Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Просто слънчево отопление за сиромаси.
nedbmw:
Здравейте гледам, че темичката ми е възбудила някакъв интерес. Та Koce93 естествено, че черното покритие ми е навън просто на втората снимка съм разкачил горната част на окачването за да снимам от другата страна. Това за щорите ми е било още навремето идея но просто не ми се занимаваше да купувам щори и да ги боядисвам. Те имат въженца и всичко, ще стане една цапотия ако ги пръскам със спрей, пък са и доста гладки и няма да хване боята. Може да се направят черни едностранно от към вдлъбнатата част на дъгата им но трябва отделните елементи да са разглобени, а това може да ми го направи някой който ги сглобява. Мисля, че когато са малки елементите не могат да развият такава температура, както по големия лист ламарина, защото, ще изстиват по бързо. Моите тенекийки сега края на октомври при пряко греене или около 12 часа през деня се нагряват над 120 градуса.
GTV:
Колега, Добре дошъл. :) Някак си не е морално да го караш сиромашко с BMW.;) Но пък щом ти изстинват ламелите значи че действа Вторият Закон на Термодинамиката ;D
krasias:
nedbmw ламелите не изстиват по бързо те по бързо отдават енергията и затоплят стаята. Идеалното отоплително тяло трябва да е по студено от стаята.
koce93:
Колега nedbmw не трябва да ги разглобяваш, просто се слагат на пода на един найлон затворени от към вдлъбнатата част и пръскаш със спрея. Този с който ги боядисах е спрей мат за пластмасови брони на кола и е много здрав. Още не се е отлепил вече 2 години. Успех.
nedbmw:
А бе всякак става важното е да се нагрява нещо там до прозореца, ама най важното е да има ясно и слънчево време. :) Кой, както му дойде на акъла така да ги прави.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия