Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
@praktik:
--- Цитат ---Добре приятел я ми покажи с експеримент как ще преместиш топлината с която си загрял околното пространство и е по - ниска от тази на системата ти обратно вътре без външна енергия както е при климатика ?
Е това наричам аз нарушаване на ЗЗЕ. Това което си направил вероятно е някакъв временен преходен процес а не устойчив (sustainable) процес.
--- Край на цитат ---
Е как ще е без външна намеса , при климатика , я се осъзнай , климатика както всяка една термо помпа , нарушава вторият принцип на термодинамиката , ( за сметка на енергия , разбира се ) тоест че топлина може да се транспортира само от по топло към по студено .
А за перпендикулярните сили в механиката , Иван се заблуждава че извършвали механична работа , ялови сили са . :)
Bat_Vanko:
--- Цитат на: tsvetan.filev в Май 29, 2013, 11:31:49 am ---
Ако се разгледа една водно електрическа централа то ще се види че потенциалната енергия на падащата водата в следствие на гравитацията се преобразува в пъти по - малко електрическа енергия. Иначе казано от ВЕИ не може да се вземе енергия за да се качи водата обратно на високо и да се задвижи пак турбината.
--- Край на цитат ---
Цветане, във всеко едно устройство свързано с енергия съществува две страни: източник на енергия и средство за извличането й. Никой не се интересува откъде идва потенциалната разлика при положение, че тя съществува и защо тогава да не се използва. От друга страна няма и не може да съществува (като следствие на ЗЗЕ) средство за извличане на енергия, което да има КПД = 1. Аналогия: гориво-ДВГ; река-ВЕЦ; ядрен разпад-АЕЦ и т.н. Същата такава потенциална енергия съществува в постоянния магнит, остава да се намери правилния начин за нейното извличане.
--- Цитат на: tsvetan.filev в Май 29, 2013, 12:39:51 pm ---
Освен това енергийната плътност на магнитите т.е. количеството енергия на единица обем е нищожна и не може да се очакват (дори и да заработи една такава система) чудеса.
--- Край на цитат ---
Ако намериш начин да получиш 10% от енергията на магнита за 1 сек - то това е нищо. Но ако извлечеш тази енергия 10 000 пъти в секундата - вече е нещо. Конструкцията, с която аз експериментирам, не позволява по принцип появата на реакция на Ленц към управлението на потока. И аз съм сигурен, че цялата получена енергия идва от магнита (не съществува трансформаторен ефект). По изчисления енергията на използваните магнити би следвало да бъде изчерпана за по малко от секунда, а опита продължи 10 мин без да се забележи някакво размагнитване. Всичко е въпрос на материал и конструкция.
Успех!
mi68:
Здравейте,
Една идея за Майстора, При движението на магнити виж как е електростатичната индукция. Тесла има лекцици, за които говори за ефекта, но да споселя мой личен опит с надлъжни електроматнинни вълни. Генераторът подава 5В вълново съпротивление 5к на бобината в резонанс (измерено по резонасни методи) ток 1милиампер , мощност 5 миливата. Правя опита на едно бюро с мотир с кинескоп. Тази мощност беше достатъчна да изведе монитора (наелектризира) за 6 часа от строя. На 11 м в съдедна стая през тухлена стена регистрирах надлъжните вълни. Учудваща проникваща способност за честота около 250кХц.
Реших да увелича мощността като пусна 500в, конкретно около 600В изправих и удвоип мрежово напрежение 220В. Щателно изчислих схемата на 50-60 секунда схемата се взриви.
Електростатичната индукция има натрупване и закъснение.
Сега провеждам опит за биологична стимолация, заимствал съм от д-рРайф, конкретно имам възпаление на зъби. Опита се провежда със затихващи трептения, за да няма електростатични проблеми.
Взимам схемата за озонатор на щеки (от форума) и пускам през бобината. Доволен съм от резултата на ескперимента. Не прекалявам с дозата, около 1 минута.
Дълго стана но електростатичната индукция трябва да се ползва.
Радико:
--- Цитат ---Колкото повече се натоварва генератора, с консуматори, толкова повече се проевява реакцията на Ленц. В случая това е стремеж за размагнитване на твоите неодимови магнити.
--- Край на цитат ---
Цветане тук вече се изказа много неподготвен. Тези две неща, АМА ИЗОБЩО НИЩО ОБЩО НЯМАТ ПО МЕЖДУ СИ реакция на Ленц и размагнитване на магнити. Хайде холан бе.
А иначе това следващото не съм сигурен дали не го публикувах вече тук някъде, обаче наскоро направих един простичък експеримент "Ако не ми вярваш провери го лесно е" Използвах два малки магнита от капака на стария ми лаптоп и парче винкел. единият магнит е залепнал на винкела към едното му перо от вътрешната страна. Другият се приближава към другото перо от външната му страна при което посредством два щифта от алуминии избутва първия магнит "щифтовете преминават през предварително пробити за целта отвори" Отначало не се получи, но когато зашлайфах повърхността на винкела и го намазах с масло вторият магнит започна с лекота да избутва първият. За да съм сигурен, че не е просто по силен от другия им размених местата ефекта беше същият има ли малко масълце магнита се хлъзва и изпуска винкела. След известно количество разсъждения по въпроса "някъде къде един -два месеца стигнах до следния извод: Силата на привличане на магнита към желязо зависи от ъгъла между повърхностите. При равни разстояния най силно е привличането когато се привличат перпендикулярно на повърхностите а най слабо кофато се привличат успоредно Т.Е. странично. За да се получи разбалансиране на полето е необходимо приближаващият се магнит "работният" да е с ъгъл по близък до правия спрямо отдалечаващият се "отработилият" идеалният вариант е разликата да е 90 градуса, но е трудно постижимо като кинематика "е не е невъзможно де" Според мен Майстора е постигнал оптималните ъгли само Веднъж при саморазрушилата се конструкция.
Майсторе поправи ме ако греша в логиката но едва ли.
Иван Димов:
Здравейте умници! Ама той altium е виновен, че ми изтри темата "Законът за запазване на енергията е грешен". Там освен всичките ми непълноти и грешки има нещо много важно. Това е съществуването на два вида сили:
1. Ускорителнозакъснителни - това са сили, които променят енергията на тялото и действат ТАНГЕНЦИАЛНО на траекторията му. Тези сили можем да ги наречем енергийно-тангенциални.
2. Отклонителни сили - това са сили, които действат на тялото винаги перпендикулярно на траекторията му и така променят само посоката на движението му без да променят енергията му. Тези сили можем да ги наречем отклонително-радиални.
Свободната енергия идва именно от втория вид сили, които могат не само да създават енергия, но и да поглъщат енергия, т. е. да превръщат енергията в нищо. Пример за това е жироскоп-спирачката.
В крайна сметка всеки умува според нивото си на познание, но напред върви и се развива само този, който иска и мисли продължително!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия