Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Двигател-генераторна група с магнитно зацепване

<< < (9/17) > >>

Брадатия:

--- Цитат на: Иван Димов в Май 17, 2013, 12:46:36 pm ---
   И интересно колко малко информация може да има зад куп обяснения. Аз например сега искам да проверя един лагер какъв товар издържа в радиално направление и малко се затруднявам - дадени са камара данни за пределни напрежения и т. н., но на мен това не ми върши работа. Каква е тази наука, която не може да даде прости отговори, ако си купя лагер колко килограма мога да го натоваря радиално. На едно място гледам Динамично натоварване С = 33,5 КN, значи ли това, че мога да го натоваря радиално с три тона товар?

--- Край на цитат ---
Коефициента на преобразуване е земното ускорение 9,81 (1kg=9,81N). Така, че за да си го преобразуваш динамичното натоварване от килонютони в тонове разделяш 33,5/9,81=3,415 тона. Така, че нямаш проблем с радиален товар от 3 тона. Обаче в каталозите има още един параметър, който е немаловажен - максималните обороти. Ако смяташ, че системата ти няма да се развърти с повече от 3000 об/мин може да ползваш и китайски, че са по-евтини, но нагоре вече си сложи по-добри.
  Както и Майстора беше споменал, системата трудно ще се направи да тръгне сама, затова ще се наложи използването на стартерен механизъм, което аз не смятам за недостатък, а като възможност ротора да се развърти по-бързо и да влезе в работен режим.

fade:

--- Цитат на: Иван Димов в Май 17, 2013, 12:46:36 pm ---...
Каква е тази наука, която не може да даде прости отговори, ако си купя лагер колко килограма мога да го натоваря радиално. На едно място гледам Динамично натоварване С = 33,5 КN, значи ли това, че мога да го натоваря радиално с три тона товар?

--- Край на цитат ---
Колега, науката се нарича "Машинни елементи" и се изучава два семестъра във ВУЗ!
Отговорът на "простият" Ви въпрос изобщо не е прост... затова и за един лагер са дадени толкова много параметри.
Примерно има параметър Co който ако Ви е направило впечатление е по-нисък от този С, ако натоварите лагера статично той няма да понесе 3 тона.
Динамичното натоварване е параметър с който според вида на натоварването се изчислява живота на лагера който също е основен определящ параметър при избора  и т.н. 
Според мен за много от пишещите тук е добре да се запознаят първо по-добре със съществуващата наука, на която се крепи цялата съществуваща цивилизация междувпрочем и едва след това да се оплакват, да пробват да пишат критики и да правят експeрименти! Това е само добронамерен съвет, ще ви спести много енергия и най-важното- ПАРИ, че в тази криза може би това е по-важен фактор. ;)

Maistora52:
Малко офф топик, но много необходим и важен!
До преди около десетина дни (малко преди и около Изборите) имаше огромно информационно "затъмнение" (или "замърсяване") - ако така сте го почувствали и вие, и идейните и практическите разработки в нашата област буквално бяха дискредитирани... разгеле отмина и това "черно чудо"...
Сега Ноосферата е отново чиста и егрегора отново заработи. От вчера (петък 17 Май) всичко вече е наред.
Искам да обнадеждя всички, че Проектът "Български Магнитен Двигател" е на финала.
Лично аз не успях да изпреваря самозададеният си краен срок на запуск, но поне няма да е със закъснение... казах - края на месец Май!
Имам още две седмици и ...
Радвам се, че и при всички вас енерго-информационният обмен с Ноосферата е възстановен!
Съдя по последните постове по-горе!
Най-прави ще се окажат колегите ivobg , caduceus и Иван Димов че за да стане цялата тази наша работа с двигателите на СЕ ще е необходимо общото ни, читаво егрегорно мислене.
Защото въобще не съм убеден, че моите разработки са САМО лично МОИ. ТЕ СА НАШИ ОБЩИ!
Важното е всеки от нас да е "включен" непрекъснато в съответния свой"канал", независимо от вида на разработките му, и така ЩЕ СТАНЕ - ПРИ ВСИЧКИ.
ТОВА, аз ЛИЧНО СЪМ ГО ПРОВЕРИЛ, ИЗПИТАЛ И "ВЪВЕЛ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ" още през далечните 1984-1994 години.
Дерзайте Дружина! Времето дойде!

Иван Димов:
   Искам да направя малка забележка на някои колеги. И аз съм учил в МЕИ, но това не ме прави по-умен от другите. Няма нужда да се парадира кой колко суха информация е преработил в образователната ни система. Тук говорим за творчество и трябва да си ценим времето. Ако някой е по-силен в дадена област, то друг повече го бива другаде. Нека да търсим положителното за да го намерим най-сетне.
   На мен силата ми е в механиката, не ми е проблем да превърна Нютоните в килограми. Но не ми харесват усложнените формули за придаване на важност. Какво толкова сложно е да кажеш, че лагерът издържа определено радиално натоварване и има даден живот. Това може да се илюстрира с една графика само. Но явно много хора трябва да "разпъват локуми" за да се прехранват с тях.
   Цитат на EDM electronics

--- Цитат ---Обаче има една идея, която ми се струва работеща, стига да се намери решение за нея. Това е магнитният екран.
--- Край на цитат ---
   Интересно че и аз си мислех тези дни за магнитното екраниране, което изкривява полето. Ако магнитният екран е закачен до магнитите на ротора, минавайки покрай статорните магнити, ще ги "засенчва" отпред на движението. А отзад ще имаме само отблъскване на роторен и статорен магнит. Тази идея ми се вижда по-проста за изпълнение и май вече се върти на практика някъде по света.
   И Velektra, само не ме заяждай с този ЗЗЕ. Той вече е в историята, а в началото Стефан Маринов го разгроми.

caduceus:
Майсторе,
поздравления, ти си пич!  :) Голяма част от неуспехите за реплика на разни такива магнитни устройства се дължи на това, че всички приемат за даденост еднаквостта на магнитите или материалите. А не е така - примерно при Сърл има дообработка на магнитите му с импулсно високочестотно поле, при триода на Флойд Суит има дообработка на магнита, при едни други хора също има определена дообработка от друг вид на медната жица, при други - на композитните полиметални панели които придобиват различни свойства и т.н. После невежите, но мераклии аматьори повтарят видяната по интернет конструкция и като не се получи същия резултат, обявяват хората за измамници, търсят скрити батерии и прочие идиотщини. А просто материалът не е същия като на видеото или снимката /въпреки че е еднакъв на външен вид/  - и съответно свойствата му са коренно различни.
Когато се намагнитва парче метал, има техника на удряне с чук, за да се пренаредят "магнитните домейни" както пишат по дебелите учебници. То такова нещо като магнитен домейн естествено не съществува на практика, но поне така е прието да се казва като не се знае какво е, за да е чиста съвестта на "учените". Независимо от същността на това, което става в метала, крайният резултат от удара е някакво преструктуриране на материала, така че да стане магнит - т.е. да тръгнат коректно двата потока микромагнити в затворена орбита, ако слушаме великия практик Ед Лийдскалнин, дето се е доказал преди десетки години с Кораловия замък.
Та предлагам да пробваш да изтормозиш по някакъв начин магнитите с които работиш - с високочестотен импулсен ток например, или там с каквото ти подскаже интуицията. Трябва да се "отпуши" и тръгне жизнената енергия през тях /подобно на VTA на Флойд/ за да стане СЕ-то. Отдругаде няма откъде - само при преобразуването на од/оргон/прана стават горница нещата, а не от плюнка и приказки. Това само ще ти е от помощ за да вдигнеш КПД-то и да тръгне по-лесно пущината. Сигурен съм че и при турчина има дообработка, както и при Перендев. Желая ти успех!
Поздрави

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия