Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
Аtos:
Ясно, въпреки, че монтажът в автомобил ще има маховичен ефект, който сме обсъждали вече...все-пак ако е с размерите и масата на автомобилна гума (с джантата), би имало само стабилизиращ ефект върху движението.
Пак идвам на темата за малък стърлингов двигател, който може да клати магнитите тук - топлината при ДВГ е доста.
Магнити ли ще движиш или бобини в генераторната група? Първото е по-лесно изпълнимо.
Бобините трябва да са в статора, мисля?
juliang:
Добре де Майсторе... що не "избиеш рибата", връзвайки клатенето на магнитите с движението на търкалото? Така ако има хляб в това, би трябвало системата да се самозахранва.
Достатъчно е по обиколката на търкалото да сложиш една направляваща, която да се повдига в определените моменти, и едно колелце да ходи по направляващата и с най-прост лост да клати магнитите.
Аtos:
И аз това му предложих преди време... няма по-добро синхронизиране от механичния привод.
Vector:
Много ми харесва конструкцията-Браво ... Има човек който може да даде акъл как да се получат нещата, и ти знаееш кой е- може би требе да го попиташ ... Успех! :)
juliang:
--- Цитат на: Maistora52 в Ноември 12, 2014, 04:33:51 pm ---... И с колелца съм пробвал и с рейки, и с ексцентрици... Но трябва прецизност, а с дрелка и флекс - казвам за 333-ти път - не става! ...
--- Край на цитат ---
Само като идея: ивица ламарина - 0.7-1 мм мисля че е достатъчна, колкото да не се криви от самосебеси - закована по обиколката на търкалото като ограда около имот. Такава ламарина се реже дори с лозарска ножица, не ти трябва нищо специално. И вече режеш горната част на ламарината с наклони и профили каквито ти трябват.
А по тая ламарина може да ходи едно колелце с жлеб - има такива по старите матрични принтери, в които върви струната, возеща каретката наляво-надясно. Има ги и по мебелите с плъзгащи врати:
Дет се вика ... 3 шайби (2 с по-голяма диаметър и 1 в средата с по-малък диаметър, но дебела) залепени с лепило вършат работа.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия