Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

НАПРАВИ СИ САМ - МАГНИТНА ТУРБИНА

<< < (22/232) > >>

Иван БГ:
Здравейте,
продължавам работата по първата тема. Тези които са направили стенда и са правили опити вече имат отговора на въпроса който зададох: "Като какво трябва да се разглежда това взаимодействие и може ли да се сметне тази ситуация? В случая всеки един магнит представлява два равно противоположни  вектора от 180 градуса. А резултатното поле което се образува от двете полета влияе върху въртящият се диск." Всъщност РМП (резултатно магнитно поле) е компланарно защото се намира между два успоредни диска. И въпреки че двете полета са с постоянни колинеарни вектори, тъй като имат обща директриса то свойството на РМП трябва да се разглежда и смята като вектори с функция на скалар и може да се каже, че променливият вектор А е векторна функция на скалатния  аргумент t т. е.
- А= а (t)
От тук нататък вече може да се приложат формулите за окръжност дали чрез параметрични уравнения или векторни уравнения няма значение. Вие вече ще знаете дали едно нещо ще се завърти, или ще спре. Но и това е достатъчно. Защото ако знаеш от къде започва едно нещо и къде спира, можеш да сложиш друго нещо и друго и друго и се получава ротация. Спомнете си за киното, 24 кадъра правят 1 секунда. 60 секунди правят 1 минута. 60 минути правят 1 градус. 360 градуса правят 1 оборот. Аз винаги съм си казвал: " Иване - Иване движението в кръг не е движение, движението на кръга е движение. Останалото е тъпчене на място, само си загубил времето"
Помествам скица за следващата стъпка. Където са двете 00 трябва да спре диска.  Това са две различни спирания. Отново се започват изпитанията от А магнит.
Бъдете!
Иван

krasias:
Здравей Иван БГ истинско удоволствие е да чета постовете ти и да попивам знанието директно от толкова интелигентен човек, не мога да го опиша с думи. По отношение на магнитите ти ме премести с няколко светлинни години напред искрено ти благодаря. Следя с много голям интерес темата. Поздрави Краси.

Иван БГ:
Здравейте,
продължавам по темата. Моята препоръка е:
От тук нататък да си водите бележки за всеки един експеримент който правите. Ако някъде се появи ПИТАНКА продължавате напред, но следващия опит започвате отново от ПИТАНКАТА. Тук да се бърза не е добър показател. Колелото път не прави, валяка път прави. Напред-назад, ама след това? Да очаквате едно, а да се получи друго е нещо нормално не се отчайвайте. Но трябва да намерите винаги отговора на ПИТАНКАТА. И той да е верен.
Сега по темата:
В този случай основният магнит така нареченият Алфа магнит се явява А магнита на статора. Когато поставим оста на А магнита на ротора срещу оста на А магнита на статора и побутнем леко, така че А магнита на ротора  да се озове  между двата магнита А и Б в частта която е от 120 гр. между тях. Ротора трябва и спре точно на 60 гр. Трябва да спре точно, ако не е там това значи че се е появила ПИТАНКАТА.
Защо това е важно?
Залепете мислено третият магнит С на ротора на 240 гр. и вторият магнит В на статора на 180 гр. и Вие ще видите че двата магнита са в активна позиция. 180 гр.на статора съвпада с 240 гр. на ротора. Всяко едно отклонение в ляво или в дясно е грешка. В един мой пост  казах че при създаването на "НЕЩОТО" е нужна прецизност. Ето ви нагледно за какво ви говорих. Това е като настройката на делкото при колата. Направете опит и вижте че съм прав. Отлепете един магнит от ротора и го изместете само с 1 гр. което е равно на 0.69 мм при диаметър 80 мм. Няма значение накъде  и ще видите че 240 гр. от статора са се изместили с 0.345мм. С това нещо вие сте определили посоката на въртене. В скицата по-долу показвам следващата стъпка в експеримента.
Бъдете
Иван

juliang:
Или аз съм изперкал тотално, или нещата се обясняват с недомлъвки от типа "Аз знам как да се реши проблема, ма няма да ви го кажа."
Моля, обяснете ми каква е връзката между нарязаните на дъга магнити, залепени на диска с ювелирна точност, и барабана, на който са пробити несметен брой отвори? Това два отделни проекта ли са, или две части на една и съща машина?
И... само аз ли забелязвам разликата между чертежа на ИванБГ:

и изпълнението на аз_скелета:

в частта, където двете "V"-та се застъпват?

Иван БГ:
Здравейте juliang,
това са два абсолютно различни проекта, с абсолютно различен принцип за работа и се правят от различни хора. Мислех да работим само един модел, но се появи желание за друг и аз реших, че може да се работи и по този модел. Извинете ме за объркването. При започване на даден пост ще казвам за кой модел се отнасят обясненията.
Бъдете!
Иван

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия