Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Антигравитационното устройство на В.С.Гребенников
GreenHulk:
--- Цитат ---постнах някои от схемите (вече цели + допълнително инфо)
--- Край на цитат ---
Може ли да го пуснеш това в отделна тема тука във форума?
Аtos:
--- Цитат на: caduceus в Ноември 12, 2017, 01:07:50 pm ---Не променят вектора, а мощността.
Малко четете, момчета - и искате да разберете нещо, тотално извън кутията... Как да стане??? Елементарни неща не знаете - как се променя вектора на тягата /а именно с наклон на четирите групи жалузи - затова са като ветрила/, начина на управление - пак с механика за ъгъла на групите и т.н. Всичко е свързано с контрола на ефекта. ВСГ си го е разказал, едно към едно.
Спирам да пиша по темата, щото виждам много ниско ниво на запознатост с достъпни на всичкото отгоре данни... Мързи ли ви, а??? Няма да ви дам нищо наготово повече, достатъчно инфо пуснах и който иска / И РАБОТИ, А И МУ Е ПИСАНО/ ще намери решението сам. Това не е работа за колектив - пък за форум съвсем не е!!!
Успех.
--- Край на цитат ---
caduceus, не знам дали този твой пост е продиктуван от моментно себелюбиво раздразнение или нарцистично-арогантната ти същност, но...не е ОК, ако ме разбираш добре?
Не всеки чете всичко по ТВОЯТА профилираност и интереси, нормално е да няма калиброваност или степен в материята на нивото, на което сякаш ИЗИСКВАШ да са всички, обсъждащи тези процеси!
Ако искаш да обясниш на някого нещо или да го насочиш към литература - моля!
Ако пишеш, за да покажеш нечия "грешка" в насоките на мислене (според теб), пак - ОК!
Но да заклеймяваш директно хора, които се опитват да мислят, да разчупват (понякога и собствени) догми...малко в повече идва, не мислиш ли?
hyparh:
--- Цитат на: GreenHulk в Ноември 12, 2017, 04:39:10 pm ---Може ли да го пуснеш това в отделна тема тука във форума?
--- Край на цитат ---
Това са схеми, които вече ги имаме разхвърляни някъде из темите. Доколкото си спомням тогава качих ето тези двете, които мошениците бяха затъмнили на места, правейки си илюзии, че никой няма да ги открие в пълен вариант :)
А инфото, което драснах беше предимно относно моите разбирания за физическите процеси, които протичат по време на работа на платформата - възникване на насочена дезинтеграция (излъчване от материята - например мрежи), формиране на ефирен газ, променящ траекторията на светлината и др. неща, които вече сме дискутирали. Изглежда това грабна вниманието им и затова направиха опит да ме привлекат към тях.
caduceus:
--- Цитат на: atos в Ноември 12, 2017, 08:25:29 pm ---caduceus, не знам дали този твой пост е продиктуван от моментно себелюбиво раздразнение или нарцистично-арогантната ти същност, но...не е ОК, ако ме разбираш добре?
Не всеки чете всичко по ТВОЯТА профилираност и интереси, нормално е да няма калиброваност или степен в материята на нивото, на което сякаш ИЗИСКВАШ да са всички, обсъждащи тези процеси!
Ако искаш да обясниш на някого нещо или да го насочиш към литература - моля!
Ако пишеш, за да покажеш нечия "грешка" в насоките на мислене (според теб), пак - ОК!
Но да заклеймяваш директно хора, които се опитват да мислят, да разчупват (понякога и собствени) догми...малко в повече идва, не мислиш ли?
--- Край на цитат ---
Атос, смях се от сърце на това за нарцистично-арогантната ми същност ;D ;D ;D
Може би понякога съм прекалено остър, но пък казвам направо това което мисля. И винаги давам повече информация, отколкото коментари /а някои колеги предимно мажат и философстват - но айде майната му, форум е все пак :)/.
На въпроса. Ето ви леки извадки от "библията" по темата - "Мой мир", глава пета - "Полет", хем цензурираната версия. Сами си направете извод, пише ли там директно кое какво е или не, та трябва да измисляте топлата вода.
...............
http://bronzovka.ru/glava05_2.html
Что касается меня, то берусь предположить, что гравитационные платформыфильтры (или, как я их зову короче — блокпанели) этих аппаратов в натуре были относительно небольшими, треугольной формы, и сработаны у нас на Земле, но на более солидной и серьезной базе, чем мой почти наполовину деревянный аппарат. Я сразу хотел сделать платформочку его, именно треугольной — она гораздо эффективней и надежней, — но отошел от этой формы в пользу четырехугольной потому, что ее проще складывать, и, сложенная, она напоминает чемоданчик, этюдник или «дипломат», который можно декорировать так, что не возникает и малейших подозрений. Я, разумеется, выбрал «этюдник»...
Скорость полета довольно велика — но не свистит в ушах моих ветер: силовая защита платформы с блокпанелями «вырезала» из пространства расходящийся кверху невидимый столб или луч, отсекающий притяжение платформы к Земле,- но не меня и не воздух, что внутри этого столба над нею; все это, как я думаю, при полете как бы раздвигает пространство, а сзади меня снова смыкает его, захлопывает. Именно в этом, наверное, причина невидимости аппарата «с седоком», а точнее «стояком», или частично искаженной видимости, как у меня было недавно над новосибирской Затулинкой. Но защита от притяжения регулируемая, хотя и неполная: подашь вперед голову, и уже ощущаются как бы завихрения от встречного ветра, явственно пахнущего то донником, то гречихой, то многоцветьем луговых сибирских трав.
Путь мой был долгим — не менее сорока минут от Новосибирска. Устали руки, которые не оторвешь от регуляторов, устали ноги и туловище — приходится стоять чуть ли не по стойке «смирно» на этой маленькой платформочке, к вертикальной колонке которой я привязан... ремнем. А быстрее перемещаться я хоть и могу, но опасаюсь: моя «техника», изготовленная полукустарно, пока еще слишком миниатюрна и непрочна.
Часть описаний НЛО — я в этом убежден — относится к платформам, блокпанелям, другим крупным деталям аппаратов, намеренно или случайно выброшенным за пределы активного поля конструкторами и изготовителями; эти обломки способны принести другим немало бед, а в лучшем случае породить серию невероятных рассказов, нелепейших сообщений в газетах и журналах, нередко в сопровождении «научных» комментариев...
http://bronzovka.ru/glava05_3.html
И ровным счетом ничего не значит, что у меня за спиною в рюкзаке, замаскированная под этюдник, лежит, сложенная вдвое, а значит нейтрализованная, платформочка с гравитационными мелкосетчатыми блокфильтрами, а между ними, также складная, стойка с регуляторами поля и ремешком — им я привязываюсь к стойке.
Поглядите на эти снимки. Такова эта в общем-то, нехитрая штука в рабочем и собранном виде. Гибкий тросик внутри рулевой ручки передает движение от левой рукоятки на гравитационные жалюзи. Сдвигая и раздвигая эти «надкрылья», совершаю подъем или приземление
А что, верхняя часть моего аппарата и верно «велосипедная»: правая рукоять — для горизонтальнопоступательного движения, что достигается общим наклоном обеих групп «надкрыльев» жалюзи, тоже через тросик. Развивать скорость более 25 километров в минуту я не решаюсь, предпочитая лететь раз в десять медленнее.
...................
Не пишело никъде за управлението - а, Мито? И нямало как да се направи подвижна системата с жалузите, щото била прекалено сложна механиката, а?
И за какви налепени бръмбари по дъсчици става дума, а Локо? Гравитационни блок панели, ситномрежови!!!
И за какви неподвижни правоъгълни жалузи става дума, а Хипарх? Триъгълни са четирите системки, в ъглите е регулирането.
И т.н. Аз като казвам, че не четете - не искам да ви обидя, просто ви насочвам към маааалко по-задълбочено проучване на нещата. Не леко по повърхността :)
ПП
И какво ще рече според вас изразът на ВСГ "сложенная вдвое, а значит нейтрализованная"?
hyparh:
Кадуцеус, аз не съм казвал, че панелите са с правоъгълна подредба, а че освен ако няма конкретна и основателна причина те да бъдат по ъглите в триъгълна конфигурация (и с различни по размер дупки), то по-лесният нариант би бил именно правоъгълна подредба и отвори с еднакъв диаметър. След като са направени триъгълни и с различни по размер отвори, изглежда има основателна причина за това – именно това ми стана любопитно защо е така и го свързах с четиристранните симетрични интерференчни картини, понеже те много напомнят такава конфигурация. Може и да греша и да не се търси някаква необходима за възникване на работното поле геометрия, а Гребенников да е преценил, че такава конфигурация просто е най-удобна от практична гледна точка.
--- Цитат на: caduceus в Ноември 13, 2017, 09:20:36 am ---На въпроса. Ето ви леки извадки от "библията" по темата - "Мой мир", глава пета - "Полет", хем цензурираната версия.
--- Край на цитат ---
Оттук следва въпросът дали по някакъв начин човек може да се сдобие с нецензурираната пълна версия :) Вероятно още преди напечатването първите издания на "Мой мир" подробностите около платформата са изрязани. ВСГ със сигурност е имал описанията на чернова и интересното е какво се е случило с тези чернови - дали са у някой негов роднина или са били прибрани от "ония"?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия