Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Доказано: ГМО храните = затлъстяване и инфекции
ppipilica:
--- Цитат на: Yoro в Ноември 04, 2015, 07:22:22 pm ---Случайно и аз усещам нещата като теб.Това което ти писах понеже съм неверник съм установил лично.От там си купуват доста хора селско стопанска продукция понеже просто няма аналог.Това са стари сортове и отгледани както трябва.Не си длъжен да ми вярваш.Като опиташ ще се убедиш.Щом усещаш нещата.
--- Край на цитат ---
Ех, няма да се впускам в дълги обяснения за сортове и отглеждане въпреки че мога защото отглеждаме промишлено зеленчуци за пазара, само ще ти кажа че вкуса идва от сорта и не се разваля от химията.
Това че купуваш вкусни домати не означава че не са пръскани с нищо, само ще ти дам един пример, лани имаше голямо нападение по доматите от една пеперуда и без химия си направо фалирал, как се чисти 10 декара домати без химия, само ни ми давай за пример разни биологични разтвори като отвара от едикаквоси, провери какво има в отварата първо.
Не искам да спорим по въпроса, ако има въпроси и мога ще дам отговор.
EDM electronics:
Друг интересен факт за ГМО-то:
Както винаги западния свят прави експериментите си на Африканския континент. Така беше и с ГМО-то. Пускаха им помощи, храни от ГМО, да ползват хората там за опитни зайчета. Даваха им семена да сеят с ГМО, за да се "хранят" децата им, да растат "здрави". Оказа се, че "простите" африканци не искат вече ГМО. Предпочитат да умират от глад, но да не ядат ГМО. Има доста клипове в тубата, от които се вижда как им хвърлят със самолети и парашути зърно ГМО, а те го запалват. Правете си сметка какво представлява ГМО-то, щом африканците дето не ходят на училище са разбрали "ползите" от него. Нужно ли е да си високо образован, за да проумееш последиците от ГМО? Много жалко, ако има такива, а го твърдят - за тях...а за децата им да не говорим.
Yoro:
Ако искаш чиста продуция ще те свържа.Човека едвам насмогва но има..
Щом опиташ ще разбереш веднага разликата...
Радико:
За съжаление angelmr е прав поне във едно нещо:
Бъдещето принадлежи на ГМО храните независимо дали го искаме или не. Друг е въпроса това бъдеще щастлив живот ли е или е всеобщо измиране като през мезозоя.
Няма нищо лошо в генните манипулации, ние самите сме плод на такива манипулации правени от предишни по високоразвити същества, но къде са сега те. останал е само тук там по някой градеж дето се чудиме как е направен. Ако сравним познанията за ДНК на съвременните учени и това което вършат, то си е аналогия на това 10-12 годишни деца да влязат в електроразпределителна постстанция и да правят превключвания от любопитство и да се кефят на "фоерверките" отвън.
А относно кофтият вкус на доматите, колеги в грешка ста ама не много голяма. Този вкус не се дължи на присъстващи отрови, дължи се на липсващи съставки. Това са растения отгледани с така нареченото градско земеделие, познато е още и като вертикално земеделие. Хидропоника или аеропоника, там няма хербициди, няма пестициди защото растенията се отглеждат в стерилна среда израстват без никакви дефекти обаче и без много важни за нас вещества, които не успяват да натрупат поради ускореният растеж. И поради това, че за по евтино производителите в Турция спестяват скъпите микроелементи в торовете. Не, че ако ги има нещата ще се променят много, но поне стават малко по-вкусни. Както и да ги отглеждат, баластните вещества в тези растения са в пъти повече от нужното и затлъстяването е неизбежно.
П.П. Митите картофи по хипермаркетите да не си мислите, че ги мият от калта. Въобще не е необходимо те кал, земя, пръст не са виждали поколения наред. Честно казано няма да се учудя ако се окаже, че немитите са всъщност специално оцапани с пръст за по естествен вид.
ppipilica:
Ех, ех, тая телевизия и тия медии дето ви промиват мозъка.
Вкуса идва от сорта, как да ви го обясня, новите сортове са безвкусни не от химията а от това че са направени да са по-трайни и по-издръжливи на транспортиране и съхранение също по-високодобивни и по-бързо растящи.
Митите картофи са мити точно от кал за да имат вид и цена, няма картофи хидропонно отглеждане виж краставици има.
Я провери например в Гърция с каква сума субсидират земеделието и виж тогава защо Гръцките зеленчуци са по-евтини от нашите.
А относно оборския тор той вече не е същия като преди доста години, сега кравите пасат пръскани ливади и фуражи и серат концентрирана отрова с която само си мислите че торите безвредно екологичния посев.
Все пак съм по-навътре в нещата относно зеленчуците и тяхното отглеждане.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия