Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Хомеопатията - Наука, Религия или алтернативно Лечение

<< < (9/18) > >>

angelmr:

--- Цитат на: edin в Март 27, 2013, 09:11:35 am ---Интересувам се от продуктите, с които си чистил металите. Ще споделиш ли кои са?

--- Край на цитат ---

Чистенето на токсични метали е една много интересна тема, но за разлика от хомеопатията, това е нещо реално и измеримо. Имам една публикация по темата, но не съм се задълбочавал особено. Принципно се работи по посока използване на екстракти от чесън. Идеята на бившия ми шеф беше за използване на диви гъби. Но за съжаление нямам пари за изследвания по темата. :( Така, че само от предварителните изследвания и от литературната справка мога да кажа само, че в гъбите и чесъна има естествени хелатори, които изчистват токсичните метали от организма. В кои части на растението/гъбата, колко и как да се екстрахират, е въпрос на още изследвания.

EDM electronics:

--- Цитат на: angelmr в Април 02, 2013, 10:19:33 am ---Чистенето на токсични метали е една много интересна тема, но за разлика от хомеопатията, това е нещо реално и измеримо. Имам една публикация по темата, но не съм се задълбочавал особено. Принципно се работи по посока използване на екстракти от чесън. Идеята на бившия ми шеф беше за използване на диви гъби. Но за съжаление нямам пари за изследвания по темата. :( Така, че само от предварителните изследвания и от литературната справка мога да кажа само, че в гъбите и чесъна има естествени хелатори, които изчистват токсичните метали от организма. В кои части на растението/гъбата, колко и как да се екстрахират, е въпрос на още изследвания.

--- Край на цитат ---

Тук не мога да се съглася.
Хомеопатията е изключително реално нещо. Няколко пъти годишно приемам Rus Tocsicodendron в потенция 2М и резултата е такъв, че езикът сутрин е идеално розов, без грам налеп. Това говори, че няма токсини за отделяне праз нощта, когато по естествен и ритмологичен път става това.

Приемал съм екстракт от чесън, като противопаразитно средство по Малахов, но не съм чел от самия него, този екстракт да има антитоксично действие. Ще ми е интересно да хвърля един поглед над публикацията ти и да видя какви са изследванията в тази насока, не само голата теория.

angelmr:

--- Цитат на: EDM electronics в Април 02, 2013, 02:24:57 pm ---

Приемал съм екстракт от чесън, като противопаразитно средство по Малахов, но не съм чел от самия него, този екстракт да има антитоксично действие. Ще ми е интересно да хвърля един поглед над публикацията ти и да видя какви са изследванията в тази насока, не само голата теория.

--- Край на цитат ---

Това не е моята статия, аз успях да стигна само до разработване на методиката за изследване, но дори и нея не съм довършил (няма пари а е скъпо изследване).

--- Цитат ---Тук не мога да се съглася.
Хомеопатията е изключително реално нещо. Няколко пъти годишно приемам Rus Tocsicodendron в потенция 2М и резултата е такъв, че езикът сутрин е идеално розов, без грам налеп. Това говори, че няма токсини за отделяне праз нощта, когато по естествен и ритмологичен път става това.
--- Край на цитат ---

Налепа в устата няма нищо общо с токсините.
А ефекта от един медикамент се доказва с клинични изследвания. До момента няма дори една единствена публикация, в която подобен ефект при хомеопатичните препарати да е доказан неоспоримо. Или ако има подобна моля покажи ми я. Публикувана в реферирано списание с импакт фактор обаче, не в жълт труд. :)

EDM electronics:

--- Цитат на: angelmr в Април 02, 2013, 03:02:14 pm ---Това не е моята статия, аз успях да стигна само до разработване на методиката за изследване, но дори и нея не съм довършил (няма пари а е скъпо изследване).

Налепа в устата няма нищо общо с токсините.
А ефекта от един медикамент се доказва с клинични изследвания. До момента няма дори една единствена публикация, в която подобен ефект при хомеопатичните препарати да е доказан неоспоримо. Или ако има подобна моля покажи ми я. Публикувана в реферирано списание с импакт фактор обаче, не в жълт труд. :)

--- Край на цитат ---

За клинични изследвания и доказателства, едва ли обикновения пациент го интересуват, щом болестта - болката е изчезнала от подобно лечение. Давам пример със себе си преди доста години: тежка форма на алергичен всесезонен ринит - няма го. Синузит - няма го, доказано с няколко рентгенови снимки. И т.н. Как така няма клинични изследвания. Това, че въпросното списание не ме е потърсило да си дам изследванията, не значи че няма такива. А не е изключена и хипотезата, списанието да не иска да публикува такива изследвания. Затова пък има доста учебници по хомеопатия.

Например, при посещение при лекар-хомеопат се правят клинични изследвания преди лечението и след това. Поне моят лекар така практикува. Ако поговориш с такъв лекар, със сигурност ще ти даде клинични изследвания на стотици излекувани или най-малкото повлияни пациенти.

Колега, ако търсиш итината само с публикации в списания, без да имаш собствена практика и пряко наблюдение по даден въпрос, няма как да я достигнеш.
Ако аз започна да се интересувам за клиничните изследвания след употребата на медикаменти от апеките, сигурен съм, трудно ще намеря случай с доказано излекуване. Например майка ми пие цял живот лекарства, и нищо от това което лекува не се е повлияло.

Като каза за налепа по езика, че не бил от токсините, щеше да е добре да се доизкажеш.

miromad:
Руска статия относно хомеопатията: http://x-faq.ru/index.php?topic=2189.0

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия