Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
Velektra:
Иван Димов, тука си прав!
--- Цитат на: Иван Димов в Май 30, 2013, 09:57:38 am --- Здравейте умници!
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: Иван Димов в Май 30, 2013, 09:57:38 am --- Ама той altium е виновен, че ми изтри темата "Законът за запазване на енергията е грешен". Там освен всичките ми непълноти и грешки има нещо много важно.
--- Край на цитат ---
Там като махнем всичките ти непълнотии и грешки, нищо друго не оставаше!
--- Цитат на: Иван Димов в Май 30, 2013, 09:57:38 am --- 2. Отклонителни сили - това са сили, които действат на тялото винаги перпендикулярно на траекторията му и така променят само посоката на движението му без да променят енергията му. Тези сили можем да ги наречем отклонително-радиални.
Свободната енергия идва именно от втория вид сили, които могат не само да създават енергия, но и да поглъщат енергия, т. е. да превръщат енергията в нищо. Пример за това е жироскоп-спирачката.
--- Край на цитат ---
Тука си спомням, че казваше, че едно тяло като блъскало друго перпендикулярно, то то се движело по окръжност. Пак грешка!
То се движи по спирала и то разширяваща се.
--- Цитат на: Иван Димов в Май 30, 2013, 09:57:38 am --- В крайна сметка всеки умува според нивото си на познание, но напред върви и се развива само този, който иска и мисли продължително!
--- Край на цитат ---
Аз бих казал, че напред върви и се развива само този, който иска (ама дали може?) и мисли (ама дали може?) ЛОГИЧЕСКИ! Колкото по-ПРОДЪЛЖИТЕЛНО мислиш грешно - толкова по-зле за теб!
П.П. И не давай повече линкове за темата ти за жироскопа в който мислиш, че си доказал, че ЗЗЕ е грешен, защото ще си помисля, че си мазохист и искаш повече хора да ти се смеят на акъла!
tsvetan.filev:
Няма да коментирам повече изказвания пълни с неясни и неграмотни мисли само едно видео пускам на велико изобретение:
https://www.youtube.com/watch?v=ryuWUQqOwZI
EDM electronics:
--- Цитат на: Иван Димов в Май 29, 2013, 11:52:51 am --- Аз съм смятал проектирана от мен механична машина, при която се нарушава ЗЗЕ. Сигурен съм 99%, че ще го докажа с експеримент.
--- Край на цитат ---
Направо нямам търпение, кога ще се случи това!
Време е приказки, хвалби и обещания да се превърнат в дела.
Bat_Vanko:
Здравей Иване,
Всяка сила, която не е неутрализирана от друга сила, поражда ускорение. А ускорението от своя страна поражда скорост. Когато тук добавим и масата веднага получаваме енергия. Енергията не се получава от нищо, и не се превръща в нищо. Термина "нищо" е измислен от хората, а не от природата!
Иначе много ми хареса израза за умозакъснителните сили. Понякога колкото и продължителни да са тези сили (напъни), поради липсата на сива маса - резултатът е нулева енергийна ефективност.
Успех!
@praktik:
То става по спирала ама когато една от двете противодействащи си сили , центростремителна или центробежна , надвие другата . Когато центростремителната надвие , става свиваща се спирала , а когато центробежната надвие , става разширяваща се спирала. Тогава има действаща сила и промяна на импулс и енергия . Ама енергия нито се унищожава нито се създава . Абе това енергия е много шантаво понятие , аз бих го заменил със понятието работа и извършване на работа от една система от тела или частици, на друга . Именно само от системи се извършва работа , а не от единични тела или частици , например системата от падаща вода и водна турбина , извършва работа върху системата генератор. Извършва се работа от системата падаща вода-водна турбина, върху системата статор-ротор , на генератора .
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия