Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Антигравитационното устройство на В.С.Гребенников
miromad:
Още няколко книги, защото не мога да кача в един пост по-големи от 20000 килобайта.
miromad:
Още малко.......
miromad:
И последната....
mito_kupona:
--- Цитат на: ndm в Ноември 25, 2017, 09:43:22 pm ---Да трудно се намира нещо отрицателно в Природата. Тук минуса за "отрицателна част“ ли да го броим?
А, каква представа имаш за радиотелескопи, принципна схема, начин на работа, само ако е възможно.
--- Край на цитат ---
Това, което знам за радиотелескопите е това, което съм прочел за обща култура, не съм астроном нито специалист.
А що се касае за „минуса“, това е отправната точка в създадения дипол, от която зарядите тръгват да се движат към плюса. Не виждам нищо отрицателно в тази точка, просто така е прието да се нарича, „минус“.
PyroVeso:
Mito, ами да - това също може да се изследва и възпроизведе на практика. Преди много години съм мерил разпределението по размери на капки в емулсии. Сега предполагам че отдавна има разработен софтуер за това и подобно изследване вместо няколко седмици би отнело ден или два. Трябва само да се заснемат надкрилките при съответното увеличение и на нещо като оптически 3D-скенер, под множество ъгли. След това да се реконструира 3D повърхността и направо да се зададе на фрезата на lda-has.
Това с моливите е гениална идея! Предполагам, че и ВСГ е използвал някакви прости, подръчни средства в своите конструкции.
Като не си в България, не си ли идваш за Коледа, или на море/планина едно-друго?
BTW, идеята е към всички - ЗАЩО НЕ СИ НАПРАВИМ ЕДНО ХУБАВО КОЛЕДНО СЪБИРАНЕ малко преди или между празниците?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия