Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Гравитационен двигател от Бразилия

<< < (2/6) > >>

Радико:
Пък на мен ми прилича по скоро на грандиозна илюзионистка постановка, като тези на Дейвид Копърфилд. Ако им мине номера все ще се намери някой да им плати да го нарежат на парчета без да се разбере как работи.
Е ако греша скоро ще разберем всички, такава новина ще гръмне по цял свят по силно от атомна бомба.
Дано да греша, ама нада ли.
А за аутсайдерството не се притеснявай Майсторе. Струва ми се че скоро твоя или друг подобен на твоя проект ще засенчи всички останали такива.   

@praktik:

--- Цитат ---Пък на мен ми прилича по скоро на грандиозна илюзионистка постановка, като тези на Дейвид Копърфилд. Ако им мине номера все ще се намери някой да им плати да го нарежат на парчета без да се разбере как работи.
--- Край на цитат ---
Абе  илюзионистка  постановка , а  ако  не  повярват ?, не  вярвам  който  и  да  е  предприемач  да  вярва  в  илюзионистки  постановки  ;D

Иван Димов:
   Без да се задълбавам, само хвърлям тема за размисъл. В анимационно филмче за "Лека нощ, деца" видях следната ситуация - камионче закъса в калта и за да го изтеглят, го вързаха с въже за дърво. И понеже не им стигаха силите, дърпаха въжето в средата в перпендикулярна на него посока. Така имаме увеличаване на силата на дърпане.
   Какво е положението с преместването обаче - не знам. Защото работата (енергията) е сила по преместване. Прилагам два файла за сравнение на принципа.
   Майсторе, не се притеснявай, последните ще бъдат първи!

PyroVeso:
Страхотна конструкция! Остава и да тръгне...

(всички подобни конструкции винаги са или мащабни и огромни, или са основани на мащабни и огромни идеи... и винаги всичко е готово... ПОЧТИ готово... ТРЯБВАТ И ИНВЕСТИЦИИ, разбира се - накъде без инвестиции..., имат и патенти, и реклами, дори и планировка във времето /тайм-скеджул: 2011г. - това, 2012 г. - онова, 2013 г - .../ и аха - Аха - АХА да тръгнат....! ама не тръгват...)

Радико:

--- Цитат ---   Без да се задълбавам, само хвърлям тема за размисъл. В анимационно филмче за "Лека нощ, деца" видях следната ситуация - камионче закъса в калта и за да го изтеглят, го вързаха с въже за дърво. И понеже не им стигаха силите, дърпаха въжето в средата в перпендикулярна на него посока. Така имаме увеличаване на силата на дърпане.
--- Край на цитат ---
Формулката е много проста:
двете въжета до дървото и до камиона ги кръщаваме  В и В~,
ъгълът който сключват ще е "делта" силата с която дърпаме в перпендикулярна посока естествено е "F"  силата на теглене на камиона "BF" e равна на "F" умножен по тангенс от делта. Ако делта е 180 градуса "което е непостижимо имаме F по тангенс от 180 или  F по +безкрайност

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия