Подозирам, че Leedskalnin си е направил изкуствен атом. Атома бидейки самоподдържаща се магнитна структура, може да бъде обявен за вечен "двигател". Фигурата е сформирана така: Взимаме окръжност с обиколка 1 и друга с обиколка 1.618 (златното сечение). Така получаваме 2 концентрични окръжности. Нека приемем, че това са 2 вида движения, свиващо и разширяващо. Правим копие на тези 2 окръжности, като периметъра на копираното свиващо, докосва центъра на първото разширяващо. След това всичко е копирано многократно с изместване няколко градуса. Получава се въпросната картинка. Интересното е в това, че тук имаме баланс между свиваща и разширяваща и тази много интересна "лента" където двете движения се преплитат. Цялата фигура сложена върху колелото на Leedskalnin ясно показва, че това Е дизайна, който той е ползвал. В колелото магнитите сочат навън, изстрелвайки магнитните частици навън (центробежно/разширително). Вижда се, че ринговете отгоре целят да хванат преплитащите се потоци. Също така се вижда, че свиващите движения са в кухината на колелото. За мен това си е голямо откритие, тъй като мен ме интересува доста какво е правил Leedskalnin. Радва ме това, че разбрах идеята на тези огънати рингове над колелото. Оказва се, че не са декоративни, а строго математически изведени елементи. Две от дъгите са малко по-дълги от другите две, или поне така сочи геометрията, която аз съм извел. Откритието на геометрията дава основа за точна репликация на идеите заложени в колелото!
По-вълнуваща за мен е връзката между тайна/окултна наука и конкретното й приложение. Става въпрос за символи като Звездата на Давид, Цветето на Живота, Рибката на Християните, Кръста на Тамплиерите. Това са знаци, които стоят по много храмове и свещени места и аз винаги съм смятал, че те имат научен смисъл, а не религиозен. Според мен има наука, която борави с някакъв специфичен род енергия, която кой знае защо се пази много строго от някакви тайни общества. Явно се вижда, че "плановете" или по-скоро геометрията се разпространява МАСОВО, за да не бъде изгубена, но в същото време няма абсолютно никаква информация за това как се ползва тази енергия. Сега като открих, че геометрията има връзка с колелото на ED.L. нещата придобиват друго измерение. Вече има връзка между тези стари символи и конкретна машина построена спрямо тях.
Какво прави тази машина? Доколкото разбирам, магнитите са поставени така, че да премахват магнетизма ...т.е. изстрелват го центробежно. Както се вижда от дизайна, обратно на магнетизма се движи свиващата енергия и отива към кухината на колелото. Какво може тази свиваща енергия не е ясно, но е доста вероятно тя да е анти-магнитна енергия. Енергия която явно е доста ценна. Мисля си, че може би идеята е, че магнетизмът е разширителна енергия и представлява 1/2 от енергията на магнита. Възможно е ние да ползваме само разликата между N и S, а да се окаже, че те са негативни енергии, а има трета позитивна (свиваща), която реагира с магнетизма много по-силно. Нещо като абсолютна нула за магнетизъм. Примерно ако сега ползваме N към S, то да има енергия която е N и S към абсолютната им неутрализираща.
Що се отнася до "детелината" отгоре, може би тя просто балансира или пък дава правилна орбита на частиците. Вижда се, че пасва точно на "лентата" от графиката, както по размер, така и по-форма. Nice!