Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Доказано: ГМО храните = затлъстяване и инфекции

<< < (14/16) > >>

angelmr:

--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 10, 2015, 04:29:35 pm ---Западна Европа=ЗЕ

--- Край на цитат ---

Мерси, не се сетих за това, бях чувал за американския резерв продаван тук, но не и за такъв от Европа.
Между другото не е чак такъв проблем, колкото смятате, но не е и практика която трябва да приветстваме. Не е канцерогенно или вредно месото съхранявано в хладилни условия. Но и не е най-качественото з акоето можем да се сетим.

--- Цитат на: Радико в Ноември 10, 2015, 07:36:22 pm ---Не говоря категорично непроверени неща щом съм казал нещо така категорично значи е така.
това е офиса на фирмата за която говоря:
https://www.google.com/maps/@42.6699434,23.2756345,3a,75y,22.99h,94.06t/data=!3m7!1e1!3m5!1sS8g9nGFaNA7FqwWNuc4daQ!2e0!6s%2F%2Fgeo2.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DS8g9nGFaNA7FqwWNuc4daQ%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dsearch.TACTILE.gps%26thumb%3D2%26w%3D392%26h%3D106%26yaw%3D25.199488%26pitch%3D0!7i13312!8i6656?hl=bg
първият път когато отидох там се въртяхме с колегата половин час отпред защото мислехме, че е някакво посолство толкова е лъскав офиса.И между другото бях си взел една листовка с асортимента имн в него присъстваха продукти като "естествени черва" за колбаси на ролки от по 100 метра. ???
който не вярва да отиде да провери на място. Тази улица Тодор Каблешков 14 е на 100-200 метра от автогара "ЮГ" тази дето е при стадион Славия само че тръгваш в обратната на стадиона посока, към Борово.
П.П. И да са ви сладки колбасите направени 90% от месо  ;D ;D ;D

--- Край на цитат ---

И какво показва един адрес? Че има фирма търгуваща с адитиви? Голяаама новост. :) Мисля че вече описах за какво се използват адитивите за които коментираме. А в реалността основния компонент на колбасите са месото и водата. Пак да повторя, година и половина съм работил в такива фирми, правил съм различни видове колбаси, а баща ми е бил човека в цеха, който вкарва с ръцете си различните компоненти на рецептата в кутера. Та като пиша някои неща по темата, не си ги измислям от обща култура. От въпросната смес се изсипва примерно по един чувал от 25 килограма, на кутер правещ половин тон пълнежна маса.

Радико:
angelmr
Благодаря за разясненията, сега ще ям салам по спокойно вече. Само още един последен въпрос:
Защо по някога като си купя кренвирши "примерно КЕН" и надписа който с на външната страна на найлона се е отбелязал и отдолу на кренвирша и продължава да се чете след обелването на найлона.

angelmr:

--- Цитат на: Радико в Ноември 12, 2015, 09:56:18 pm ---angelmr
Благодаря за разясненията, сега ще ям салам по спокойно вече. Само още един последен въпрос:
Защо по някога като си купя кренвирши "примерно КЕН" и надписа който с на външната страна на найлона се е отбелязал и отдолу на кренвирша и продължава да се чете след обелването на найлона.

--- Край на цитат ---

Не знам за кен, но във фирмата която работих, това беше търсен ефект. Обвивката е непропусклива в боядисаната си част и така при опушването тези части които са под надписа остават неопушени.
ПС. Не ме разбирай погрешно, не препоръчвам малотрайките да са основна храна. Но и няма смисъл да бягаме от тях като дявол от тамян. :) На сина ми (4 годишен) въпреки че обича меки храни като всяко дете, не му купуваме, но и не го спираме да ги яде, когато баба и дядо му дадат.

Радико:
Сериозно ли твърдиш, че някой още опушва колбаси и месо в пушилни машини, поне за българския пазар. За износ , не знам може и да опушват нещо, но за нас:
http://ck-bg.net/products-page/podpravchni-smesi-i-aditivi/aromati-i-ekstrakti/
http://bioenzyma.com/index.php?Itemid=175
И освен това обвивките на кренвиршите не са пропускливи те са от полиетилен.
И освен това едни и същи кренвирши като ги купя днес нямат надписи по тях като ги купя след няколко дни вече имат надписи. Освен това не става дума за пушени кренвирши а за обикновени. Освен това не става дума само за Кен, а за всички. Да не изброявам марки, много са.

П.П. В посочените линкове има и други "интересни" продукти освен течният пушек.   

EDM electronics:
Оцветяването на кренвирша от обвивката му се дължи най-вероятно на светлината. Просто кренвирша проявява фоточувствителност и потъмнява светлия участък, а остава светъл там, където е надписа. Кренвирша действа направо, като фоторезисен слой.  ;D

Когато попадне в стомаха този "фоторезис" се ецва от солната киселина и така в червата постъпва, като рязан с лазер триизмерен обемен надпис "Кренвиршите от месо КЕН"  ;D, другото постъпва като каша - разядено.  ;D
Ако човек страда от бързо и лошо храносмилане, направо излизат живи надписи на "КЕН".  ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия