Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Хомеопатията - Наука, Религия или алтернативно Лечение

<< < (14/18) > >>

angelmr:

--- Цитат на: EDM electronics в Април 24, 2013, 10:06:50 pm --- :D колега angelmr,

Виждам, влизаш в духа на форума  :D - алтернативна медицина, енергия и т.н. Те това лечение с топла водичка от бойлера  :D и запарване на тялото в баня не бях чувал. Аз със хремата се запарвах в банята ката ден и не минаваше, поради простата причина, че тя е по-скоро алергична, отколкото инфекциозна. Хроничната хрема е преди всичко автоимунна реакция - алергия. При теб естеството на хремата е различно, щом с водичка от бойлера загряваш локално и точно там повишаваш кръвообръщението, т.е. имунитета.

А хомеопатията въздейства директно върху симптома. Не пита от какво е хремата.

Макар и да има разлика, твоето все пак е лечение, аз ти вярвам. Но в моя случай не помага. Аз само крилце от прилеп, сушено три нощи на лунна светлина, не съм си слагал за проба :D.

--- Край на цитат ---

Е не, най-сигурното нещо си остава перото от прилеп. Техниката на обработка търпи вариации. ;)
Извън кръга на шегата, това което исках да кажа е, че много неща действат  върху болестите. Хомеопатия, енергетика и тнт. Но при всички тези случаи общото е, че говорим за ефект върху конкретния индивид, който никой не гарантира, че може да бъде повторен върху друг. Другото нещо в случая не интересува повечето хора, но мен лично ме интересува повече от самия ефект на лекуването. И това е обяснението на механизма. Трудно ми е да обясня какво имам предвид. Но моето лично виждане по въпроса е, че колкото по-малко схващаш и можеш да обясниш по какъв механизъм въздейства някакъв продукт, толкова по-малко е препоръчително да го приемаш.  Защото ако хомеопатията не въздейства на организма, защо ще я пия? А ако въздейства, аз много добре знам, че едно въздействие никога не е само в положителна посока. Тогава искам адекватно обяснение на механизма, за да съм сигурен, че няма повече да ми навреди от колкото да ми помогне. Ето за това съм скептик. До момента, въпреки спорадичните ми търсения, не съм намерил дори едно обяснение, за въздействието на хомеопатията, което да е разбираемо, смислено и да не е в противоречие с елементарните природни закони, които използвам в ежедневната си работа.

svetlio760:
Ангеле, не ти трябва да разбираш- то на теб и да ти обясня, че 2+2=4 ти ще поискаш да знаеш механизма, по който се получава четворката от двете двойки. така ще пробваш първо с две двойки ябълки, после с две двойки моркови, сливи, круши и накрая ще кажеш "аз съм скептик, накрая се получава неправилна четворка, има разлика в грамажа на плодовете"
 Аз съм обяснил на няколко места механизма на хомеопатията, обяснен е в безброй книги също, но в твоята лаборатория и с твоите методи нещата не сработват и хомеопатията е шарлатанство. Е не мога да те мисля. Както казах и преди, всеки сам си избира матрицата- твоята е с бая яка конструкция! ;)

EDM electronics:

--- Цитат на: angelmr в Април 25, 2013, 11:30:37 am ---...................... Другото нещо в случая не интересува повечето хора, но мен лично ме интересува повече от самия ефект на лекуването. И това е обяснението на механизма. Трудно ми е да обясня какво имам предвид...................

--- Край на цитат ---

angelmr, и Айнщайн е искал само за миг да погледне света през очите на Господ, за да може да разбере как е устроен механизма му на действие. И като не е разбрал, какво сега, да отрече, че има милиарди слънца ли и планети около тях? Тепърва науката ще открива необяснимите неща.
Хомеопатията все пак има своето обяснение. Прочети тази книга и ще си отговориш на многото въпроси: http://www.anhira.bogatstvo.info/product/36/naukata-homeopatia.html
Аз не съм я чел, само по диагонал съм я нахвърлил. Все не ми остава време за нея.

--- Цитат на: angelmr в Април 25, 2013, 11:30:37 am ---............... Защото ако хомеопатията не въздейства на организма, защо ще я пия? А ако въздейства, аз много добре знам, че едно въздействие никога не е само в положителна посока. Тогава искам адекватно обяснение на механизма, за да съм сигурен, че няма повече да ми навреди от колкото да ми помогне. Ето за това съм скептик............

--- Край на цитат ---
Няма как да знаеш дали хомеопатията действа, тъй като не си пробвал. Ти си само един теоретик. В горната книга има описана практика върху няколко милиона пациента от различни раси.

Забелязвам, че започваш да си противоречиш. Антибиотика, който така горещо ни препоръчваш също не действа само в положителна посока, напротив минусите са много повече, водещи преди всичко до хронифициране на проблема. Хомеопатията действа точно на обратно. Тя премахва хронифициралото състояние. За това е хомеопатията, за хронични болести. Аз настинките и грипа ги лекувам, като си повишавам температурата изкуствено-механично, черз горещи душове. Правя я примерно около 39 гр. и така за по-малко от ден няма помен. И имунитета се тренира така - без употребата на нищо.

Георгос Витулкас е доаен в хомеопатията, най-големия след Ханеман. А самият Ханеман споделя, че не той е открил първи ефекта от хомеопатията, просто на него първи му направило особено впечатление и тръгнал да описва някаква теория.

angelmr:
Извинявай, в момента нямам финансовата възможност да купувам литература. Би ли резюмирал някои от идеите, обясняващи механизма в тази книга? Или ако
Иначе аз в нета съм търсил и освен шаманистката идея за миазмите (която още през 19-ти век не е адекватна), намирам единствено теорията за памет на водата, като опит за обяснение на  механизма на хомеопатията. А паметта на водата, е нещо, което сме го разнищили до най-дребните подробности и на този етап може да се каже, че памет на водата не съществува. Вярно във вселената няма абсолютно нищо сигурно. Но конкретно по тази тема, степента на сигурност е много висока.

svetlio760:
тук няма да ти обяснявам и да ти давам повече литература- само ще ти повторя, че 2+2=4 пък ти като искаш да човъркаш си хвани някой друг. С него си слагайте двойките под корен, степенувайте си ги, молете шаманите да ви обяснят как работят и пр. Великите истини са прости- колкото повече усложняваш даден модел, толкова си в по- голяма грешка! За това аз се имам за прост човек, който разчита на шамански теории, за да се лекува!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия