Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Антигравитационното устройство на В.С.Гребенников

<< < (27/55) > >>

hyparh:

--- Цитат на: mito_kupona в Ноември 05, 2017, 11:11:19 am ---Използването на метална решетка ме навежда на мисълта, че гравитоплана работи на принципа на вакуумната електронна лампа, но с тази разлика, че тук няма вакуумна среда, а се използват и управляват електростатичните заряди, а не потока електрони, които емитира катода при лампата.

--- Край на цитат ---

Точно това и на мен ми мина през ум. Може да се направи също аналогия с магнетрон, който работи с осцилиращи в кухини електрони, които започват да излъчват микровълните.
При един от експериментите си Гай Оболенски успява да създаде милиметрови вълни, като вълноводът е бил съставен от два алуминиеви листа разделени от пластмасова плоча. Микровълните са възниквали между алуминиевите листове, т.е. генерирани са в среда различна от вакуум. Възбуждането е направил с искрови междини, на които е подавал напрежение от 17kV. Експериментът е интересен, макар и да не е обрисуван в пълни детайли, така че да може да се репликира, но на мен ми напомня доста на конструкцията на TEA лазера с тази разлика, че тук диелектрикът е пластмаса, вместо въздух.

Гребенников е правил още нещо, което е от изключително значение относно работоспособността специално на неговата платформа. Импрегнирал я е с допълнителни енергии от телуричните токове, като е държал платформата в землянка на полето. Оттук веднага може да се направи препратка към изследванията на Луи Рота относно подземните токове, като е импрегнирал метални сандвичени конструкции (вероятно метали с различна полярност), заравяйки ги под земята за известно време. След това от тези метали е можело да се черпи големи количества енергия под формата на топлина, светлина, електричество, а също и левитативни енергии. Под действието на тези енергии металите започват да се променят и с времето възникват техни алотропни форми.

Гребенников пише:
"Нека си припомним инцидентът в Далнегорск от 29-ти януари 1986г. – очевидно завършил трагично за изобретателите, когато апаратът се взривил на парчета, разпръснати на голяма площ. Открити само малки филтърни клетки, които се оказали невъзможни за химически анализ (както и трябва да бъде!)."

Тук той има предвид точно тази промяна в използвания материал, когато той бъде импрегниран с левитативни енергии.

caduceus:

--- Цитат на: hyparh в Ноември 05, 2017, 12:36:15 pm ---=============
Гребенников е правил още нещо, което е от изключително значение относно работоспособността специално на неговата платформа. Импрегнирал я е с допълнителни енергии от телуричните токове, като е държал платформата в землянка на полето. Оттук веднага може да се направи препратка към изследванията на Луи Рота относно подземните токове, като е импрегнирал метални сандвичени конструкции (вероятно метали с различна полярност), заравяйки ги под земята за известно време. След това от тези метали е можело да се черпи големи количества енергия под формата на топлина, светлина, електричество, а също и левитативни енергии. Под действието на тези енергии металите започват да се променят и с времето възникват техни алотропни форми.
==========

--- Край на цитат ---

1. :) Източник на инфото - не частите, а сбора им?
2. Ако човек разбере разликата между платформата на ВСГ и тези от Дон, Руза и Олег Авион, ще знае защо тази на ВСГ лети навсякъде, а другите само над вода или сняг.  ;)
3. Мрежите работят, но схемата не е тази на картинките от нет-а - трябва определена логика за да се схване.
4. Внимавайте със ел.постановката на Олег Авион, има негативно излъчване. Вероятно краката още ги болят в ставите, в началото не са можели да ходят след тестове. Никакви живачни лампи!!!
Успех!

mito_kupona:

--- Цитат на: caduceus в Ноември 05, 2017, 01:07:59 pm ---4. Внимавайте със ел.постановката на Олег Авион, има негативно излъчване. Вероятно краката още ги болят в ставите, в началото не са можели да ходят след тестове. Никакви живачни лампи!!!
Успех!

--- Край на цитат ---
    caduceus, всички тези експерименти могат да се направят дистанционно, докато се установи, какво, що. Не е нужно да се изпробва с човек на борда, а може да се постави някаква еквивалентна тежест при експериментите. Начини, колкото щеш.

--- Цитат на: smsi-h в Ноември 05, 2017, 11:41:17 am --- Според теб от какъв метал е решетката? Мисля , че трябва да се използва материал създаващ отрицателен поляритет.
Между другото, не помня ВСГ някога да е писал за използване на мрежа в апарата му. Виж, писал е за жалузи, но за мрежа не е. Споменавал е и това, че повече от година е търсил и събирал нужните му материали, които през 80-те на миналия век, даже и в СССР, където е имало всичко, са били голям дефицит. Аз лично не мисля, че е използвал мрежа.

--- Край на цитат ---
       Предполагаемите жалузи, са перфорирани и наподобяват мрежа, но са във вид на ветрило, което може да се сгъва и разпъва, като по този начин се извършва управлението на гравитоплана. Моята цел е да постигна някакъв, макар и минимален антигравитационен ефект при експериментите ми и след това да се доразвие. Не си мисля, че, като събера някаква дъска с жалузи и пчелна пита или балсово дърво и тя веднага ще излети. А между другото структурата на балсовото дърво мисля ще е подходяща за такива експерименти.

hyparh:

--- Цитат на: caduceus в Ноември 05, 2017, 01:07:59 pm ---1. :) Източник на инфото - не частите, а сбора им?

--- Край на цитат ---

В една от главите на книгата "The Awesome Life Force" (стр. 149) се разглежда случай на паднали парчета от ракета, която преди това е достигнала до радиационния пояс на Ван Алън. Парчетата метал били значително по-леки отколкото трябвало да бъдат и дори продължавали постепенно да губят тегло без загуба на материя. Контейнерите, в които биват складирани, също губят част от теглото си за известно време. Тези неудобни факти, разбира се биват премълчани, понеже подкопават основите на ортодоксалната наука.
В радиационния пояс материята на ракетата бива импрегнирана с голямо количество различни видове меки електрони, които дезинтегрират, освобождавайки по твърди. При такава импрегнация с отрицателни заряди, гравитацията значително намалява влиянието си върху предмета (а в случая парчетата предават част от лъчението и на контейнерите).
Този процес предизвиква промени в структурата на материала заради внесените нови електрони и конгломерати от меки частици. Тези промени продължават докато не настъпи ново равновесно състояние - именно това поражда алотропните форми при този екзотичен процес.

Теорията на меките частици се оказва изключително удобна за обяснение и на другия ни познат опит на Ковски и Фрост с левитацията на кварцовия кристал :)
Този малък кристал увеличава обема си с 800% при поставянето му между два излъчвателя на интензивни радиовълни. В основата на този експеримент лежи същия принцип. Кристалът бива изобилно "напомпан" с меки частици и електрони, издува се (заради известната електрическо-механична обвързаност), прозрачността му се сменя с млечно-бял цвят, губи изцяло теглото си и дори придобива свръхплаваемост, левитирайки 25-килограмова тежест, закачена към него.

Не бива да ни учудва факта, че и това документирано доказателство за антигравитация бива "заметено под чергата".

caduceus:
Хипарх
Имах предвид друго - все пак да споменеш, че това сме го обсъждали в моя форум от по-долния линк още преди три години и съм дал точно тази информация за телуричните токове, Рота, заравянето на платформата в активна земна точка и прочее, като много важна за разбирането на ВСГ.
http://www.garaja.net/viewtopic.php?f=7&t=164&start=10
Както и да е. Ако не ви е ясна практически същността на телуричния ток /който е предимно Ин/ - уверявам ви, няма никакъв начин да направите нещо като това на ВСГ. Това става само с директна работа и усещане. Това е и причината за огромната разлика на останалите платформи и тази на ВСГ - наличието на Ин в материала, при другите добиван динамично при летене над вода или сняг /имащи много първична Ин субстанция/. Нещата стават само при съчетание на двете сили /заряди/.
Нито боя има в конструкцията, нито смачкани бръмбари - а най-малко постоянно захранване с високо напрежение или наноматериали, микровихрови ячейки и прочее глупости. Жалузите също не са ветрило! Обяснил съм в линка, доказано е и от хората в Матрикс. Системата просто работи иначе и зависи от етерния поток.
Платформата е правена "на коленке" по думите на ВСГ и единственото което е важно, е правилната гледна точка и тоталното отсъствие на стандартна теоретична база.
Но... който трупа знание, трупа тъга - са казали древните. И самота също, казвам аз.
Поздрави!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия