Май доста разбуних духовете в тази тема...
Извинявам се ако съм разводнил нещата. Не съм целил да обидя никого, нито да омаловажа информацията, която давате. Схемите в горните постове са полезни, дори лично на мен ще ми вършат добра работа. Като казах че в импулсните няма С.Е. имах предвид че простото управлявано "премигване" на ток и напрежение извън обхвата на възприятията на наблюдателя или извън параметрите на някои захранващи прибори може да създаде илюзията за "допълнителна енергия"
Предполагам че всички ще се съгласите че не целим такъв ефект. Колкото до самоиндукцията, която определено играе роля при доста импулсни схемни решения, да специално за там си ревизирам мнението. А Трансформатора на Тесла е друга бира, но не искам да коментирам преди да ми остане време да си направя два три и да експериментирам с тях.
@x_name41
Добре, не ви се харесват понятия като "Етер" и "Ефир", защото са остарели и прикриват същността на средата. Същите тези понятия ги мяркам на доста други места пак в този форум с цели теории по въпроса. Мързи ме да търся и цитирам сега. Какво е "новото име" на Средата. Какво да кажем за термини като "физически вакуум"например? Не претендирам че разбирам много, запоследните няколко години попаднах на информация от различни изследователи, които твърдят че са или на прага , или постигнали някакво проявление на С.Е. Някои от нещата ги има или ги имаше преди в този форум. Всичко обаче сочи към едно- съществува "преносна среда" най-малко за електромагнитните явления, доколкото изобщо можем да кажем че ги разбираме в дълбочина. Та какво е коректното име за тази среда?