Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Доказано: ГМО храните = затлъстяване и инфекции

<< < (15/16) > >>

gvg:
Как ти текна, искрено се разсмях. Оправи ми настроението за целия ден.

Радико:

--- Цитат ---Кренвирша действа направо, като фоторезисен слой.  ;D
--- Край на цитат ---
EDM electronics Представа си нямаш колко си прав. Като купиш пресни кренвирши които нямат надписи отдолу под обвивката вземи един от тях и го остави за час два на добре осветено място. после го върни в хладилника и го обели след ден два. Предполагам се досещаш какво ще видиш. Причината е в червената течнокристална термочувствителна боя която се добавя от производителите "по изискване на  ДВСК" Това бил индикатор за неправилно съхранение. Когато кренвирша престои повече време на неподходяща за съхранение температура потъмнява. потъмняването от светлина е някакъв да го кажем страничен ефект.
Очаквах angelmr да напише нещо по въпроса, но той явно е изпълнил възложената задача:
"Да напише няколко похвални и оправдателни думи тук" и сега дращи по други форуми да възхвалява качествата на гмо храните  ;)
Инициирането на обществени дискусии е един от похватите за налагане на определени стереотипи на обществото от едни хора.

angelmr:

--- Цитат на: Радико в Ноември 15, 2015, 07:42:44 pm ---Сериозно ли твърдиш, че някой още опушва колбаси и месо в пушилни машини, поне за българския пазар. За износ , не знам може и да опушват нещо, но за нас:
http://ck-bg.net/products-page/podpravchni-smesi-i-aditivi/aromati-i-ekstrakti/
http://bioenzyma.com/index.php?Itemid=175
И освен това обвивките на кренвиршите не са пропускливи те са от полиетилен.
И освен това едни и същи кренвирши като ги купя днес нямат надписи по тях като ги купя след няколко дни вече имат надписи. Освен това не става дума за пушени кренвирши а за обикновени. Освен това не става дума само за Кен, а за всички. Да не изброявам марки, много са.

П.П. В посочените линкове има и други "интересни" продукти освен течният пушек.   

--- Край на цитат ---

Да сериозно го твърдя. Така де, някой може да си плямпа от страни колкото си иска, но аз това съм го работил. :) Течния пушек се слага за ПОДСИЛВАНЕ на аромата. А варило - пушилните камери са част от стандартното оборудване на колбасарниците.
И не, пълна глупост е да твърдиш, че обвивката е от полиетилен. Ти въобще виждал ли си полиетилен? Полимерни опаковки се ползват в малотрайките от типа на телешки и хамбургски салам, както и в разни саламовидни шунки и пастети. А кремвиршите се пълнят или в ядливи опаковки от колаген (бейби кремвиршите), или в целулозни опаковки (от екструдирана вискоза), които са пропускливи за водата и пушека. Ако искаш направи си експеримент, обели един кремвирш и остави опаковката му някъде за половин час и ще видиш как тя ще изсъхне и ще се свие и втвърди. Шпековите салами пък се пълнят в обикновени хартиени опаковки, които също са пропускливи за пушек (да и те се опушват).
По въпроса за появяващите се надписи, аз не коментирам КЕН, не съм работил там. В завода, в който работих надписите се получават по описания от мен по-горе метод, чрез опушване.

angelmr:

--- Цитат на: Радико в Ноември 18, 2015, 08:45:13 pm --- EDM electronics Представа си нямаш колко си прав. Като купиш пресни кренвирши които нямат надписи отдолу под обвивката вземи един от тях и го остави за час два на добре осветено място. после го върни в хладилника и го обели след ден два. Предполагам се досещаш какво ще видиш. Причината е в червената течнокристална термочувствителна боя която се добавя от производителите "по изискване на  ДВСК" Това бил индикатор за неправилно съхранение. Когато кренвирша престои повече време на неподходяща за съхранение температура потъмнява. потъмняването от светлина е някакъв да го кажем страничен ефект.
Очаквах angelmr да напише нещо по въпроса, но той явно е изпълнил възложената задача:
"Да напише няколко похвални и оправдателни думи тук" и сега дращи по други форуми да възхвалява качествата на гмо храните  ;)
Инициирането на обществени дискусии е един от похватите за налагане на определени стереотипи на обществото от едни хора.

--- Край на цитат ---

Интересна е хипотезата за възложена задача, но за чий му е някой да пише специално пропаганда в такъв форум като този? ;) Аз пиша нещо ако имам настроение и най-вече свободно време.
А по въпроса, не ми е известно да има такова нещо като термочувствителна боя (още по-малко течнокристална) влагана по задължение. Ще питам и ще кажа, дали има такова ново изискване. Преди няколко години нямаше нищо подобно, съмнява ме и днес да има.
А по въпроса за фоточувствителността, не мислех че ще трябва да обяснявам толкова елементарни неща. Ами че естествено че в храните е пълно с фоточувствителни компоненти. Повечето от тях обаче не можеш да ги забележиш с просто око. Това което си наблюдавал всъщност е ефекта от процесите на окисление, като фоточувствителните процеси са само един от аспектите на оксилителните процеси. Все пак обвивката на кремвирша е пропусклива и кислорода от въздуха доста добре си преминава през нея и взаимодейства с компонентите на колбаса при стайна температура. Понякога светлината има участие в тези процеси (може да катализира някои от тях, особено нисковълновата радиация в близкия ултравиолетов край на спектъра на слънчевата светлина). Получените продукти на окислителните реакции са тъмни на цвят. Ако те интересува мога да напиша повечко по отношение на химизма на окисление на колбасите. Има интересни неща там, особено за начините чрез които се предпазва миоглубиновия комплекс от окисление. Там пък да знаеш колко идиотски митове има...

smsi-h:
angelmr,

Имам въпроси, но искам честен отговор! ???

След като си врял и кипял в месопреработването, купуваш ли и консумираш ли месни произведения от магазините? Какво предпочиташ, произведения колбас в къщи с най-обикновени подправки и сушени под навеса или купеното от магазина?

Как ще коментираш изнесената от СЗО преди две-три седмици информация, че колбасите и месото причиняват рак? Между другото, малко хляб за размисъл по тази информация:
http://ru.sott.net/article/1409-vy-slyshali-novost-myaso-vyzyvaet-rak-no-tak-li-eto

Как ще коментираш суровоядството? Знам, че суровоядството е много обширна тема, но все пак би могъл да кажеш няколко думи на кръст, както до момента, стабилно и научно обоснован, а не в стил, аз харесвам, аз не харесвам.
Предварително мерси за отговорите! ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия