Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
СЛЪНЧЕВО ПАРНО
geordgeo:
Браво Елпунто, ти си човек с характер и доста целеустремен, следя твоята тема от години и благородно ти завиждам за ентусиазма. Малко са хората, които довеждат нещата докрай и се отказват при първата срещната трудност, а тези, които са като теб не влизат във форуми и не споделят подробна информация за проектите си, затова искам да кажа - евала ти!
Бъди здрав и споделяй наблюденията си, все някой ще извлече полза от тях в някакъв момент... ;)
Михаил Кузмов:
Имам пряк, публичен въпрос към ELPUNTO! Напоследък чета за бюрократични мъки на хора тръгнали по твоя път! То не било проекти, разрешителни, такси и т. н. с месеци и години чакане, докато получиш благословия от "разбиращи" тия работи! Та към въпроса: занимаваш ли се с бюрокрация, изграждайки тези проекти?
juliang:
Докато не продаваш нямаш никакви бюрократични спънки. Имам предвид един път да продаваш ел. енергията, а втори път - ако решиш да продаваш къщата. В тия случаи вече ще възникнат проблеми.
ELPUNTO:
geordgeo благодаря за добрите думи.
Причината да споделям информация е НЕ защото правя реклама, просто искам да предпазя колегите, които
ще правят някакъв вид Солар, да НЕ ПОВТАРЯТ моите грешки. А грешки винаги се правят, особено когато нямаш опит,
няма достоверно информация и няма специалисти (нямам предвид "супер специалистите" от ФОРУМА :) ) в тази област.
geordgeo бъди жив и здрав.
Михаил Кузмов краткият отговор е НЕ . . . НЕ . . . НЕ не съм ползвал нито ЕДИН лев от БАНКИ, ФОНДОВЕ или
ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ.
Слънчево парно – 1, Слънчево парно – 2, ДЕлЦ – 1 и ДЕлЦ – 2 са изградени със средствата на скромния ни семеен бюджет.
Аз съм пенсионер вече 3–та година, моята половинка, арх. Д. Василева работи на заплата (да е жива и здрава, слава Богу, че
търпи моите проекти и ги подкрепя).
Правя това уточнение за да покажа че, нито сме богати, нито имаме външна подкрепа. Понякога се лишаваме от някои неща,
но успяваме да завършим започнатия проект.
В заключение ще кажа, че Соларите не са САМОЦЕЛ. Инвестициите пари, труд и материали се връщат с времето.
Моята прогноза, че цените на енергоносителите в БГ ще растат, се потвърди от живота по брутален начин, за съжаление :( .
Цената на газ метан за бита е 3 – 4 пъти по висока през 2022 г. в сравнение с предишните 2021, 2020 и т.н.
Цената на тока също ще расте.
А при т.н. либерализация на цените за бита . . . . не ми се мисли какво ще стане.
Желая на всички СЛЪНЧЕВА и ТОПЛА есен !
Топлинната енергия да бъде с вас !
ELPUNTO
Михаил Кузмов:
До колкото зная, има скорошна промяна. До 10 kw за собствени нужди без питане, проекти и т. н.! Имало нов закон. Защо обаче драскачи пишат за проблеми? Може би става въпрос за по големи мощности!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия