Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (208/232) > >>

Vector:
За да се засили слаб магнит се ползва магнитната комбинация:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Halbach_array
На снимката се вижда засиленото магнитно поле.
От другата страна на магнита почти липсват магнитни полета..
Или тази комбинация може да се ползва като така търсения"еднополярен магнит"и да се приложи в магнитни двигатели.спомнете си-вход и изход/взаимодействието между статични и роторни магнитни полета/и тяхната РАЗЛИКА!

Михаил Кузмов:
Тая плака те вкарва в голяма заблуда!

Михаил Кузмов:
Съвет!! Намери си феритен прах. От този с който се правят трансформаторите на импулсните устройства. Купи си едно детско барабанче с мембрана от едната страна. Премахни ако има железария по него. Посипи прах на тънък слой. Потропай с палката да се разнесе равномерно.
После действай като с плаката.
Вариант!! Навий на цилиндричен магнит бобина. Манипулирай силата на тока и честотата на превключване, в реверс на захранването. Постави барабанчето отгоре и се забавлявай!
P.S. ако не можеш варианта, разкажи на Белитски, той ще го направи, има възможности

Иван БГ:
Здравейте,
Честит празник, желая Ви здраве, хармония в живота и успех в работата.
Извинявам се, че отново влизам в темата, но въпросите за които пита Вектор са важни и са правилни и искам да споделя, че вече съм публикувал снимки по тази тема.
В отговор 389 съм поместил снимки от различни магнитни полета, без да са обработени входящите и изходяжите ръбове, така че силата на влизане и излизане е една и съща. Единственото обработено в тези магнитни полета това е: Магнитните вълни са равномерни по целия магнит, а не се натрупват по ръбовете стружки.
В отговор 411 съм поместил магнитно поле в което входящият ляв ръб магнитната вълна е сведена до 0, в сравнение с десния.
Векторе, моят съвет за тестване са железните стружки. Отиваш в едно железарско ателие с един магнит, обираш стружките под шмиргела, пресяваш ги и си готов с тестващия материал.
Бъдете!
Иван

Vector:
Магнитна геометрия/входен и изходящ вектор/:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия