да прочета. Готов съм да му подпиша договор и декларация за поверителност, готов съм да инвестирам в създаването на регенеративен мотор, регенеративни амортисьори, вятърно турбини, но само със предварително уточнени параметри. Готов съм да работя всякак и да включа всеки който има интерес да се създаде нещо работещо.
Към Симеон:
1. Самата идея за автономен автомобил в този и вид си е твоя. Никой не ти я краде, а я подлагаме на проверка за истиност и правдоподобност. Вече има някакви мнения...
2. Няма какво да ти открадна, ти нищо не си ми дал.
Кажи ми защо, след като ме убеждаваш, че можем да създадем регенеративен електромотор, са ни необходими всички останали системи - че и два блока батерии. Ако регенерацията е 80%, светът ще се примири, че на два -три дни ще дозарежда батерии. Плюс това само връщаната от спирачките енергия може да покрие тези 20%.
3. Все още не съм се отказал да работим - от теб зависи. Уважавам това, че мислиш, работиш и експерементираш. Просто подготви нещата сериозно и ми кажи какво е необходимо! Ако можеш разбира се...
4. Не ме обиждай, не съм крадец, цял живот се трудя...Ако бях откраднал с лекота щях да ти дам исканото...не ме заплашвай, а си помисли дали си струва да работим върху нещо ценно, което ще бъде полезно за цял свят, не по-малко и за теб разбира се.
5. Идеята съм ти я обогатил с кондензаторен блок, за по-добро отдаване и поглъщане на регенерирана енергия, който ти не мислиш...в смисъла на твоите думи - ще ми платиш ли за това, и не мислиш ли, че същото променя донякъде концепцията?
6. Не съм конвертирал автомобил, защото това всеки го може!
7. Вратата ми е все още отворена за теб!
Към модераторите
Ако решите, че нарушавам права на Симеон след изложените скици, моля да премахнете същите.
Поздрави на всички!