Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Доказано: ГМО храните = затлъстяване и инфекции

(1/16) > >>

zxsec:

--- Цитат ---ГМО храните доказано водят до затлъстяване и инфекции на стомаха и отделителната система. Това сочат резултатите от ново проучване.

Пробното проучване е извършено в САЩ от австралийския учен Джуди Карман и нейния екип. На своята страница в интернет те са пуснали шокиращите резултати.

Изследването е направено върху свине. Прасето, хранено с ГМО, било средно с една четвърт по-тежко, от животно от контролната група. От биологична и статистическа гледна точка откритието е впечатляващо. Освен това свинята, хранена с генно-модифицирани храни имала два пъти по-често чревни инфекции и проблеми с отделителната система...
--- Край на цитат ---

http://kulinaria.bg/articles/dokazano-gmo-hranite-zatlastyavane-i-infektsii

angelmr:
Нещо много спекулативно ми се вижда това изследване. Да беше само един ГМО продукт да му повярваме, но предвид чев са десетки? Всички ли имат идентичен ефект, независимо, че са коренно различни? Аз лично съм върл противник на масовото ГМО, но именно такива псевдосензации обезценяват тезите ни.

Предполагам, че оригиналното изследване се е отнасяло за конкретен ГМО продукт използван масово като фураж в САЩ.

Maistora52:
В САЩ (също и в други страни) тъпчат животните за угояване основно със СОЯ. В Бразилия пък, изсичат дъждовните гори главно за промишлено отглеждане на тази соя. Соята е бобово растение - и най-важното, че при прекаляване именно със соята се появяват чревните проблеми. Сигурен съм, че използваната за храна соя е ГМО. А по спомен, бях чел някъде, че соята при неправилно приготвяне има канцерогенен ефект.

angelmr:
Явно за соята ще да е ставало дума в изследванията. Честно казано соята не е много разпространена в България, с изключение на колбасарите, които доста я ползват. По тази причина не съм чел достатъчно за нея, но до колкото съм останал с впечатление, дори да не е ГМО, соята не е от най-здравословните храни. До колкото знам има нещо общо със синтеза на естроген, а въздействието на хормоналния баланс е нещо от което с право можем да се страхуваме. (според някои конспиративни теоретици появата на толкова много мъже хомосексуалисти в западна европа и сащ се дължи именно на свръхпроизводството на естроген заради свръхконсумацията на соеви продукти, но аз честно казано бих поставил под съмнение тази информация заради източника, но нищо чудно да има и частица истина в нея) А специално ГМО соята, беше културата, която предизвика известни дискусии по отношение на канцерогенност. Не съм запознат, дали подозренията са потвърдени. Но като цяло е ясно, че със соята не трябва да се прекалява. Предполагам, че приета в малки количества инцидентно, си е най-нормална храна. Но в никакъв случай не бих я препоръчал като основен компонент от менюто, независимо дали говорим за ГМО или не. Ако не бъркам, дори в правилата за етикетиране на ЕС има задължение да се описва влагането на соя или продукти от соя.

Maistora52:
Причината за хомосексуализма не е в храната. Това е политика за демографски контрол от "сили" извън нашето полезрение. Освен това, лично според мен, хомосексуализмът е форма на израждане на ДНК в пряка връзка с МИМС "гените".
Във всички примитивни армии от древността и до днес - хомосексуализмът е в пряка връзка с половия нагон и не на последно място с доктринерно насажданата "зверщина". В някои "култури" е даже част от ежедневието, дори вид "религия"... Абе изобщо откачена работа... Содом и Гомор... Че и жените започнаха да ги използват "не по предназначение"...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия