Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Хомеопатията - Наука, Религия или алтернативно Лечение

<< < (13/18) > >>

angelmr:

--- Цитат на: EDM electronics в Април 22, 2013, 10:07:15 pm ---Преди около месец и половина прихванах някакъв сезонен грип. Мина ми бързо, за един ден, без вдигане на температура. Но ми остана една постоянна лека хрема, която продължи дълго. Тъй като съм предразположен към хрема - имах хронична преди години, проблемът не искаше да отшуми от само себе си.

Реших да пробвам с хомеопатично, отговарящо на моят тип, според класическата хомеопатия - Thuja 2M. След едноседмичен прием хремата тотално изчезна. Такава е моята практика, няма религия в нея.

--- Край на цитат ---

И аз съм имал подобни трудно отшумяващи симптоми след лека вирусна инфекция. Обикновено ги лекувам с обикновена топла вода. 200cm3 топла, но не вряла, вода вършат чудеса, особено ако ги комбинирам със запарване в банята. Аз наистина вярвам, че топлата вода ме лекува (не чай, обикновена вода затоплена на котлон или дори от бойлер). Неведнъж съм се оправял по този начин. Но не мога да дам нито едно доказателство, или обяснение, как това става, защо става и дали не е просто мое самовнушение, което по някакъв  неизяснен механизъм въздейства на организма ми.

rpavlov:
Без лечение класическа хрема отшумява след цяла седмица, при активно лечение хремата я няма само за 7 дни.
                                                                                                                     шегата на личния ни лекар

svetlio760:
Те това е ;D Не ви трябва хомеопатия- оставете хремата да си оздравее за 7 дни- в краен случай пиите топла вода! ;)

EDM electronics:

--- Цитат на: angelmr в Април 24, 2013, 02:32:44 pm ---И аз съм имал подобни трудно отшумяващи симптоми след лека вирусна инфекция. Обикновено ги лекувам с обикновена топла вода. 200cm3 топла, но не вряла, вода вършат чудеса, особено ако ги комбинирам със запарване в банята. Аз наистина вярвам, че топлата вода ме лекува (не чай, обикновена вода затоплена на котлон или дори от бойлер). Неведнъж съм се оправял по този начин. Но не мога да дам нито едно доказателство, или обяснение, как това става, защо става и дали не е просто мое самовнушение, което по някакъв  неизяснен механизъм въздейства на организма ми.

--- Край на цитат ---

:D колега angelmr,

Виждам, влизаш в духа на форума  :D - алтернативна медицина, енергия и т.н. Те това лечение с топла водичка от бойлера  :D и запарване на тялото в баня не бях чувал. Аз със хремата се запарвах в банята ката ден и не минаваше, поради простата причина, че тя е по-скоро алергична, отколкото инфекциозна. Хроничната хрема е преди всичко автоимунна реакция - алергия. При теб естеството на хремата е различно, щом с водичка от бойлера загряваш локално и точно там повишаваш кръвообръщението, т.е. имунитета.

А хомеопатията въздейства директно върху симптома. Не пита от какво е хремата.

Макар и да има разлика, твоето все пак е лечение, аз ти вярвам. Но в моя случай не помага. Аз само крилце от прилеп, сушено три нощи на лунна светлина, не съм си слагал за проба :D.

svetlio760:
С риск да ме набедите, че съм от онези доктори дето от кръста надолу церят с аспирин, а от кръста нагоре с аналгин, ще препоръчам на ЕДМ електроник ако следващият път има проблем с хремата и друга хомеопатия не му върши работа, да опита с tubercullinum30 -това е продукт, който ориентира имунитета, за това Боарон го предлага в цели 4 разновидности и върши чудесна работа за всичко респираторно. Ще се радвам и да сподели резултати, дори ако са отрицателни, макар да знам, че ще е доволен.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия