Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Антигравитационното устройство на В.С.Гребенников

<< < (34/55) > >>

caduceus:
Едва ли е възможно да се намери оригинала... Това са едни липсващи около 200 страници с подробно описание на платформата, които са изхвърлени от книгата преди печат. Само бекинженеринг остава като вариант  :)
Според мен всяко "осветяване" на подобна технология е пагубно за автора, така е станало и с ВСГ. Той човекът си е бил в идеално здраве, а са го отправили за под година в по-добрия свят... И то бавно - за да се създаде мита, че е виновна платформата. А тя на практика е полезна, защото енергетиката над нея е много силна в плюс. При рязко подаване на тяга нещата отиват дори към оргазъм  :) ВСГ го споменава в книгата, а и леко в интервюто, но както винаги уклончиво - изпитвал там някакви приятни усещания, но това се дължало на удоволствието от работата  :)  Хитрец  ;D ;D
Поздрави!

mito_kupona:
   Вече ми просветна, след като преведох внимателно пасажите от глава 5-та на книгата „Мой мир“, които caduceus е качил в предния си пост. 
   „Гибкий тросик внутри рулевой ручки передает движение от левой рукоятки на гравитационные жалюзи. Сдвигая и раздвигая эти «надкрылья», совершаю подъем или приземление.“
    Гъвкавото жило вътре в рулевия прът предава движението от лявата ръчка на гравитационните жалузи. Сгъвайки или разгъвайки тези жалузи извършвам издигане или приземяване.       

„правая рукоять — для горизонтальнопоступательного движения, что достигается общим наклоном обеих групп «надкрыльев» жалюзи, тоже через тросик.“
     Дясната ръчка е за хоризонтално постъпателно движение, което се постига, чрез общ наклон на двете групи „надкрилки“ жалузи, също с жило.

Какво се получава, след внимателен анализ, жалузите, са две групи и най-вероятно, са с триъгълна форма, надкрилките на бръмбара също, са две и той управлява полета си именно с тях. От второто изречение си вадя извода, че за да се получи хоризонтално постъпателно движение на гравитоплана, ъгъла на жалузите се променя с дясната ръчка едновременно и на двете в рамките на около 20-30 градуса, толкова позволява страничната дъска, която е 5-6 см. Според мен не се върти всеки един елемент на жалузите по оста си, а се променя ъгъла на цялото ветрило в рамките на 20-30 градуса. Или с други думи разгъваш ветрилото получаваш по-голяма тяга, сгъваш го намаляваш тягата, а с промяна на ъгъла на двете ветрила едновременно, получаваш хоризонтално постъпателно движение.

ndm:
 mito_kupona, само разгъване и сгъване на ветрилото не е достатъчно. Трябва рязко подаване на тяга и тогава нещата отиват дори към оргазъм.

GreenHulk:
https://www.youtube.com/watch?v=_LZ0-dQxKwI - тука освен жалузите се предполага и наличие на плоскост с кухини.

Аtos:
Хълк, това са някакви отчаяни напъни, според мен, да се наподоби търсения ефект...все пак става дума за работа на платформата "извън пространството" (определението не е точно, но за друго не се сещам в момента).
Все едно да се опитвам да достигна автомобилна скорост и тяга с тротинетка, използвайки надолнището...

Кадуцеус, обясни своето схващане на нещата (ако имаш такова) с думи прости, ще ни е интересно?
Далеч съм от мисълта, че си прозрял докрай всичко, иначе вече би имал "лична" платформа, нали :D
Но все-пак, разбирането ти би помогнало на доста съфорумци да си сглобят достъпната част от нещата...
Иначе...отиваме в посоката на една друга тема, където един друг "колега" казва - "Четете, всичко е написано, данните са дадени, мислете и сглобявайте" (па белким някой му намери решението)...а работещ прототип - няма...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия