Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

СЛЪНЧЕВО ПАРНО

<< < (17/102) > >>

ELPUNTO:
Vetap
благодаря, радвам се, че споделяш усещането, да ползваш FREE енергия. Дай БОЖЕ всекиму !
Ти си тръгнал към слънчевия ток, мисля да те последвам. И аз като теб ще започна от осветлението.
Смятам да заменя всички осветителни тела у дома с LED такива. Заедно с elektros работим 1-2 години и имаме няколко много добри LED тела за битово осветление. Ще пусна подробна информация за тях във Форума.
Недоумявам  :o , защо във Форум за свободна енергия толкова малко (да не кажа никак) се споделя информация за реални системи и устройства произвеждащи FREE енергия. Показват се такива работещи някъде по света, а не тук в България. В България имаме чудесни условия за солари, ветрогенератори, микро ВЕЦ. Имам предвид системи с мощност 1,3 или 5 кВт, произвеждащи енергия за 1 - 2 домакинства.

Обръщам се към всички във Форума : колеги, моля ви, ако имате устройства произвеждащи FREE енергия, дайте информация как работят тези устройства. Споделете я тук във Форума.

mzk:
@ELPUNTO, мисля, че все още CFL крушките са по-ефективни от светодиодните. Може да направиш справка и да пуснеш информация.

CLF по-скоро са подходящи за дълги периоди, докато светодиодните за димирано осветление, димирано в смисъл включвано от разни датчици - примерно като преминава човек и т.н.

EDM electronics:

--- Цитат на: mzk в Септември 27, 2013, 07:24:05 pm ---@ELPUNTO, мисля, че все още CFL крушките са по-ефективни от светодиодните. Може да направиш справка и да пуснеш информация.

CLF по-скоро са подходящи за дълги периоди, докато светодиодните за димирано осветление, димирано в смисъл включвано от разни датчици - примерно като преминава човек и т.н.

--- Край на цитат ---

mzk, вярно е, че CFL крушките са по-ефективни от светодиодните, но от старите светодиоди. Реалното КПД при тези крушки е около 3 пъти. По измервателни уреди може и да показва 4-5 пъти, но поради тесния спектър реалната видимост е около 3 пъти.  Новите LED крушки със 100-120 lm/W малко превъзхождат CFL крушките по реална осветеност. Но за тия "филми" от 10 пъти и повече - нищо общо с действителността.

Американци откриха нов вид осветителен елемент - от пластмаса. В пъти по-малка консумация от светодиодите, в пъти по-издръжливи и дуракоустойчиви и най-важното пълен честотен спектър, като на обикновените крушки - не дразнят окото.

@praktik:
GTV
--- Цитат --- Отдавна съм се отказал да търся КПД>1! :o Отдал съм се на усилия свързани с COP>1
--- Край на цитат ---
Какво ще рече COP>1 ? питам за да съм в час за какво точни иде реч.  :)

PyroVeso:
COP = coefficient of performance
Като при термопомпите - вкарваш 1kW електроенергия - изкарваш 5kW топлина (останалите 4kW идват за сметка на понижаването на температурата на околното пространство). Това е COP = 5.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия