epwpixieq-1 темата "Слънчево парно" започнах преди 12 г. Първият пост е на 19 юли 2013 г.
Вярно е , че за къщата няма много информация , но все пак съм дал някакви данни.
Например в следните постове :
– юли 19, 2013 г.
– август 03 2013 г.
– май 01 2019 г.
Не е много , но причината е , че въпросите по темата бяха основно технически , за
хидравличната схема , колекторите , буферния съд и т.н.
epwpixieq-1 сега конкретно на въпроса ти.
Къщата е строена през 1989 – 1990 г. с материали които имаше по това време в складовете.
Къщата е на 2 етажа + приземен етаж , вкопан на 1,5 м.
Застроената площ е 60 кв.м. на етаж , толкова разрешаваше др. Т. Живков по това време.
Аз обитавам първия – партерния етаж и кухня в приземния етаж. Общо около 65 кв.м. площ.
Таваните са на 2,10 м. височина. Моят етаж има топлоизолация 8 см. + мрежа + мазилка.
Дограмата е дървена , две крила прозорци и врати. Подът е от дъски , в кухнята е плочки.
Къщата е от тухли – четворки , плочите са бетон.
Етажът ми е от хол с южно изложение , малка детска стая със северно изложение и баня.
В кухнята дограмата е ПВЦ , вратата гледа на изток , на практика слънце влиза само сутрин до 10 ч.
В хола има 3 външни стени , детската стая 2 външни стени.
Жилищната сграда, където е изградена слънчевата инсталацията е в околностите на София.Сградата се обитава целогодишно.Тя е на два етажа, 60 кв.м. на етаж има и един приземен етаж, където е кухнята (снимка 1).
Къщата е с железобетонна конструкция, тухлена зидария 25 см.(тухли четворки), измазана с хоросан и цименто – варова пръскана мазилка.Дограмата е дървена, двукатна (без стъклопакети).Покривът е двускатен, ориентиран на изток – запад.
Жилищната сграда има локална отоплителна инсталация, тя се отоплява на природен газ (метан), с газов котел 24 kW, модел Турбомакс, тип VVW/VU INT 242/2 – 3, производител Vaillant. Котелът захранва парното и топлата вода за битови нужди.
epwpixieq-1 това е в общи линии за къщата. Ако имаш още въпроси , аз съм на разположение.
Ако моето Слънчевото парно и Домашна Ел. Централа те интересуват , може да дойдеш и на място да се
запознаеш с тях.
Поздрави
ElPunto