Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Евтино лекарство срещу рак укривано от фармацевтичните гиганти

<< < (3/4) > >>

angelmr:
Ако може пак да ме извините за офтопика, но в горното мнение се спомена за съдържанието на цианиди в ядките, за това бих искал да напиша няколко думи по въпроса. Цианидите са токсични, понеже свързват хемоглобина в стабилен комплекс и пречат на кръвта да пренася кислород. Но за разлика от някои други токсини, не ми е известно да имат някакво дълготрайно въздействие на организма (особено пък за генотоксично или канцерогенно въздействие). Въглеродния окис действа по идентичен механизъм. Но е нужна доста голяма доза за да се отрови човек (има го навсякъде около нас в минимални количества). А дори и този стабилен комплекс между цианидите и хемоглобина, постепенно се разпада и отровата се изхвърля от организма без последствия. Така че спокойно, минималните количества цианиди в ядките, няма да навредят повече от колкото въглеродния оксид вдишан по време на едно пресичане на натоварено кръстовище примерно. Освен ако някой сериозно не прекали с ядките естествено, или не вземе да поема въпросните токсични субстанции в концентриран и пречистен вид.

А извън отклонението за цианидите, мисля че тук много свободно използвате думата "лекарство". Много неща от природата могат да въздействат върху рака (ако някой иска мога да му пратя една интересна статия за живовлека, на която попаднах миналата седмица), но думата "лекарство" е силна дума, отнасяща се за нещо, което доказано е в състояние да ИЗЛЕКУВА рак. При това не в изолирани случаи веднъж на високосна година, а в стабилно повтаряема последователност. Така че по-внимателно с подбора на думи, някой може да разбере доста погрешно написаното.

котенце:
Доколкото знам витамин Б17 се съдържа във всички горчиви ядки/костилки.Нямам кайсиеви ядки и пробвам със семки от ябълка + кленов сироп и сода, семките ги давам вече повече от месец, другото 15 дни в който период дори има влошаване. Давам ги на котка която вероятно има метастази и няколко малки топчета, които пораснаха от нещо, може би кленовия сироп, защото тези топчета иначе растяха само при разгонване, а тя е кастрирана от 3 месеца. Пораснаха точно когато и давах сиропа и може би е от многото сладко. Прогрес в излекуване така или иначе не наблюдавам.

valex:
Котките и кучетата нямат ензим, който да разгражда захарта. Абсолютно е противопоказно даването на захар или захарни изделия. Моята котка след операцията поживя 3 години и един ден като се прибрах просто си беше паднала на земята и издъхнала. Може да е имала метастази, но не и личеше. А и беше доста стара.

Maistora52:
Valex, допълвам тезата ти, че не само захар и захарни изделия не трябва да се дават, а въобще всякакви въглехидрати - вкл. хляб, картофи, боб, грах, варено зърно, дори и ориз... защото те не се преработват поради липсата на панкреас - а всички от семейства Котки и Кучета нямат такъв. Те са Месоядни. Не произвеждат инсулин.
Има даже шопска поговорка: "Куче боб яде ли?"

котенце:
Благодаря за мненията.Зная че захарта е пртивопоказна за котки и все пак туморите я ядат.Малко захар да и дам няма да я убие,а тумора...Просто незнам вече какво да пробвам,искам да излекувам душицата.Мисля да пробвам сега със чай от котешка стъпка(да изври да се сгъсти и с капкомер да и давам),ядки с витамин Б17 и Шийтаке - http://www.lechitel.bg/newspaper.php?b=341. Купих гъбата от - http://www.zoya.bg/%D0%A8%D0%B8%D0%B9%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B5-%D0%B3%D1%8A%D0%B1%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%85-125-%D0%B3.2701 и е доста по-евтина от капсулите в аптеките,но пък не е гаранция че съм купила нужното,незнам от къде мога да купя добре отгледана гъбата,за да има наситеност на нужната съставка и от аптеката не е гаранция,само е по-скъпо:(. Някой с мнение за тази гъба? И за доста други билки чета противоракови,на кое да се спра...Бял Оман,корен от Глухарче виждам хвалени и 300 други рецепти с различни билки :/

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия