Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Хомеопатията - Наука, Религия или алтернативно Лечение
angelmr:
Целта на разните препарати не е да излекуват рака. Всъщност принципа им на действие е толкова отчаян, ако се позамисли човек, но лекарите дълго време не са имали алтернативи.
Да човечеството хилядолетия е живяло с тези заболявания и без съвременната печалбарска фармацевтика. Но тогава средната продължителност на живота е била около 30 години. Така че традиционните техники може да са много добри спомагателни инструменти. Не съм специалист честно казано и не мога да кажа кои от тях са реални и кои плацебо (с изключение на химеопатията, понеже работя в подобна област и гарантирам, че точно тя е най-явния пример за многомилионна индустрия, насочена към взимане на пари, без да предоставя в замяна лечебен ефект).
Въпроса е, че алтернативните техники не могат да заменят конвенционалната медицина, когато положението е сериозно.
piton2012:
Колега angelmr, очаквах този отговор. Всички мои колеги са против хомеопатията. Така е от химична гледна точка. Няма вещество, няма ефект. Плацебо. Аз нямах глас 2 дни. Дерях се по телефона, но не ме чуваха. Взех хомеовокс и след един час проговорих. И аз не знам как действа. Не ги разбирам тези неща. Иначе отново си прав за милионите. Едно нещо, в което няма нищо го продават за 4-5 лв. Това за продължителността на живота не е съвсем така. По някое време може някой и да е живял до 30, самия Христос до 33, но не смятам, че е бил грохнал старец. Мохамед-62, но едва ли и него някой е смятал за дълголетник. Така, че малко се спекулира с тези данни. А, така наречената от тебе конвеционална медицина, всъщност е опасна. И защо се стига до сериозно положение? Заради модерния начин на живот.
angelmr:
До какво сериозно положение се е стигнало? Нека първо това да изясним. Първо, да в миналото наистина средната продължителност на живота е била много ниска. Но това не означава, че не е имало и дълго живеещи хора. Просто прекалено много хора са умирали млади преди да остареят. Както от насилие (нека не забравяме този фактор), така и от многобройните болести, който тогавашната медицина не е била способна да лекува. А сега защо е сериозно положението? Има два фактора.
В моята област колегите най-сериозно коментират замърсяването. Нашата индустрия и ежедневие изхвърлят голямо количество токсични химикали, които се разграждат бавно в природата. Постепенно по хранителната ни верига се акумулират голямо количество отрови. Част от тях са генотоксични и повишават риска от рак. Други въздействат на различни рискове или просто потискат имунната система. За съжаление няма как да избегнем напълно това. Отровите вече са около нас. Но за щастие България все още е ако не най-чистата, то поне една от най-чистите държави в Европа.
Втория фактор въздействащ върху повишаване на заболеваемостта е повишаване средната продължителност на живота. С повишаване на възрастта имунната система отслабва и вероятността за възникване на различни заболявания съответно се повишава.
А какво е въздействието на конвенционалната медицина? Вече написах, че България е една от най-чистите държави в Европа. Но едновременно с това имаме една от най-слабите медицински системи и сме на едно от последните места по продължителност на живота. Връзката е очевидна и няма какво повече да коментирам. За съжаление статистиката не подкрепя моята област (качество и безопасност на храните), като такава с преобладаващо въздействие върху здравето на хората. И на мен ми се щеше статистиката да показва, че чистата среда е по-важна от скъпата конвенционална медицина, но за съжаление фактите сочат друго.
А по въпроса за хомеопатията, може друг път да опиша фундаменталните пропуски във теоретичните и основи. Но от гледна точка на приложението, основно правило в случая е по един случай да не се правят изводи. Аз съм се лекувал и с една топла вода като ученик, но това не означава, че всеки човек приемащ топла вода, ще се излекува от грип нали? Той не че няма да се излекува, но не водата ще е нещото, което ще те излекува в случая, а собствената ти имунна система. За това се правят статистически изследвания. А според въпросните статистически изследвания, ефекта на хомеопатията не е различим от плацебо ефекта. Точно толкова хора се излекуват с хомеопатични препарати, колкото и с приемане на инертни субстанции.
edin:
Колега, умирам си от любопитство, какви са фундаменталните пропуски в теорията на хомеопатията. Мерси!
svetlio760:
Аз да добавя и един коментар тук, защото имам наблюдение. Познавам един билкар, който е лекувал лекар по хирургия от рак на стомаха, който хваща на 64 години! Уникалното в случая не е това, а факта, че дъщерята на този хирург е онколожка!!! Значи той не отива при дъщеря си, а къде?! При билкаря!!! И в крайна сметка дъщеря му и колегите й, му давали не повече от година живот ако се подложи на химиотерапия- е човекът не е оздравял от рака, но е починал след като е навършил 70 години!!! Оставям това така без коментар всеки да си прави изводите!
Другата ми дума е за продължителността на живота в миналото- умирало се е от грип, апандисит, диабет, зъбен абцес, раждане, децата до 1 годинка са били нещо доста кекаво, после от 1 до 10 годинки, също не са били много шен....как ви се струва на фона на сегашният живот? Тези рискове, обаче, са за сметка на умишленото натравяне на хората днес с ваксини, химична храна, кемтрейлси(ако ви говори нещо) флуор в пастите за зъби, бум на венерическите заболявания, повече стрес за деня. Така на времето хората са умирали повече, но тези дето са оставали живи, са живели далеч по-качествено от нас- щом са имали време и за бунтове и въстания, значи са били качествени- обърнете внимание, че днес една стачка не можем да организираме както трябва!!! Моят личен опит говори, че хирургията е един полезен клон на медицината, но другите отрасли са под въпрос- основните неща дето са открити преди 100 години сработват, но другото е индустрия, пелене на нерви и поддръжка на хронични състояния! Хората на времето не са боледували от рак, високо кръвно, увеличена простата, глаукома, артрит, аутизъм, алергии, автоимунни заболявания, невралгий и пр. Може би заради това са имали и нормални семейства- жените са се омъжвали рано и са имали по много деца, нямали са женски болести, но е нямало и аборти, контрацептиви, феминизъм и живота наистина си е бил прост и нормален!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия