Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Антигравитационното устройство на В.С.Гребенников

<< < (26/55) > >>

mito_kupona:

--- Цитат на: hyparh в Ноември 04, 2017, 05:29:23 pm ---Трябва да се помисли върху това как една метална мрежа може да стане излъчвател на (милиметрови) микровълни, така че всяка една клетка да излъчва самостоятелно. Също така ще е огромно улеснение да се работи над вода, лед или сняг, за активиране на самия процес по импрегниране на платформата и пилота с левитативни енергии, които могат да бъдат освободени от водата. Хубаво е също платформата да е поставена на малка височинка (някакви подпори) над снега/леда, за да може под нея да има достатъчно място за възникване и уплътняване на "ефирният газ".
ВСГ е успял да сътвори платформа, която не се нуждае от такива "патерици" (водата, подпорките), но за напипване и начално изучаване на процеса, те са доста необходими.

--- Край на цитат ---
    Поразрових се в нета и намерих всякакви мрежи от алуминии, мед, латон, бронз, желязо, инокс и от стъклени нишки. Въпроса ми е от, какъв материал е най-добре да е мрежата. За формата мисля, че най-подходяща е мрежа на квадратчета, но намерих и на шестоъгълници, всякакви размери на дупката, от микрони до сантиметри, намерих и с кръгли отвори.

--- Цитат на: Ksurnev в Ноември 04, 2017, 08:00:25 pm ---Мито, не знам дали си попадал на това място, май ще е интересно. Отсега ще го ровя.

http://smirnovs.info/Ufo/Gravitoplan.htm

--- Край на цитат ---
      Ksurnev, чел съм много подобни статии и според мен те повече вредят, отколкото да помагат за откриване на тайната на Гребенников, защото тези които ги пишат изобщо не, са наясно с принципа и изработката на гравитоплана, и правят само свободни съчинения по картинка и предположения, като нас.
     По-добре е да се мисли върху това, което знаем от Гребенников за бръмбарите, как преодоляват гравитацията, това е единстевенния и най-важния жокер, който ни е оставил той. Надкрилките на бръмбара го издигат нагоре, там се преодолява гравитацията, а ципестите крилца създават полето, което е необходимо за този процес. Структурата на надкрилките е горе долу ясна и на крилцата е ясна, така че трябва да се експериментира с подобни материали, докато се хване ефекта и след това да се доразвие.

hyparh:

--- Цитат на: mito_kupona в Ноември 04, 2017, 10:34:24 pm ---Поразрових се в нета и намерих всякакви мрежи от алуминии, мед, латон, бронз, желязо, инокс и от стъклени нишки. Въпроса ми е от, какъв материал е най-добре да е мрежата. За формата мисля, че най-подходяща е мрежа на квадратчета, но намерих и на шестоъгълници, всякакви размери на дупката, от микрони до сантиметри, намерих и с кръгли отвори.

--- Край на цитат ---

За целта са използвани мрежи от неръждавейка и мед, като с голяма вероятност за едно устройство са използвани две такива една над друга с различна големина на отворите - едната с отвори около милиметър, а другата по-ситна.
Мисля, че квадратни отвори са Ок, като първоначално може да се направят опити с единична мрежа, след което да се добави и втора на малко отстояние от първата.

Прикачам една схема, за която се твърди, че е изпробвана и е работоспособна над водна повърхност (вероятно и над лед/сняг). Авторът казва, че е открил начин как да я стартира лесно и над земя, но след това по някакви причини спира да пише в темата.

smsi-h:

--- Цитат на: mito_kupona в Ноември 04, 2017, 10:34:24 pm ---   
     По-добре е да се мисли върху това, което знаем от Гребенников за бръмбарите, как преодоляват гравитацията, това е единстевенния и най-важния жокер, който ни е оставил той. Надкрилките на бръмбара го издигат нагоре, там се преодолява гравитацията, а ципестите крилца създават полето, което е необходимо за този процес. Структурата на надкрилките е горе долу ясна и на крилцата е ясна, така че трябва да се експериментира с подобни материали, докато се хване ефекта и след това да се доразвие.

--- Край на цитат ---

Интересно! Би ли споделил нещата, които мислиш, в подробности? Ще съм благодарен!

mito_kupona:
     Използването на метална решетка ме навежда на мисълта, че гравитоплана работи на принципа на вакуумната електронна лампа, но с тази разлика, че тук няма вакуумна среда, а се използват и управляват електростатичните заряди, а не потока електрони, които емитира катода при лампата. Някой беше споменал, че прословутата машина „тестатика“ работи на същия принцип. Та в такъв случай е много важно от какъв материал трябва да се направи решетката, за да се зарежда с правилния поляритет електростатични заряди положителни или отрицателни в зависимост, каква е крайната цел. Качвам една табличка на, която е показано, как се зареждат някои материали. Хитина го няма в тази табличка и е добре да се разбере той, как се зарежда.
      При бръмбара създаването на електростатичните заряди е механично , той раздвижва ципестите си крилца и така създава тези заряди. При „ тестатика“  също механично се създават електростатични заряди, като се развъртат два плексигласови диска. При гребенников не знам, как става, дали изпозва някакъв високоволтов източник на електростатични заряди, или се върти някакъв плексигласов диск или се улавя някакъв естествен поток на електростатични заряди, или нещо друго, по някакъв начин и след това се управлява в желаната посока.

smsi-h:
Хм, има логика в разсъжденията ти от гледна точка на това, че в устройствата си Таунсед Браун използва електростатика за предизвикване на антигравитация.
Жокер:

--- Цитат на: mito_kupona в Ноември 05, 2017, 11:11:19 am ---     Използването на метална решетка ...
--- Край на цитат ---
Според теб от какъв метал е решетката? Мисля , че трябва да се използва материал създаващ отрицателен поляритет.
Между другото, не помня ВСГ някога да е писал за използване на мрежа в апарата му. Виж, писал е за жалузи, но за мрежа не е. Споменавал е и това, че повече от година е търсил и събирал нужните му материали, които през 80-те на миналия век, даже и в СССР, където е имало всичко, са били голям дефицит. Аз лично не мисля, че е използвал мрежа.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия