Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

СЛЪНЧЕВО ПАРНО

<< < (60/102) > >>

шоп:

--- Цитат на: технократ в Септември 27, 2018, 01:12:45 pm ---И аз съм мераклия да имам слънчево парно, как се прави, или се закупува готово?

--- Край на цитат ---

:-)
То ако беше лесно всеки щеще да си го прави сам.
Ако беше евтино и лесно  щеше да се продава и в супермаркетите:-)

Трябва или много знание и сръчни ръце за да си го направиш сам, или много пари и късмет да намериш фирма или монтажник, който да изгради системата.

Сутринтта в Сф бе -2 градуса. Моето сл. парно работи от 7-8 дни вече:-) Прозорците пак от толкова време са затворени и за да е топло и свежо съм включил и рекуператора на вентилацията.

Аtos:

--- Цитат на: ELPUNTO в Септември 26, 2018, 11:55:38 pm ---
Слънчевото парно работи и приятно сгрява жилището с мека топлина.

--- Край на цитат ---

Баси...ELPUNTO точи пещерска гроздова от парното си, бе...нЕма стигане ;D ;D ;D

--- Цитат на: технократ в Септември 27, 2018, 01:12:45 pm ---И аз съм мераклия да имам слънчево парно, как се прави, или се закупува готово?

--- Край на цитат ---
Хахаха, технократ, пак пишеш в тема, без да си я чел цялата!?!?
Внимавай, набиваш ми се в очите вече...

технократ:

--- Цитат на: шоп в Септември 27, 2018, 04:05:39 pm ---:-)
То ако беше лесно всеки щеще да си го прави сам.
Ако беше евтино и лесно  щеше да се продава и в супермаркетите:-)

Трябва или много знание и сръчни ръце за да си го направиш сам, или много пари и късмет да намериш фирма или монтажник, който да изгради системата.

Сутринтта в Сф бе -2 градуса. Моето сл. парно работи от 7-8 дни вече:-) Прозорците пак от толкова време са затворени и за да е топло и свежо съм включил и рекуператора на вентилацията.

--- Край на цитат ---

Аз съм гледал много филми по тубата как се прави слънчево парно от кеновеи др работи, пък дали е ефектно е отделен въпрос, а и съм в този форум за да разбера някои работи, виждам че не си толкова солидарен и сякаш хейтърски подхождаш към новаците. Но това не ме притеснява, такива хейтъри ги подминавам с иронична усмивка :)

--- Цитат ---Хахаха, технократ, пак пишеш в тема, без да си я чел цялата!?!?
Внимавай, набиваш ми се в очите вече...
--- Край на цитат ---
А защо трябва да си моря очите да чета цялата тема, само за да ти угоднича ли  :D

Аtos:

--- Цитат на: технократ в Септември 28, 2018, 01:23:44 pm ---Аз съм гледал много филми по тубата как се прави слънчево парно от кенове и др. работи, пък дали е ефектно е отделен въпрос, а и съм в този форум за да разбера някои работи, виждам че не си толкова солидарен и сякаш хейтърски подхождаш към новаците. Но това не ме притеснява, такива хейтъри ги подминавам с иронична усмивка :)

--- Край на цитат ---

Шопа не е хейтър в никакъв случай, нито пък ELPUNTO !
Това, което ти казват е с цел да те предпазят, да не повтаряш чужди грешки! Всичко, което ти пишат е "изпатено" от тях!
Мнението ти за несолидарно отношение е неадекватно, точно защото не си изчел цялата тема!
Колкото до кеновете, имаме и тема точно за тях, но да има кой да чете!

--- Цитат на: технократ в Септември 28, 2018, 01:25:29 pm ---А защо трябва да си моря очите да чета цялата тема, само за да ти угоднича ли  :D

--- Край на цитат ---
Много просто - за да не задаваш неадекватни въпроси, чийто отговори са в самата тема!!!
Разбери ме правилно - не може на всеки нов член, който го мързи да чете, да се преразказва цялата тема от началото и всичко да се повтаря до безконечност!
Ако не можеш да откриеш дадена тема чрез търсачката, питай - ще те насочи някой от нас винаги!

И престани да бълваш толкова поредни постове един след друг, някои от които с минути разлика само!
Ползвай опцията "промени", за да допишеш нещо! Преценявай, мисли и допълвай преди да публикуваш поста си!
Разбирам желанието ти да натрупаш по-голяма активност (което би те класифицирало в следваща потребителска група), но не е това начинът!
В нарушение си на точка 6. от Правилата на форума!

П.П.Сега, само не ми казвай, че не си ги чел и тях?

ELPUNTO:
Цените на енергоносителите : газ, ток, парно, автогориво плавно и неизменно растат . . .   :(
Относно цените на дърва за огрев, въглища и пелети не знам, не ги ползвам, но не вярвам да поевтиняват . . .   ???

Цената на слънчевата енергия неизменно е постоянна от . . . . милиони години . . . . .
слънцето свети и грее за всички . . . . .  безплатно, FREE . . . . .  :)

Октомври е слънчев за сега и серията от слънчеви месеци навлиза в шестия месец . . . .  ;D
Малко статистика за работата на моето Слънчево парно т.е. Солара от 01 януари до 30 септември 2018 г.

От 01.01. до 30.09. 2018 г. домакинството е изразходвало . . .  647 м.куб. газ = около 6 000 кВт/ч топл.енергия
От 01.01. до 30.09. 2018 г. Соларът е произвел и е оползотворена
                                                                                        . . . . 1 700 кВт/ч топл. енергия = 183 м.куб. газ

Или за девет месеца Соларът е произвел над 28% от топлинната енергия изразходвана от домакинството.
С чиста съвест мога да кажа, че Соларът е произвел над 3 500 кВт/ч за девет месеца и това е истина, но . . .
тези 3 500 кВт/ч НЕ са оползотворени, използвани са САМО 1 700 кВт/ч, останалите просто са се разсеяли . . .  :(

Ето защо искам да направя експеримент с топлинния акумулатор, събирам материали, избистрям идеята,
но не съм започнал работа по същество, просто програмата ми е full, не остава време . . . . имам само две ръце
а денонощието е само 24 часа . . .   :(

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия