Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Доказано: ГМО храните = затлъстяване и инфекции

<< < (11/16) > >>

Радико:

--- Цитат ---когато в колбасите слагат не повече от 1-2% соев изолат
--- Край на цитат ---
angelmr Ти провокира с това изказване много голям интерес в мен. Явно си капацитет в този бизнес, ще споделиш ли какво е останалото което слагат в колбасите. До сега винаги съм си мислел, че соята е повече от 90%  а ти ми говориш за 1-2% какво е другото освен вода, сол. За месо е ясно, че са още не повече от 1-2%.
Да уточня питам за колбасите "народен тип" дето са в пластмасова опаковка и име я Камчия я Хамбургски я Телешки колбас.
Ще се радвам, и не само аз ако споделиш някой тайни от бранша.

smsi-h:
angelmr,

Предварително се извинявам за спама по темата!

Какво ти е мнението за домашно приготвеното вино? В смисъл, кои основни съставки в него вредят и кои са полезни и "задължителни" за поемане. От тази гледна точка, какво дневно, дебело подчертавам,  количество е полезно и какво вредно. Предполагам, разбираш, че става дума за вино направено от полудиви сортове грозде собствено производство без чепките и един два пъти в годината пръскано с медни препарати, т.е. вино, напълно натурално. Предполагам, че е излишно да коментирам, в какъв екстаз изпадам, когато усещам аромата и вкуса на винцето! ;D

GreenHulk:
Бил съм на нещо като семинар за соеви продукти и колбаси - слага се доста и то и по една друга причина - преработените сухи соеви продукти си увеличават обема около 3.5 пъти, добър коефициент на запълване, а - така между мляните кокали и кожи :o
И освен това май имаше списък с около 60 химикала за добаване към колбаси. Течен дим как ви звучи, а? - като залееш с него да бие на пушено.

:o

И още нещо накрая - всяка храна си има и определена енергийна/вибрационна стойност, освен хранителна, която навлиза в биополето. Не върви да се внасят боклуци, пък да очакваме да стане то това рози и теменужки.

juliang:

--- Цитат на: smsi-h в Ноември 05, 2015, 08:55:59 pm ---angelmr,

Предварително се извинявам за спама по темата!

Какво ти е мнението за домашно приготвеното вино? В смисъл, кои основни съставки в него вредят и кои са полезни и "задължителни" за поемане. От тази гледна точка, какво дневно, дебело подчертавам,  количество е полезно и какво вредно. Предполагам, разбираш, че става дума за вино направено от полудиви сортове грозде собствено производство без чепките и един два пъти в годината пръскано с медни препарати, т.е. вино, напълно натурално. Предполагам, че е излишно да коментирам, в какъв екстаз изпадам, когато усещам аромата и вкуса на винцето! ;D

--- Край на цитат ---

Каква е разликата между това да пиеш кило вино и да изядеш 2 кила грозде? Имам предвид в съдържанието на вредни съставки, които не са плод на ферментацията? Ако ги е има във виното, то ги е имало и в гроздето... А не съм чувал някой да слага ограничение на количеството грозде което може да се яде...
А това, че във винцето се образува етилов алкохол... той сам по себе си е вреден, и въпроса "какво количество вино е вредно" опира до "колко етилов алкохол може да ти преработи дробчето". Защото етиловия алкохол е единственото "в повече" от това което е в гроздето.
От личен опит мога да ти кажа, че кило вино дневно (дори бих казал в рамките на 3-4 часа) не води до някакви директни поражения върху организма, дори и при повтаряне на упражнението ежедневно в продължение на години. Да, дробчето вижда малко зор, на сутринта малко боли глава, но се оживява.

Аtos:
piton2012, МНОГО ДЪРЖА да конкретизираш ----въпросните "някой"  и  "някои"!
Кои са според теб "боговете на форума"?

В по-преден свой пост пак пишеш неща с неясна определеност - на кой мод или админ си писал лични и те е пренебрегнал?
Давай смело и ПОИМЕННО! Никой тук не хапе, няма за истината (макар и твоята) никой да те "линчува"!

Сега - почти по темата...
Лично преживяване:
Отивам при познат, който работи в цех за кренвирши. Докато го чакам да се преоблече след смяната, гледам - в стаята, в която отваря -цели палети с тоалетна хартия?!?!
Питам го - Каква е тая хартия толкоз много бе, осирате ли се тука?
-А, пълнеж за кренвиршите бе, не знаеш ли пък ти...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия