Все едно , записваш аудио касета , ГПС работи, но нямаш музика на входа.
„Музиката“ на входа е модулацията с ниска честота, да речем 50 херца, защото това е стандарта, а това не е точно модулация, а създаване на динамика „движение напред-назад“ на стоящата вълна.
milintron, стояща вълна и поле отъждествяват ли се според теб в случая?
Стоящата вълна е на практика едно много силно магнитно поле, създадено без магнити, или виртуално магнитно поле, ако може така да се нарече, но в същото време и реално и се създава с много малко енергия. Стоящата вълна при единия от патентите на Капанадзе се получава точно където е индуктора по средата на „колбаса“, но не в него, а във заземителния проводник, който минава през средата на всичките три бобини- индуктор, модулираща бобина и товарна бобина. Там на практика има Тесла траф, но не точно, има индуктор и, като вторична намотка на Тесла трафа се явява заземителния кабел, който така трябва да се оразмери, че да се получи стояща вълна там, където е индуктора по средата на „колбаса“ или „мъртвото поле“ за, което говори СР. Тази стояща вълна се получава вследствие на вълнови резонанс в заземителния проводник и е, като един торус, който се върти около остта си със скорост близка до скоростта на светлината, а се върти, защото е под въздействие на електростатичното поле на индуктора, но и така не върши никаква работа. По никакъв начин не може да се свали полезна енергия от стоящата вълна, ако не бъде рздвижена по фаза във времето и тогава на помощ се явява модулиращата бобина, която работи на ниска честота да речем 50 херца и се намира под индуктора точно, където е и стоящата вълна. Като започнем да я движим напред назад с 50 херца тази стояща вълна или това много силно магнитно поле, то пресича намотките на товарната бобина и в нея се индуцира ЕДС. Или се получава един обикновен генератор, но без движещи се части и магнити. И гениалното тук е, че заземителния проводник в който се получава стоящата вълна и товарната бобина се намират на 90 градуса и няма реакция на Ленц. Когато нещото заработи правилно, заземителният кабел трябва да започне да се движи и вие, като змия, от големия ток, който протича през него.
Подготвил съм почти всичко за този експеримент отдавна, но все още не съм експериментирал върху тази идея. Даже един колега от нашия форум е виждал подготвената бобина за случая, когато ми беше на гости. Проблема ми е, че съм на 4-тия етаж и нямам добро заземление, а за получаването на стоящата вълна в заземителния проводник се използва и капацитета между него и земята, а аз съм много високо и сигурно няма да се получи, но ще опитам тук, ако не на полеви условия ще направя друг опит. На Капанадзе всичките му клипове и демонстрации, са направени на нивото на земята, а не по етажите.