Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Запалителни системи

Корекция на ДВГ предварението за газово гориво

<< < (11/15) > >>

Аtos:
Смятам, че когато нещата са представени като честно и почтено предложение за ТЕСТВАНЕ (независимо от кого и на кого), трябва да се уважава това!
Имаме КОНКРЕТИКА!
А това липсва повече на този форум!
Поощрявам подобни "дуели", стига да се спазва благоприличен тон!

Markony_RS:
Wow!!Не очаквах такова приветстване.Първо имаше приемен изпит за форума,а сега и това.Много приятно съм изненадан...

Господин Caduceus.Имате ли име,че това се изписва трудно...
В поста си казах само че съм се смял с глас.Как това прозвуча като нападка,обида или нещо лошо?Смехът е хубаво нещо господине.:)
Ако трябва да съм честен, не разбирам вашите вуду магии,но ще си направя труда да попрочета ,защото вие буквално сте на всяка тенджера мерудия и сте компетентен по всички теми, а те са много.
Това, че съм се смял значи много-имам отношение.Това е Хубаво!
Относно Оптимизатора Ви ще кажа следното. Бих искал надълго и нашироко да ми обясните как работи и защо работи, след това аз ще ви обясня ,къде може да го ползвате.Моля ви не го монтирайте на автомобили, защото там нищо не разбирате, а това може да е опасно. Уважавам труда ви, но си има начин от яйцето да стане кокошка. Вземете пример от колегата Джулианг. Момчето е много начетено и работи това от което разбира. Всички нововъедения на горивните процеси са започнали на стендове като неговите горелки///за котлите имам предвид.Това е един строго статичен или малко динамичен режим, при който резултатите от вашата разработка могат да се проверят, оптимизират или донастроят. Стойте далеч от автомобилите,защото не ги разбирате.

Драги Getca. Понеже не очаквах толкова бързо включване и не съм подготвен, до 2-3 часа ще подготвя резюме на изследваниията си и ще ти ги пратя на лично съобщение. След като приключим дискусията, ако искаш ще пусна всичко тук, където обстановката е далеч от академична....Виж отговарям вече 15 мин на Caduceus

mzk:
Здравей Markony_RS, може ли да поясниш какво означава поколение 3,4,5. Питам, тъй като на моята кола е монтиран Bardolini B4 с OBD и макар да работи доволно си има някои недостатъци. В аванс ще кажа, че като цяло идеята за "проксиране" на бензиновите времена ми се струва изначално сбъркана.

По повод академичната атмосфера във форума, с някои от колегите стартирахме отделен форум - analogov.com, който няма идея да бъде конкуренция на този, но по възможност да създаде среда за адекватна комуникация. Ако проявяваш интерес пиши на getca, dymelsoft или мен.

Markony_RS:
Здравей MZK.Ти пък си другия пич,с който исках да говоря.От десетина поста твои рабрах ,че си готин.
Прав си!Доказано нещата не са розови и няма да се оправят.
С газ се занимавам доста време,но за лични нужди,от 5 години монтирам сертифицирано 2-3 системи ,за да финансирам проектите си.На едно от обученията попаднах на софтуерен инженер италианец,работил в AEB ,преместил се във фирмата,която ме обучава.Разговора беше на английски и естествено зададох маса неудобни въпроси.Естествено не ми отговори на всичките,но остана изненадан, че изобщо знам какво да питам.Както и да е ...трябваше да му обясня , кой съм, къде съм учил, къде преподавам и т.н.Не е важно.
Понеже знам че АЕБ се занимават със софтуера на половината велики фирми,включително и твоето Brdolini,питах и за концепцията на проектиране на софтуерното задание.Там ударих на камък. Все пак говорихме пред зала с автомонтьори, а информацията беше от кухнята.След това в почивката на 4 очи ми обясни за какво става на въпрос.Истината е, че фирмите нямат право да правят чудеса, защото са ограничени от хиляди патенти и лицензи, собственост на фирмите производителки на автомобила и текат едни дела за милиони,които компании като АЕБ,Тартарини,Ловато и БРЦ губят.Нали се сещаш,че за да направя идеалния папагал-ГИ,аз трябва да направя ревърс инжинеринг на бензиновия. И от там идва проблемът.Тия фирми си позволяват да изхакерстват това-онова,но ръцете са им вързани и така ще си остане, докато автомобилните фирми си изкарат моделите с двигатели проектирани на газ и с тоя бизнес се приключи.Говоря за близките 3-4 години.На практика ще са 10 години,щото българина кара 2-3- ръка которник,но след тия 10 години ти ще си вземеш кола с оригинален ГИ и тая тема ще стане излишна.

Защо не ми върши работа аванс коректора от магазина? Причините са две-работи с закъснение 1 оборот и не предлага закъснение, което ми трябва при високите обороти.

Този проблем ще го реша, но каквото и да правя по двигателя си искам да имам 100%-ова обратна връзка от тестовете,което в момента не мога да си позволя.При смесването разчитам на 2 сонди,но се оказва ,че детонационния датчик не ми върши работа на високи обороти на газ.Стигам до заключението ,че ми трябва широколентов измервателен микрофон със редица филтри,които да ми помогнат да изчистя шумовете и да дам свястна осцилограма на газова детонация.Втория проблем с който се сблъсквам е правилното измерване на реалното октаново число.По дефоулт в моя болен инженерен мозък трябва да създам максимално точна ,константна среда за тестове,за да имам малка грешка на изхода.
С две думи,като имам повече от 2 неизвестни не правя нищо...метода на Caduceus.:)
После е много важно да си поставим цел.Мен икономията не ме интересува.По презумпция най-важното нещо в тая кола не е колко гори.Като настройвам една кола, мога да я направя икономична, безопасна за околната среда и мощна. Всички автомобили на пазара(по подразбиране са направени да са екологични)имат различни стандарти за това какво да е оптимално в горивната камера.Случаят с VW за потребителите е новина, аз го знам от 96 година и не важи само за Фолксфаген. Затова не ползвам EOBD стандарт, а само фирмени протоколи да чета данни...разликите са велики.Споменахте по-напред в темата сонда narrow i wideband. Истината е, че сондата не е задължителна в сметките. Производителите я слагат първоначално ,за да компенсират качеството на горивото, после се ползва по предназначение...за контрол от органите, които правят техконтрол.Когато емисиите са приоритет,тя е важна,но не е задължителна за сметачния процес.За икономични или мощностни изпълнения тя пречи.Де факто - широколентовата сонда се казва AFR sensor и само тя дава реални показания за горивен процес различен от 14.7:1,на който е настроена narrow сондата.Много дълъг ми стана поста.Дайте ми линк към вашия форум. Благодаря!

juliang:
Маркони, отбивай се в чата, че там е по-лесно да се спори. Ще се радвам да заформим една дискусия за смесообразуването там, защото във форума нещата се случват много бавно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия