Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Хомеопатията - Наука, Религия или алтернативно Лечение
piton2012:
Съжалявам, че се включвам отново в безкрайната таема, но "просто не мога да се сдържъ", както казва детето от рекламата. Знам, че хомеопатията винаги ще има поддръжници и противници. За това всяко крайно заключение звучи меко казано пресилено, когато не е подкрепено с достатъчно доказателства. Поради тази причина неразбирам как така някой като gguest се появява и заключава- "ОБЯВЯВАМ ОФИЦИАЛНО ХОМЕОПАТИЯТА ЗА ПЪЛНА ЗАБЛУДА". Ако това е вожда на Северна Корея е разбираемо, но не е. Орешарски? Също не е. Кой сте тогава? Искате международния номер на списанието с публикации. Няма такъв и няма да има, докато съществуват парите. Ще продължа във вашия дух "И още нещо - медицината стигна много далеч. Присаждания на органи, клонирания, израстване на нови тъкани (в момента например колегите от Института по Обща и Неорганична химия участват в Европейски проект за получаване на изкуствена костна тъкан!), ДНК анализи, и какво ли още не."- И още нещо- медицината стигна ъгъла. Не може да осъзнае неща, които са били известни на хората преди хиляди години. За това и докторите често ги налагат, защото се превръщат в убийци и то не от прекален напредък, а от незнание.
Няма лошо колегите ви от БАН да изкарат някой лев. Г-н КИХ / директор на ИОНХ/ е умен, а на другите заплатите са ниски. Да не пиша тука кой как е получил титлите си, че е срамно. За проектите парите са ясни. Целенасочени. Разрешават ти да се занимаваш с нещо което да носи пари на някои, а не да направиш нещо за обикновените хора.
Понеже видях, че си писал и в темата за рака, нека попитам и аз - Защо спряха парите на Евангелос Микелакис от университета в Алберта? Ако незнаеш с какво се е занимавал, ще ти кажа, лекуваше рак с дихлороцетна киселина. Имаше добри резултати и това не се хареса може би на някой. Не съм привърженик на конспирациите, но съмненията остават.
Това, че някой гледал Дискавъри и чел Нейчър, не го прави велик учен. И в тях има голяма доза лъжа и пропаганда.
Майсторе - и ти сутринта пишеше за музиката, а не се ли замисли колко са молекулите в нея?
x_name41:
Бих искал да посоча нещо много, ама много важно, и надявам се оттук веднъж завинаги да стане ясно на всички същността на проблема. Значи хомеопатията по същество е свързана с алтернативната медицина или "билколечението", важно е да се отбележи, че често първопричината за болестите е на едно по-висше мисловно ниво, което довежда до емоционален дисбаланс, хората подценяват силата на мисълта, но когато един човек с изкривено мислене (и всички негативи от това за продължителен период от време) има конкретно заболяване, често се случва той да не може да се излекува въпреки усилията на медицината или алтернативната медицина (конкретно визирайки хомеопатията), именно там е проблема, че здравословното ни състояние зависи до голяма степен от състоянието на мислите ни, дали са правилни, адекватни, разумни, обективни и т.н., когато има дисбаланс на емоционално ниво е нормално организмът да не може да се възстанови нормално (или въобще да не може да се възстанови) при какъвто и да е вид лечение!
krasias:
MrDeath говориш за "отпечатък" мога да ти кажа че в конкретния случай с хомеопатията енергийния отпечатък от човека който прави разтвора е в пъти по голям от всичко останало. Така че е нормално понякога хомеопатията да действа но причините са други.
gguest:
--- Цитат на: piton2012 в Ноември 18, 2013, 08:01:23 pm ---
Няма лошо колегите ви от БАН да изкарат някой лев. Г-н КИХ / директор на ИОНХ/ е умен, а на другите заплатите са ниски. Да не пиша тука кой как е получил титлите си, ...
--- Край на цитат ---
Преди вече година и половина, господинът КИХ стана ПЪРВИЯТ БЪЛГАРИН, ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ! И замина! Сега директорът е Г-н ПКС.
Не знам защо изобщо си губя времето да обяснявам неща, които са НАУЧНО ЯСНИ. Аз съм далеч от мисълта, че ще убедя някой гений, написах този пост за РАЗУМНИТЕ ХОРА.
ХОМЕОПАТИЯТА Е ПЪЛНА ЗАБЛУДА и това не може да се промени нито от един, нито от хиляда поста, пък вие си пишете, все пак трябва да се пише нещо.
piton2012:
Извън темата сме, но след като всичко ви е ясно, защо ли пишете тук. Имате си безброй научни списания /дори известия на БАН/. За научна степен се изискват статии там, а не от "мазето". Иначе браво на Европейския БАН. И на другарката Бокова също.
Сега по-сериозно. Не обяснявате неща, които са ясни. Това "повервайте" го знаем, но не върши работа. Може хомеопатията да е пълна заблуда, но го докажете. А вие какво правите? Искате доказателства за обратното. Е, няма. Но има хора, които твърдят, че помага. Писал съм по-рано, че и аз след като бях 2 дни без глас си го върнах за 1 час с Хомеовокс. Може да е плацебо, може да е захар, може да е дошъл момента да проговоря, но без да има доказателство за нещо, смятам, че не трябва да се дават категорични заключения. Или вие може би знаете нещо повече? Споделете!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия