Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"

<< < (25/52) > >>

Velektra:
Иван Димов, тука си прав!

--- Цитат на: Иван Димов в Май 30, 2013, 09:57:38 am ---   Здравейте умници!

--- Край на цитат ---

--- Цитат на: Иван Димов в Май 30, 2013, 09:57:38 am ---    Ама той altium е виновен, че ми изтри темата "Законът за запазване на енергията е грешен". Там освен всичките ми непълноти и грешки има нещо много важно.

--- Край на цитат ---

Там като махнем всичките ти непълнотии и грешки, нищо друго не оставаше!

--- Цитат на: Иван Димов в Май 30, 2013, 09:57:38 am ---   2. Отклонителни сили - това са сили, които действат на тялото винаги перпендикулярно на траекторията му и така променят само посоката на движението му без да променят енергията му. Тези сили можем да ги наречем отклонително-радиални.
   Свободната енергия идва именно от втория вид сили, които могат не само да създават енергия, но и да поглъщат енергия, т. е. да превръщат енергията в нищо. Пример за това е жироскоп-спирачката.

--- Край на цитат ---
Тука си спомням, че казваше, че едно тяло като блъскало друго перпендикулярно, то то се движело по окръжност. Пак грешка!
То се движи по спирала и то разширяваща се.

--- Цитат на: Иван Димов в Май 30, 2013, 09:57:38 am ---   В крайна сметка всеки умува според нивото си на познание, но напред върви и се развива само този, който иска и мисли продължително!

--- Край на цитат ---

Аз бих казал, че напред върви и се развива само този, който иска (ама дали може?) и мисли (ама дали може?) ЛОГИЧЕСКИ! Колкото по-ПРОДЪЛЖИТЕЛНО мислиш грешно - толкова по-зле за теб!

П.П. И не давай повече линкове за темата ти за жироскопа в който мислиш, че си доказал, че ЗЗЕ е грешен, защото ще си помисля, че си мазохист и искаш повече хора да ти се смеят на акъла!

tsvetan.filev:
Няма да коментирам повече изказвания пълни с неясни и неграмотни мисли само едно видео пускам на велико изобретение:
https://www.youtube.com/watch?v=ryuWUQqOwZI

EDM electronics:

--- Цитат на: Иван Димов в Май 29, 2013, 11:52:51 am ---  Аз съм смятал проектирана от мен механична машина, при която се нарушава ЗЗЕ. Сигурен съм 99%, че ще го докажа с експеримент.

--- Край на цитат ---

Направо нямам търпение, кога ще се случи това!

Време е приказки, хвалби и обещания да се превърнат в дела.

Bat_Vanko:
Здравей Иване,
Всяка сила, която не е неутрализирана от друга сила, поражда ускорение. А ускорението от своя страна поражда скорост. Когато тук добавим и масата веднага получаваме енергия. Енергията не се получава от нищо, и не се превръща в нищо. Термина "нищо" е измислен от хората, а не от природата!
Иначе много ми хареса израза за умозакъснителните сили. Понякога колкото и продължителни да са тези сили (напъни), поради липсата на сива маса - резултатът е нулева енергийна ефективност.
Успех!

@praktik:
То  става  по  спирала  ама  когато  една  от  двете  противодействащи  си  сили , центростремителна  или  центробежна , надвие  другата . Когато  центростремителната  надвие ,  става  свиваща  се  спирала , а  когато  центробежната  надвие ,  става  разширяваща  се  спирала. Тогава  има  действаща  сила  и  промяна  на  импулс  и  енергия . Ама  енергия  нито  се  унищожава  нито  се  създава . Абе  това  енергия  е  много  шантаво  понятие , аз  бих  го  заменил  със  понятието  работа  и  извършване  на  работа  от  една  система от тела  или  частици, на  друга . Именно  само  от  системи  се  извършва  работа , а не от единични тела или частици , например системата от падаща вода и водна турбина , извършва работа върху системата генератор. Извършва  се  работа  от  системата  падаща  вода-водна  турбина,  върху   системата  статор-ротор , на генератора .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия