Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

СЛЪНЧЕВО ПАРНО

<< < (20/103) > >>

valex:
Панела е 60W. Само за експерименти става. За сега си мисля, че цените на панелите не са ми по силите спрямо ефекта който ще плуча.

valex:
Пак имам голям проблем: вън е -1, вътре е 22 градуса, котела е със затворени клапи на комина и за въздуха,а изходната вода е 38 градуса.
Същото беше и вчера при -6 и вятър.
Чудя се как да намаля още мощността на котела? :(
Явно трябва да се 'складира' топлина.

ELPUNTO:
valex ако добавиш към котела си буферен съд с обем примерно 1 куб. м. и разпределяш топлината между радиаторите и
буфера ще получиш това което искаш :

- Т* рата в стаите ще бъде 18*- 20*
- излишната топлина ще се акумулира в буфера
- ще намалиш поне с 1/2 разхода на дърва и др. енергоносители
- ще зареждаш и обслужваш котела по малко, особено нощем, ще черпиш топлина от буфера. 
- ще ползваш котела за битова топла вода

Разбира се, тези благини си имат цена : усложняваш и добавяш към котела - буферен съд, циркулационна помпа, 2 бр. ел. клапана и контролер (диференц. регулатор).
Това щях да ти предложа още през лятото, но ти се захласна по разни съчинения на тема "бидони, варели, каци и прочие . . ." Този инвентар е подходящ за . . . Африка, но не и за
климата в България.

Ако добавиш буферен съд към котела, ти си вече на една малка крачка от СОЛАРА. Буфера можеш да го подгряваш и чрез :
- топлинни колектори (плоски или тръбни)
- фотоволтаици

valex така стъпка по стъпка ще изградиш СОЛАР, който ще ползваш ЦЕЛОГОДИШНО, при това на всеки етап ще имаш действаща система за топлопроизводство.
Тук ще вметна, че вече имам решения как да се съхрани излишната енергия, която СОЛАРЪТ произвежда през лятото, за да се използва през студените зимни дни.
Не бих желал да ги споделям във ФОРУМА, защото за съжаление, той е място за ПИЛЕЕНЕ на енергия, и празнословие, а не за съзиданние.

Няколко думи за моя СОЛАР или СЛЪНЧЕВОТО ПАРНО, той тихо и кротко работи. Към 01 декември 2013 г. разходът за газ, който е използвал домакинството ми е
около 800 куб. м. Както върви за цялата 2013 г. изразходваната газ ще бъде под 1 000 куб. м. Това ще бъде НАЙ - НИСКАТА консумация на газ от 2005 г. до сега.
В същото време през 2013 г. домакинството има НАЙ - ГОЛЯМ енергиен комфорт поради СОЛАРА. В началото на 2014 г. ще пусна обобщените данни за 2013 г.,
както и графиката за потреблението на газ, само да даде БОГ живот и здраве!

Желая на всички спокойни и щастливи предпразнични дни !

GTV:
Елпунто, в един ракиджйиски форум видях да варят ракия в обикновен бидон/син/ с електрически нагревател. Там патока излизаше на 92 градуса.
  Сиромах човек-жив гявол.;)
 П.П. Съгласен съм с теб че хубавите работи са скъпи, но да не забравяме че ТУК хората искат с няколко магнита и два три съветски германиеви  транзистора, да вадят СЕ колкото за една къща. :)

valex:
ELPUNTO
Благодаря за коментара! Повечето неща като система съм ги измислил. Но остават подробности като: къде ще е буферния съд? Имам място в бараката за дърва, която е до котелното, но вратата е широка само 80см. Не можах да открия 'мек' термоустойчив буферен съд :(
п.п Можеш ли да ми разтълкуваш графиките на помпата ми : http://productfinder.wilo.com/bg/BG/product/000000040003031a0001003a/fc_product_datasheet#
Интересува ме при различната мощност за колко време ще превърти 50 литра (колкото ми е водата в системата)? Като максималната височина (където е разширителниия съд) ми е 6.80м. А виждам само височина 4м. ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия