Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
СЛЪНЧЕВО ПАРНО
kall:
Тука има малко инфо за конкретно за легионелата: https://en.wikipedia.org/wiki/Legionella
PyroVeso:
ELPUNTO, не се коси - достатъчно е да хвърлиш в буферния съд един стар сребърен пръстен или сребърна лъжица, и вече никакви гадини няма да се въдят...
Животът, състоящ се нa 99,99% от леки елементи от първи и втори период (H, C, O, N, S, P, Na, K), е несъвместим с тежките метали и техните йони, камо ли злато в ДНК-то да слагаме, както се изхождат някои малоумници тука...
ELPUNTO:
--- Цитат на: шоп в Януари 21, 2016, 04:50:31 pm ---
. . . . . . . . . . . .
ELPUNTO, мислил ли си да направиш регулируеми стойки на колекторите? Например лято 30 градуса, пролет есен около 50, и зимата 70-75 градуса? Виждам голямо предимство. Твоята установка е на кота 0 и можеш само с преместването на два щифта да управляваш наклона. :)
--- Край на цитат ---
шоп имах такава идея, още през 2009 г. когато изграждах Солара.Но бригадите от подизпълнители оставиха след себе си толкова
тежки и нерешени проблеми, че хвърлих всички сили да подкарам Солара.След това се залисах по други проекти . . .
шоп сега ти ме провокираш и наистина виждам как сравнително лесно може да се направи регулируем наклон, с ръчно задвижване. ???
Проблемите които виждам сега са :
1. Подходящи гъвкави метални тръби (меки връзки) с накрайник размер Ф 20 мм за да се свържат към колекторите и съществуващите медни тръби.Гъвкавите връзки трябва да издържат на Т* поне + 110* С. Да издържат и на студ поне до - 25*С.
2. Читав, квалифициран водопроводчик, който да може да работи с медни тръби и не само . . .
3. Механична конструкция и преработка на съществуващата такава.
За т.3 почти имам решение.Но за т.1 и т.2 за сега НЕ . . . :(
PyroVeso:
ELPUNTO, има такива тръби! От неръждавейка са и се използват широко в Пантон-реакторите, един от които скоро ще ти нося :)
Приличат на метален маркуч за душ - от отделни малки сегменти са, хем херметично, хем гъвкаво свързани, и издържат температури от стотици градуси. Има различни диаметри и дължини. Не са евтини, но на тебе ти трябва еднократно.
Мисля че ги вземахме от една бургаска фирма навремето. Ще проверя...
juliang:
Гофрета от неръждавейка. Издържат до 16 бара, и температури до над 250 градуса. Ползваме ги за докарване на нафта до котлите, когато с твърди тръби нещата стават много сложни за изработка.
Аз подмених тръбите на пералнята и миялната в къщи с такива, защото фабричните маркучи нещо много се пукат и 2 пъти ме наводняват... :)
Единствения проблем е че ако правиш краищата без специална преса не винаги се херметизират качествено. Но ако знаеш предварително разстоянието можеш да си ги поръчаш с присъединителните фитинги накрая.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия