Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
СЛЪНЧЕВО ПАРНО
ELPUNTO:
Днес в пощ. кутия намерих известие от Овергаз.
Доставчикът Овергаз ме уведомява, че газомерът ми е сменен . . . . . ???
Причината . . . периодична подмяна на газомера с цел по точно отчитане . . . . . ???
Възможно е това да е периодична подмяна, но може и да е друго . . . . вече четвърти месец
разхода на газ в домакинството е около 1 куб. м. ;D
Каквато и да е причината за подмяната, Слънчевото парно работи на Max
газовият бойлер е в "дълбока ваканция" от м. април, слънчевият бойлер е винаги пълен
и горещата вода се лее безспир . . . . ;D
Жалко само, че не мога да "складирам" излишната топлина за отоплителния сезон . . . . :(
Аtos:
Много си напред, братле, с инсталациите! Ще е жалко да прахосваш енергия. Ти поне си в къща, помисли за вариант механично-кинетично-гравитационно акумулиране! Там поне времето на изчакване не е фактор за разсейки.
Една проста гравитационна лампа свети половин час!
Камъни, пръст и железа...дал Господ...само малко място да имаш...
ELPUNTO:
Пет месеца Слънчевото парно работи на Max.
Слънчевият бойлер е винаги пълен и горещата вода се лее FREE . . . . ;D
Газовият бойлер пети месец е в дълбока ваканция, но лятото отлита и наближава отоплителния сезон :(
Ако есента е слънчева . . . и отоплението ще е слънчево и FREE . . . . ;D
Желая на всички слънчева и плодоносна есен ! :)
montanar:
Ммммм да - това е СЕ - еле го на небето термоядрения генератор - не знам чи го търсят някой хора на разни невероятно места като на практика всичката енергия вече я има и е СЕЕЕЕЕ :)
PyroVeso:
--- Цитат на: montanar в Септември 16, 2018, 02:12:00 pm ---Ммммм да - това е СЕ - еле го на небето термоядрения генератор - не знам чи го търсят някой хора на разни невероятно места като на практика всичката енергия вече я има и е СЕЕЕЕЕ :)
--- Край на цитат ---
Бе друго си е да си го сетнеш в Гаража! С малко метални стружки, залети с пластмаса, пра'иш позитроните и си ти!
На небето... ходи гони михаля!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия