Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Антигравитационното устройство на В.С.Гребенников
mi68:
Здравей колега,
Схемата е проста и надеждна, лично съм я пробвал. За съжаление не може да се увеличи мощността, гори тиристора.
Схемата копира паралелните дъгови искрища, тук имаме тиристор. Работи със затихващи трептения, т.е. широк спектър.
Да вървим напред просто трябва да сменим логиката, вземи палачинкова резонансна бифилярка вместо индукционната бобина, и диелектрик пчелна пита до бобината и докладвай за резултатите. Ще има ли наелектризиране на питата?
Идеята е честотно преобразуване, примерно при цигулката, бавното движение на лъка предизвиква доста висок тон. Не е нужно СВЧ генератори.
Maistora52:
Практик, в мрежата има много схеми за озонатори, дадената от мен е една от тях - нея съм я правил - и озонът във въздуха моментално се усеща. Тази която даваш ти в линка, не мога да кажа колко ще й е озонирането, защото е с траф и там има много "ако".
Съвсем друга "ракия" е прилагането й в устройство за наелектризиране на "кухинни структури".
...
Колеги, междувременно обмислях дали Гребенников не е използвал друг "продукт" от т.нар. "сибирски бръмбари"... Те едва ли правят такива (като на пчелите и осите) килийки за събиране на мед и снасяне на своите яйца в тях...
Мисля, че този друг "продукт" от съответните бръмбари е не нещо друго, а просто веществото хитин (животинска целулоза)... или евентуално техните твърди надкрилки - като на нашего родния зелен бръмбар - "обикновена златка".
Това дето ни "зарибяват" с пчелните пити и техните шестоъгълни килийки може да е умишлена дезинформация.
@praktik:
А не може ли , просто с една стъклена пръчка и парче кожа, да се натрие и по този начин да се наелектризирват, различни кухинни структури. Като се започне от пчелни пити, гнезда от оси , нарязани сламки от пластмаса, сухи стебла , слама, крила от насекоми и хитинови обвивки от насекоми . Може да звучи смешно, но какво от това, важното е експеримента . А той не се знае какво ще даде, докато не се експериментира. Обезателно, тестваните кухинни структури, трябва да са поставени на чувствителна електронна везна, за да се разбере има ли промяна в теглото на структурите. Само че не зная дали силното електростатично поле, няма да повлиае на отчитането на везната .
mi68:
Топлата вода ще откриваме или ще вървим напред?
Тесла прави опити с теслов трансформатор на везна, при работа олеква, пушек от вестници са вдига нагоре.
Цялата работа е да се ползват центробежните сили. При механиката са центробежни сили, при електричество е електрично поле (електростатика), високо напрежение.
За мен този силов подход е глупав, униполярният капацитет е пикофаради и се изискват гигаволти да дигнеш килограми. Е такъв умножител на Земята няма. 100% съм сигурен, че човек от форума не може го направи.
Трябва се ползва простия резонантен подход, така се създават разреждания и дупки и високото напрежение се свежда до приемливи граници.
hyparh:
Mi68, той резонанса трябва сам да се нагажда точно заради повтарящите се кухини, природата си го е сътворила. Ако трябва ние да нагласяме някакъв резонанс ми се струва много сложна работата.
Това клипче смятам, че е достатъчно красноречиво:
http://www.youtube.com/watch?v=syuFR9X_uVQ
Хитина има микропореста структура, при него е необходимо слабо наелектризиране само с пръчка и кожа, както @praktik отбелязва. В случая е наелектризирана пластмасовата подложка. Обаче не съм сигурен дали този метод ще е достатъчен за макрокухини като пчелна пита например.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия