Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Антигравитационното устройство на В.С.Гребенников
hyparh:
Бих казал даже "EmDrive 3" :) Микровълните са в основата на много от напредналите летателни апарати, има не един и два случая за мощно микровълново излъчване от НЛО, което нанася щети чрез лъчево изгаряне на хора, растения или животни. Инцидентът Кеш-Лендръм с летателния апарат с форма на ромб, завършва с тежки изгаряния на свидетелите – първоначално като от дълго престояване на слънце (но придружено с ефекти като от отравяне с йонизираща радиация), а в следващите дни прерастващо до смъкване на парчета кожа и опадане на коса.
Телата им изглежда са били пренаситени с проникващи меки частици, които в течение на няколко дни постепенно се разпадат, отделяйки все по твърди електрони и протони, които значително се различават по честота от работните за организма и водят до влошено здраве, повишаване на телесната топлина и дори разкъсване на повърхностните тъкани.
Този летателен апарат изглежда е имал твърде много паразитни и ненужни излъчвания, които принципно могат да бъдат ограничени в по-локална зона, вместо да се пръскат на десетки метри наоколо.
--- Цитат на: x_name41 в Ноември 23, 2017, 05:26:32 pm ---Би било добре да се измери каква подемна сила излъчва една клетка с определени размери за да се види колко клетки ще са необходими...
--- Край на цитат ---
Определено :) В уравнението се търси как може да се направят микровълнови излъчватели с подръчни средства и без вакуум. Гай Оболенски го е правил (+ постигане на СЕ), но неговият експеримент не е разяснен достатъчно подробно за репликиране и го откривам само в книгата на Пол ЛаВиолет, но не и в интернет.
Опитите ми със стъклена тръбичка и прескачане на ВН искра през нея засега не показват нищо обещаващо, но все още не съм изпробвал всички варианти, като ми се струва, че е важно да присъства и капацитет, който в оригиналния експеримент представлява металната топка на ВдГ генератор.
Май ще чакаме да падне снега и тогава може да се правят опити с наелектризирани мрежи малко над него.
mito_kupona:
hyparh, клистрона се изпозва за далечна космическа връзка в обхвата на СВЧ вълните, най-вече, радиотелескопи и подобна техника и е доста сложно човек в къщи да експериментира с такъв прибор. Как работи е ясно, модулира по плътност частиците отделящи се от катода, като им променя енергииното състояние.
Нека да помислим малко по иначе. Какво казва Гребенников, че неговите „блок панели“ се състоят от „микрояйчеста структура и сетки“ или микрокухинна структура и финни мрежи. Тези блок панели фактически изпълняват ролята на надкрилките на бръмбара. Сега няма да обсъждаме „жалузите“, а те изпълняват съвсем друга роля, а някой може да каже, че ,жалузи“ и „блок панели“ е едно исъщо нещо.
Самите кухинни структури на надкрилките на бръмбара, са фактически резонатори и в същото време асиметрични кондензатори, защото в средата на всяка ямка има едно или няколко стърчащи косъмчета или нещо подобно, а тези косъмчета се изпълват с нещо, като електролит, проводяща течност. Значи при експериментите трябва да се имитира подобна структура.
Мина ми през главата да взема много графитени обикновени шестограмни моливи, да ги нарежа на парчета по 5-6 мм и след това от вътре да фрезовам друг шестограм и да се получи клетка, като при пчелната пита, като в средата на дъното да се остави част от графитения писец във вид на малко конусче, което да имитира косъмчето при бръмбара. От задната страна писеца е отрязан наравно с дървото на молива и може да направи електрически контакт с някаква метална финна мрежа, на която да се подава плюса на високото напрежение. Така фрезовани тези парчета от моливи после се нареждат на една плоскост и ето ти кухинна структура и много на брои асиметрични кондензатори. Тази процедура е много трудоемка, ако се фрезова всяко парче молив по отделно. Сигурно има някоя прецизна CNC машина, която може да фрезова парчетата моливи, когато вече, са залепени на плоскостта или мрежата.
Засега това остава, като идея, защото намерих пластмасови плчелни пити с идеални шестоъгълници с дълбочина от 5,5 мм и мисля във всяка клетка на дъното да сложа графит на прах смесен с восък или някакъв лак или лепило, така че да се запази електропроводимостта на сместа. След това дъното на всяка клетка трябва да се пробие с малка бургия и да се постави по един тънък проводник, за да може графитения електрод да контактува с мрежата отзад и се получават пак много на брой резонатори и асиметрични кондензатори.
По отношение на това, как да се получи резоонанс в резонаторите или клетките, мисля, че от към отворите на клетките трябва да се постави друга мрежа или няколко с различна големина на отвора и да се подаде минуса на високото напрежение на тази мрежа или мрежи и после да се движи към и от клетките, докато се получи някакъв ефект. Все пак е възможно да се налучка някоя кратна честота на резонаторите или клетките.
Набавих си и балсово дърво с дебелина на листа 1,6 мм и имам някакви идеи да експериментирам и с него, ама ми омръзна да пиша, та за това друг път.
hyparh:
Mito_kupona, чудесни идеи имаш, аз бих изпробвал тази с вкарването на остри електроди в центъра на всяка килийка и мрежи пред отворите на килийките с възможност за промяна на отстоянието. В задната им част си мисля, че е електродът може да е плътна плоскост, примерно алуминиево фолио, поставено с по-лъскавата си страна към питата. Така то ще има функцията на отражател и ще съдейства за енергийното натрупване в работната зона. Добавяне на органичен пласт от другата страна на фолиото би било бонус, понеже така се получава оргонен диод (меките електрони от околната среда ще се съсредоточават в работната среда и могат да съдействат).
Най-трудната част при тази система несъмнено ще бъде привеждането й към функционалност по предназначение. Постигането на необходимото излъчване и резонанс може да се окаже сложна задача, макар че променливите, за които в момента се сещам, са само отстоянието на мрежата от килийките (вероятно и ъгъла) и честотата на подаваното напрежение.
Наличието на вода/лед/сняг на малко отстояние под платформата, би трябвало значително да улесни процеса по стартиране.
Успех в разработките!
PyroVeso:
Здравей, Mito. Мат'рялът е идеален! Според мен с инструмент като 3D-фрезата на колегата lda-has могат да се постигнат математически еднакви размери и най-различни форми на килийките, на дъната им и на стърчилките с точност до стотни от милиметъра. Точността може да се вдигне дори още повече, ако се обърне специално внимание на това. Хомогенноста на размерите ми се струва изключително важна ако търсиш някакви резонансни ефекти. Може дори да се направи така, че при определена честота да резонират само дадена част от килийките (примерно 40%), а при малко по-различна - друга част от тях (да речем 30%). Така плавно изменяйки честотата ще може да се контролира плавно големината на подемната сила или дявол знае какво още.
x_name41:
моя проект за електрогравитационен кондер включва модификация с такава клетъчна конфигурация каквато описва Mito, интересно би било да се сравнят двете устройства по показатели, ефективност и т. н. (тъй-като очевидно и двата метода се прилагат за НЛО задвижвания, а може би и не само за НЛО?)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия