Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

СЛЪНЧЕВО ПАРНО

<< < (28/103) > >>

Аtos:
Браво, ELPUNTO!
Ето това е засега може би един от най-успешните, готови и разработени начини за откъсване от енергийния монополизъм и средствата за пряк контрол над масите!

Бих препоръчал на всички колеги, които имат подобни на твоите планове и материални възможности да побързат с реализацията- защо?
Защото, като гледам накъде върви светът, нищо чудно и да ни сложат данъци върху водата, въздуха и природните енергии (който ги ползва), ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е, казвам ви.И това-в световен мащаб!
Вчера в Унгария едва се разминаха със закон за данък върху интернет, кой знае докога?
Засега са отхвърляни доста законопроекти, предлагащи данък върху природните ресурси (разбирайте вода, въздух и т.н. , не горива и полезни изкопаеми), но някои дребни вече се промъкват и "асфалтират" пътя за по-големите и страшните.
В някои американски щати вече има ФЕДЕРАЛЕН контрол над собствеността на растителни семена, не може току-тъй да си посееш някакви си чушки или домати без специално разрешение!
У нас имаше проект за облагане с данъци на всички собственици на кладенци?След време ще стане така, че освен данък за кладенец ще трябва да си извадиш и сертификат от ХЕИ за годността на водата и кой знае още какви и колко простотии!
Накъде отива цялата работа?
След десетина години само, такива като нас, които имат лични соларни системки ще са принудени да ги крият, както сега повечето собственици на заведения и магазини укриват част от оборота си, помнете ми думата :D

valex:
ELPUNTO
Както споменах трябва ти електроника за да получиш максимална мощност от фотоволтаичника ти. Виж характеристиката на панелите ти. Има си максимум на мощността, която можеш да изкараш от тях при определена осветеност. Нямам готово решение за оптимизация. Имам идеи, но нямам време за да направя експерименти,тестове и да  проектирам контролер ( или нямам  клиент за това ) .

krasias:
 valex най-доброто решение е да се направи тракер, иначе ще има максимум за около три часа през деня. С електрониката също могат допълнително да се усъвършенства системата.

krasias:
Здравей  Vector, помпа от пералня не е добро решение, опитай с помпа за аквариум. Евтини са и има такива от по 6 вата, което е голям плюс не знам дали има такива и на 12 волта. Температурата на водата при циркулация предполагам няма да надвишава 50 градуса та може и да стане. Скоро правих подобна система с такава помпа и радиатор, само че за пелтие с водно охлаждане. Доволен съм помпата върши работа за целта.

android:

--- Цитат на: krasias в Ноември 02, 2014, 11:08:42 am --- valex най-доброто решение е да се направи тракер, иначе ще има максимум за около три часа през деня. С електрониката също могат допълнително да се усъвършенства системата.

--- Край на цитат ---
Доколкото съм чел,казват,че тракера излиза солен и по добре било да се добавят още панели.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия