Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
dbonev:
Подкрепям стремежа към търсене на опростени конструкции (наистина най-гениални са простите неща),като тази от отговор #92 на Майстора. Ако забелязвате най- много идеи идват на този, който най- много се е занимавал на практика с магнитите. Струва ми се, че ще бъде залитане в неправилната посока, ако намесим допълнителна електроника, електромагнити, допълнителни захранвания и пр. Нали идеята е всеки да го има в мазето - като начало. НАЙ-ПРОСТО Е ДА ГО НАПРАВИМ СЛОЖНО, НО НАЙ- СЛОЖНО Е ДА ГО НАПРАВИМ ПРОСТО !!!
Честит празник на всички!
Ksurnev:
Майсторе, няма как да участвувам в сбирката, много ми е далече.
Каквото ви се запъне като детаили, пращай чертеж, ще го направя ище го пратя.
Имам предвид зъбни колела. лагерини пети и такива работи.
Успех и честит празник!
Брадатия:
И аз като колегата dbonev мисля, че на този етап не трябва да се усложнява и оскъпява модела с електроника и автоматика. После като се изчисти идеята, може да се направят тези подобрения с цел намаляване на загубите и подобряване на регулирането на работата. Засега според мен чисто механичната връзка дава постоянната зависимост между ротора и рейката. Иначе може да се получи плъзгане като при асинхронните двигатели, което не се знае до колко ще подобри или влоши работата.
lda_has:
ПОЗДРАВИ МАЙСТОРЕ и от мен!!!
Следя темата с голям интерес. Идеята е отлична, но изпълнението малко куца според мен. Имам в предвид стабилната работа на шейната с постъпателно/възвратно движение и големия шум при работа. Позволявам си да вметна и моята идея за промяна на Магнитния двигател във връзка с горе споменатите слабости според мен.
Прикачам скица как виждам измененията на двигателя за по-добра и стабилна работа:
Защо предлагам конструктивните изменения?
1. Намаляване на на триенето
2. Намаляване чувствително на шума
3. Постигане на пълен синхрон спрямо въртенето на ротора и постъпателното/възвратно движение на шейната
4. Възможност за добавяне на центрубежена спирачка за регулиране на максималните обороти предпазващ ротора от саморазрошаване
Брадатия:
Майсторе, а мислил ли си дали можеш да замениш възвратно-постъпателното движение на рейката с някакъв малък ротор с разположени на него магнити с кръстосани оси? Един вид да се имитира червячен редуктор! Естествено, че на големия ротор трябва да остане един ред магнити.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия